Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ahmed, faik, günday, hatıralarım, hurşit

Ahmed Faik Hurşit Günday - Hatıralarım

Eski 07-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ahmed Faik Hurşit Günday - Hatıralarım

AHMED FAİK HURŞİT GÜNDAY

EMEKLİ SİVAS VALİSİ

ve

BÜYÜK MİLLET MECLİSİ 2Cİ DEVRE ORDU MEBUSU

HAYAT VE HATIRALARIM

CİLT:1

Birinci Dünya Harbine ve bilhassa Irak muharebelerine dair şimdiye kadar neşredilmemiş vakayiin hakikî şekilleri en

hurda tafsilâtiyle

** ÇOK NADİR VE KIYMETLİ BİR KİTAPTIR

1960 BASIMI

ÇELİKCİLT MATBAASI - İSTANBUL

192 SAYFA - SAYFALARI DAHA AÇILMAMIŞ DURUMDADIR, YANİ KİTABI İLK OKUYAN SİZ OLACAKSINIZ

1884 tarihinde Lâzistan sancağının Pazar kazası dahilinde Hemsin bucağının Molla Veysi köyünde doğdum Babam otuzbeş sene ilçelerde hâkimlik eden Mehmed Hurşid efendidir,

Ailelâkabımız «Kürd oğlu» dur Pazarda iki seneye yakın rüştiye tahsilini muallim Mahmud efendiden ve Kazazzade Hasan efendiden de Arapça, sarf ve nahiv tahsil ettim Bu iki mübarek zatın hatıralarını hörmetle anarım

1897 tarihinde Osmanlı - Yunan harbinin en kızgın günlerinde Amcam Receb Fehmi efendi ile birlikte İstanbula geldim Fatihte Malta çarşısında o zamanın talebe yurdu mahiyetinde olan Şekerci hanında bir oda kiralayarak yerleştik Bu handa on sene, bütün tahsilim boyunca ikamet ettim Bütün han mektep ve medrese talebelerinin ikametgâhı idi Saraçoğlu Şükrü ve Hilmi Oran'da bu handa ikamet etmişlerdir

Fatih merkez rüştiyesinde iki sene, Vefa idadisinde dört sene, Mülkiye-i şahanede üç sene darülmuallimin riyaziye şubesinde bir buçuk sene okudum Hepsinden aliyül-alâ derecede şahadetnameler aldım Vefa idadisinde her sene iftihar levhasına dahil olarak Padişahın hediye ettiği birer saat aldım

Trabzon vilâyeti maiyet memurluğundaki resmi ve hususî hayatım

1324 yani 1908 senesinde memlekette ikinci defa, meşrutiyet ilân edilmiştir Bu ilân günü bizde mektebi mülkiyeyi ikmal ederek mezun olmuştuk Meşrutiyetin ilânı üzerine îstanbulda bila istisna her sınıf halk tarafından yapılan muazzam

(KİTABIN İÇİNDEN)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com