|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dünyanın, iki, kitap, oyunları, plan, türkiye, üzerindeki |
![]() |
İki Kitap / Dünyanın Türkiye Üzerindeki Plan Ve Oyunları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İki Kitap / Dünyanın Türkiye Üzerindeki Plan Ve Oyunları![]() Sunuş: Av ![]() Önsöz: Güneş Erkul 2 ![]() 2 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() 3 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() 5 ![]() 5 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() 6 ![]() 6 ![]() ![]() 6 ![]() ![]() 6 ![]() ![]() 7 ![]() 7 ![]() ![]() 7 ![]() ![]() Ekler: Ek: Aegee Ankara Ayrıntılı Mali Raporu Sunuş… Bir Yazar/Bir Yapıt… “Sivil Casus” adlı yapıtıyla sivil toplum örgütlerinin işlevlerini ortaya koyan genç araştırmacı yazar Kaan Turhan, bu kez “Devşirme Gençlik” adlı yapıtında şu tarihsel uyarı ve saptamalarla karşımızda: “Milli politika kaygısı duymayan AKP iktidarının TBNN’den geçmemesi gereken yasaları geçirmesi; ulusal çıkarlarımızla bağdaşmayan, taban tabana zıtlıkla uzlaşmaz bir çelişki oluşturan uygulamaların gerçekleştirilmesi, Mütâreke basınından Ali Kemal’leri aratmayacak yerli işbirlikçilerin güdümündeki kitle ileşitim araçlarının çıkar amaçlı güdüleme etkinlikleri, Türkiye’nin içeriden kuşatılmışlığının habercisidir ![]() Kimi NGO’ları, Ulusal değerler dizgesiyle bağdaşmayan, bağdaşmamasına koşut bir yönelimle ulusal değerler sistemini yıpratmaya; her türlü etnik, dinsel, kültürel ve siyasal alt kimlikleri kışkırtmayı bir görev bilmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yazarın saptamasına denk düşer biçimde 2007 yılının sonlarına geldiğimiz şu günlerde acı da olsa Türkiye’de gerçek durum şu: Türkiye yasama, yürütme ve yargı organlarına dış odakların müdahale ettiği, ekonominin dizginlerinin uluslar arası tefeci kurumların eline geçtiği, yarı sömürge bir ülke konumunda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cumhuriyet devrimcilerinin son verdiği siyasal, ekonomik, akçalı, yönetsel ve yargısal ayrıcalıklar yeniden kurulmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu karanlık ortamda; Kaan Turhan, dış ve iç ihanet odaklarının Türkiye üzerindeki oyunlarını tüm boyutlarıyla sergilemekte, onların “ipliğini pazara çıkarmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 24/11/2007-İzmir Nevzat Erdemir Avukat İzmir Barosu Başkanı ÖNSÖZ Sivil Casus adlı kitabıyla hangi sivil toplum örgütlerine, kimler tarafından ulus-devletin aşındırılması için truva atı rolü verildiğini gözler önüne seren Kaan Turhan, “Devşirme Gençlik” adlı kitabıyla da Türk Gençliğinin ulusal kimliğinden koparılarak kültürel asilimasyona nasıl, hangi izlencelerle uğratıldığını tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor ![]() Kaan Turhan, bu çalışmasıyla, ulusal gençlik bayramımız 19 Mayıs’ın yerine, 9 Mayıs Avrupa gününün konulmasını amaçlayan izlenceleri, 15-18 yaş arası iles gençlerine kendi milli benlikleri unutturularak yerine “sömürge kültürünü” şırınga etmeyi planlayan sinsi projeleri, Alman Devleti’nin desteği ile araştırma enstitülerinde ve üniversite kürsülerinde yürütülen Türkiye için 47 ayrı etnik halk öngören istihbaratçı akademisyenlerinin yıkıcı çalışmalarını, “Demokratik, çağdaş, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, çok renkli, çok