![]() |
Ahmed Faik Hurşit Günday - Hatıralarım |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmed Faik Hurşit Günday - HatıralarımAHMED FAİK HURŞİT GÜNDAY EMEKLİ SİVAS VALİSİ ve BÜYÜK MİLLET MECLİSİ 2 ![]() HAYAT VE HATIRALARIM CİLT:1 Birinci Dünya Harbine ve bilhassa Irak muharebelerine dair şimdiye kadar neşredilmemiş vakayiin hakikî şekilleri en hurda tafsilâtiyle ![]() ** ÇOK NADİR VE KIYMETLİ BİR KİTAPTIR 1960 BASIMI ÇELİKCİLT MATBAASI - İSTANBUL 192 SAYFA - SAYFALARI DAHA AÇILMAMIŞ DURUMDADIR, YANİ KİTABI İLK OKUYAN SİZ OLACAKSINIZ 1884 tarihinde Lâzistan sancağının Pazar kazası dahilinde Hemsin bucağının Molla Veysi köyünde doğdum ![]() Ailelâkabımız «Kürd oğlu» dur ![]() ![]() ![]() 1897 tarihinde Osmanlı - Yunan harbinin en kızgın günlerinde Amcam Receb Fehmi efendi ile birlikte İstanbula geldim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fatih merkez rüştiyesinde iki sene, Vefa idadisinde dört sene, Mülkiye-i şahanede üç sene darülmuallimin riyaziye şubesinde bir buçuk sene okudum ![]() ![]() ![]() Trabzon vilâyeti maiyet memurluğundaki resmi ve hususî hayatım 1324 yani 1908 senesinde memlekette ikinci defa, meşrutiyet ilân edilmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (KİTABIN İÇİNDEN) |
![]() |
![]() |
|