Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çağrı or nikos, günaha, kazancakis

Günaha Son Çağrı/Nikos Kazancakis

Eski 07-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bu dev eseri okumak bizi daha fazla insan yapacak
Tavsiyemdir

Günaha Son Çağrı'yı yazdığım gündüz ve geceler boyunca, İsa ile birlikte Golgota Tepesi'ne çıkarken duyduğum dehşeti, hayatını ve ölürken çektiği acıları yaşarken duyduğum yoğunluğu, anlayışı ve sevgiyi başka hiçbir zaman duymadım İçimi kemiren bu duyguları ve insanlığın büyük umudunu yazarken gözlerim dolu dolu oldu heyecandan İsa'nın kanının bu denli tatlı ve acı olarak yüreğime damla damla aktığı olmamıştır hiç ( )İsa'nın hayatının her anı, bir çatışmadır, bir zaferdir Basit insan zevklerinin yenilmez, büyüleyici niteliğine sürekli olarak ruhsallaştırmış, sonunda göğe yükselmiştir Golgota Tepesi'ne varmış ve Çarmıh'a çıkmıştır () Bu kitap bir hayal hikayesi değildir; mücadele eden herkesin itirafıdır Yayımlamakta ödevimi yerine getirdim; hayatta çok acı çekmiş, büyük umutları olan birinin ödevini Sevgiyle bu kitabı okuyacak her özgür insan, eskisinden daha çok, eskisinden çok daha iyi bir şekilde İsa'yı sevecektir

Nikos Kazancakis

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Okumadım ama okumayı çok isterim doğrusuHzİsa ve hayatı benim her zaman ilgimi çekmiştirYazarın emeğine ve yüreğine sağlıkSizede çok teşekkürler
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com