Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cennetin, dibi, gündüz, or or, vassaf

Cennetin Dibi // Gündüz Vassaf...

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cennetin Dibi // Gündüz Vassaf

Kitap Hakkında

Adı Cennetin Dibi
EAN 9789754707342
ISBN 9754707340
Yayın No İletişim 558
Dizi Çağdaş Türkçe Edebiyat 99
Sayfa - Fiyat 249 Sayfa
Baskı 13Baskı Şubat 2006, İstanbul (1000 Adet)
Yazar Gündüz Vassaf
Düzelti Seçkin Oktay
Kapak Hakkı Mısırlıoğlu
Uygulama Hüsnü Abbas
Montaj Şahin Eyilmez
Dizgi Maraton Dizgievi
İç Kapak Deseni Andreas Vesalius
Kapak Filmi Diacan Grafik
Cilt Sena Ofset
Basımevi Sena Ofset

Cehenneme Övgü’de “bu dünya”yı sorgulayan Gündüz Vassaf ikinci kitabında “cennet”e, hem de cennetin ta dibine el atıyor Mizahla bilimkurgunun, düzyazıyla bilimsel makale üslûbunun harmanlandığı kitapta, ‘yanlışla doğru’, ‘yalanla dolan’ sırt sırta duruyor Bu kitapta Freud’un kuramlarının hayata geçirildiği Amsterdam genelevlerinde dolaşabilir, hükümet kiralayabilirsiniz; hatta 100 dolara bir Amerikan şirketi bile satın alabilir, isterseniz yeni yaşam biçimlerinin hayata geçirildiği özgür kolonilerde yaşayabilirsiniz Gündüz Vassaf, düşgücünün sınırlarını zorladığı Cennetin Dibi’nde, “gelecekte yolculuğa” davet ediyor bizi
“Gündüz Vassaf düşgücünün avukatı, düzyazımızın en özgür ruhlu kalemi

Yazar Hakkında

1946’da ABD’de doğan Gündüz Vassaf, liseyi İstanbul Robert Kolej’de tamamladıktan sonra 1968’de George Washington Üniversitesi’nde psikoloji eğitimi gördü 1977’de Ankara Hacettepe Üniversitesi’nden doktorasını alan Vassaf, uzun bir süre Ankara Üniversitesi Mediko-Sosyal Merkezi’nde öğrencilere psikolojik danışmanlık yaptı Uluslararası Psikologlar Konseyi yönetim kurulu üyeliğinde bulunan Gündüz Vassaf, 12 Eylül askeri darbesinden sonra öğretim üyeliği yaptığı Boğaziçi Üniversitesi’nden istifa etti O tarihten sonra Kasel, Bremen ve Marburg Üniversitelerinde öğretim üyeliği, Kanada’da McGill Üniversitesi Center for Developing Area Studies’te konuk akademisyen, Amsterdam’da Averoes Stichting’de klinik psikolog, Viyana’da Instutude für Hohore Studium’da konuk araştırmacı olarak bulundu
Gündüz Vassaf’ın yayımlanmış olan kitapları:
Zekâ ve Zekâ Testleri Nedir Ne Değildir?, Ankara Üniversitesi Mediko-Sosyal Merkezi Yayınları, Ankara, 1977, Temel Zihin Yetenekleri Testi, Ankara Üniversitesi Mediko-Sosyal Merkezi Yayınları, Ankara, 1977, Introduction to Psychology (Editör), Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul, 1978; Wir Haber unsere Stimme noch nicht laut gemacht; Türkische Arbeitkinder in Europa, Res Publicae, Felsberg, 1985, Cehenneme Övgü: Gündelik Hayatta Totalitarizm, İletişim Yayınları, İstanbul, 1999, Cennetin Dibi: Modern Zamanda Eğlencelik Hayat, İletişim Yayınları, İstanbul, 1999, Annem Belkıs, İletişim Yayınları, İstanbul, 2000
Eserleri:

Sınırların Ötesinden
Daha Sesimizi Duyurmadık
alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-16-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Hala okuyamadım şu kitabı, bulamıyorum çünkü! Cehenneme Övgü mükemmeldi, bu kitabını çok merak ediyorum
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com