sesli, çok kültürlü(!) ![]() ![]() ![]() Bu kitapla; Türkiye’nin AB’ye değil AB’nin Türkiye’ye girdiği, topsuz, tüfeksiz işgalin ne olduğu daha iyi anlaşılıyor ![]() ![]() ![]() Bu kitapta; manda ve himayeyi kabul eden bir sömürge valisinin ancak söyleyebileceği fikirlerin sahibi tarih komisyonu başkanlarını, Türk gencinin zihninin kiraya verilmesini dile getirebilen Talim Terbiye Kurumu Başkanlarını, 7 ![]() ![]() Kaan Turhan, “Devşirme Gençlik” ile bize, vatanımıza değen namahrem eli gösteriyor, “kral çıplak” diyor ![]() Böylesine önemli, cesaret isteyen ve bence Avrupa Birliği’nin, Türk gençliğini ulusal kimliğinden kopararak devşirmeyi amaçlayan eğitim programlarını deşifre etmesi yönüyle de bir ilk olan bu yapıtı yaratan Kaan Turhan’ı yürekten kutluyorum ![]() Güneş Erkul İlk Kurşun Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Değerlendirmeler Dışarıdan fonlanan çeşitli örgütler yanı sıra, birçok üniversitemizde Fulbright elemanlarının sayısı arttırılıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Hemen hergün bir Amerikalı ya da İngiliz diplomatı, UNESCO temsilcisi ya da Soros vakfı çalışanı üniversitelerde ‘zorunlu katılımla’ konferans veriyor, AB ABD güzellemesi yapıyor ![]() Bunların kimler olduğunu bilmekse çok kolay: Sivil Örümceğin ağında ya da henüz 27 yaşındaki Kaan Turhan’ın Devşirme Gençlik adlı kitabını okuyanlar etraflı bilgiye sahip olurlar ![]() BANU AVAR Dünya üzerinde bazı coğrafyalar ve bazı bölgeler vardır ki; üzerinde barındırmış olduğu insanları, yaşamak için, varolmak ve varlığını devam ettirebilmek için sürekli dinamik, uyanık ve güçlü olmaya zorlar ![]() ![]() ![]() ![]() Unutmayalım ki bu coğrafya ve bu kısrak başı, eğreti duran ve hak etmeyen biniciyi üzerinden ustalıkla atar ![]() Süleyman ÖZMEN Araştırmacı Yazar Genç yazar Kaan Turhan ses getiren “Sivil Casus” adli kitabından sonra bu kez de çok önemli bir kitapla daha çıkıyor okuyucunun önüne… “Kripto-Devşirme, Güdümlü Gençlik” adlı bu önemli kitapta yer alan Türk Gençliğinin 19 Eylül 1924 günü Giresun’da Atatürk devrimleri konusundaki kararlılığını gösteren şu satırları dikkatinize sunuyorum; “Cumhuriyet bir tahtsa, biz gençler onun sehpasıyız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tuncer Cücenoğlu Tiyatro Eleştirmeni Batı emperyalizminin en önemli araçlarından sözde sivil toplum örgütleriyle, dönüştürerek devşirmeyi hedefleyen eğitim programlarının (Erasmus, Sokrates vd ![]() ![]() ![]() ![]() Doç ![]() ![]() Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi Küreselleşme sürecinde ulus devlet çift yönlü baskı altında ![]() ![]() Böylesi bir süreçte gençlik özel bir önem kazanıyor ![]() ![]() Türkiye hakkında konuşacak olursak; gençliği, sömürüye karşı devrimciliğin güçleri olmaktan alıkoymaya yönelik büyük bir kampanya yürütülüyor ![]() ![]() Kaan Turhan’ın elinizdeki kitabını sadece bir gencin değil, gençliğin haykırışı olarak değerlendiriyorum ![]() ![]() En çok bunun için seviniyorum ![]() Utku Yapıcı Ankara Üniversitesi SBF Fransa’da 1300?lü yıllarda Kral’ın yetkilerine katılmayı öngören devinimin Büyük Fransız Devriminin alt yapısını oluşturduğu sonucuyla karşılaşıyoruz kitapta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gelecek kuşakların Avrupa içinde yetişmesi, aralarındaki kültürel, etnik, dinsel farklılıkların Avrupalılık içinde eritilmesi amaçlanıyor ve AB^ye üye olan ülkelere de kimi zaman açık ya da üstü örtülü bu ilke koşul olarak ileri sürülüyor ![]() ![]() Ona göre “AEGEE, Türk gençliğnin Türklük bilinciniden uzaklaşarak Avrupa Yurtaşlığı bilincini kazanması için de özel çaba harçamakta ve bu düşüncenin savunucularını da ülkemizde varetmeye çalışmaktadır ![]() ![]() ![]() Ali Nejat Ölçen Atatürkçü Düşünce Derneği GYK Batı emperyalizminin, sömürgeci anlayışının sonucu olarak ülkemizde bir taraftan etnik ayırımcılığı kışkırtıp,diğer taraftan dinsel etkinlikleri kullanarak ulusal bütünlüğümüzü yok etmek istedikleri bilinmektedir ![]() ![]() Amaçları, Ortadoğu’da önemli bir yere sahip olan petrol ve doğal gaz boru hattının içinden geçtiği Türkiye’yi kendi çıkarlarına hizmet etme durumuna getirmektir ![]() ![]() Sayın Kaan Turhan’ın yazmış olduğu Kripto-Devşirme, Güdümlü Gençlik kitabı emperyalizmin Osmanlı Devleti ve Türkiye üzerindeki emellerini gerçekleştirmek için oynadıkları oyunları görmemizi sağlayan çok iyi bir kaynak ![]() Bu değerli eseri için Sayın Kaan Turhan’ı kutluyorum ![]() MUALLA YILMAZ ADD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kemalist Devrimi yerle bir eden 12 Eylül’ün ‘resmi’anayasasının, M ![]() ![]() Ersan Barkın Avukat Aydın olan her insan kültürlerarası paylaşımın o coğrafyaya zenginlik getireceğinin bilincindedir ama zenginleşme adına Anadolu kültürünün ‘Avrupa’ denen egemenlik altında kültürel sömürgüleşmesine karşıda gereken direnci göstermelidir ![]() ![]() Seçkin AVCI Araştırmacı Yazar Batı ve daha sonra onun emperyalizmi, 1071?i de 1453?ü de ne anlayabilmiş ne hazmedebilmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ali TARTANOĞLU Araştırmacı Yazar Kaan Turhan genç yaşında Türk gençliğine istiklal bayrağını açarak Türk Gençliği ve Milli Eğitimi üzerinde oluşturulmak istenen kara örümceğin ağlarını ortaya koyuyor ![]() Emete Gözügüzelli Kıbrıs Türk Gençliği Derneği Kurucusu Kitap Ederi: 14 TL 10 tl ************************************************** ************************ “Patrikhane ile Mücadelem – Bulgar Eksarhlığı Vakfı’nda 15 Yıl” Yazan: “Bojidar Çipof” Bugün“Patrikhane ile Mücadelem”adlı kitabım piyasaya çıktı ![]() ![]() ![]() 1996’da açılan ve 1997’de sonuçlanan ilk dava TCK 175,1 Maddeden içtihat olan ilk davadır ![]() ![]() ![]() Bojidar Çipof ![]() Aşağıda kitabın künyesi ve “İçindekiler” listesi bulunmaktadır ![]() PATRİKHANE ile MÜCADELEM BULGAR EKSARHLIĞI VAKFI’NDA 15 YIL Bojidar Çipof Kitapları 1 İletişim: bojidarcipof@hotmail ![]() Adres: Sıraselviler Caddesi 67/11 Taksim İstanbul Birinci Baskı Temmuz 2010 (5000 Adet) ©Bojidar Cipof Bu kitabın her türlü yayın hakkı; Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince yazarına aittir ![]() ![]() Kapak, Dizgi ve İç Grafik Bojidar Çipof ISBN 978-605-61505-0-0 Basıldığı yer Kitap Matbaacılık Merkez Efendi Mah ![]() ![]() ![]() ÖNSÖZ 1 ![]() ![]() GİRİŞ, TARİHSEL KRONOLOJİ, TEMEL KAVRAMLAR, İstanbul Bulgar Ortodoks Kilisesi’nin Kısa Tarihi 1945 Protokolü ve Shizmanın Kalkması Bulgar Eksarhlığı’nın Patrikhane Olması İki Başlı Bulgar Patrikhanesi’ndeki İhtilafların Kronolojisi İki Başlı Kilise ve İki Patrik Bartholomeos Döneminde Bulgar Kilisesi ve Rum Patrikhanesi İstanbullu Bulgarlar Hakkında Nasıl Başladı? Rum ve Yunan Düşmanı Değilim Kitaptaki Temel Kavramlar Hakkında Bu Kitabın Öyküsü “Ahtapot” Daha Yazılmadan Bir Gazeteye Manşet oldu! Patrik de Ahtapotu Yorumluyor Bartholomeos’un Patrik Seçilmesi Patrik Seçimi Sonrası Gazeteler Bartholomeos’un Taç Giyme Töreni Taç Giyme Töreninde Bulunan Ziyaretçiler Taç Giyme Töreninin Ekümenik davetiyesi Bulgar Kiliseleri’nde Rumca Ayinler Ortodoks Ayinleri (Yortu) Hakkında Açıklama 1989?dan Sonra Yapılan Rumca Ayinler Patrik Bartholomeos Döneminde Yapılan Rumca Ayinler Patrikhane’nin (Gizli) İzin Belgeleri 2 ![]() ![]() 1993’TE YÖNETİME KATILMAMDAN SONRAKİ DÖNEMİ Seçim Öncesi Toplantı ve Neden Aday Oldum? Barholomeos’u Ziyarete Gidiyoruz Şubat 1994’te Dini Belgeler Krizi Patladı Rum Patriği Asimilasyona Başladı Bulgar ve Türk Basını Devreye Giriyor Bulgar Sinodu Kıpırdandı “Enerjik” Adımlar Atacakmış! Bulgar Basını Olayı Çözdü Ortodoks Haftası Bayramı’ndan Sonra Yapılan Toplantı Başkonsolos Kiril Momçilov’u Anlayamadım! 15 Mayıs 1994 Bulgaristan’dan Gelen Heyet Bulgaristan Diyanet İşleri Müdür Yardımcısı Emil Velinov Cumhurbaşkanı Jelyu Jelev’in Eksarhlık Ziyareti Temelski’nin Bulgar Patriği Maksim’e Sunduğu Gizli Rapor Aleksandır Kaçarof Asil Üye oluyor Gelenekselleşmiş Çorbacı Usullerinin Sonu Bu Gazeteyi Nasıl Atlamışız ve Kim Yalan Söyledi? Bulgar Gazetelerinde Kostoff Aleyhtarı Haberler Yönetime Bulgar Gazetelerini Zimmetle Veriyorum Denetim Kurulu Başkanı Nikola Pogena’nın İstifası 9 Ekim 1994 Cemaati Bilgilendirme Toplantısı Georgi Kostandov’un Raporu Bana Casus Dahi Dediler Metropolit İnokentiy Örnek Belge Getirdi Kanada’dan Gelen Evlenme Belgesi Georgi Kostandov’un Evindeki Toplantı Alternatif Dini Belgeler Bartholomeos’un Bulgar Gazetelerine Öfkesi 27 Aralık 1994 Demir Kilise’nin Günü Sonunda Dini Belgeler Geldi 1945’ten İtibaren “Vula” Meselesi 1934 1945 Bir Vekâletname ve Bir Zarf Patrik Kiril’in Gizli Raporu '''İktibas İle İlim Olmaz''' Bulgar Eksarhlığı’nın 125 Kuruluş Yıldönümü Bir Radyo Röportajı 300 ![]() Eksarh Yosif’in Varisleri Miras Peşine Düşüyorlar Paskalya Yaklaşırken Maksim’e Yollanan Açık Mektup Açık Mektubun Bulgar Basını’nda Yankısı Konstantin Kostoff Kimdir 3 ![]() ![]() 1996 PASKALYA DAVASI ve 1 ![]() 13 Nisan 1996 Gecesi 14 Nisan 1996 Paskalya Bayramı 14 Nisan 1996 Paskalya Bayramı’ndaki Ses Kaydı Olaylı Paskalya’dan Sonra Kostoff’un Vatandaşlık İşlemleri Çok Keyifli Bir Yönetim Kurulu Toplantısı Bulgar Diplomatlar Kostoff’u Mezarlıkta Sıkıştırıyor Paskalya Skandalından Sonraki Süreç Evde Yönetim Kurulu Toplantısı Doktor Gergana Nikolova Mihaylova Bulgar Basını Nasılsa Paskalya Skandalını Tekrar Hatırladı Doktor Gergana Mihaylova İçin Casus Haberi Burada Türk Vatandaşlarının Mahkemesi Görülüyor Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden Gelen Belge Georges Marovitch Devreye Giriyor Masonlar da Devrede Bermuda Mason Üçgeni Mason Yapılanmasının Şeması Mason Devlet Bakanı Dimitır Kalçev Vakıf Yöneticiliğim Süresince Masonlar 1996’da Bartholomeos’un Sofya Ziyareti Barholomeos’un Gezisinin Ardından İkinci Açık Mektup Truva Atları: Metropolit Gelasiy ve Dometyan Mahkeme Başlıyor Paskalya Ayini’ne Gelen Polislerin Şahitliği Bulgar Konsolosluk (!) Görevlisi İntikam Peşinde Kiryako Liaje’nin Bulgar Basını’na Beyanatları Çok Ağır Bir Manşet: Sen Sinod Rumların Önüne Çömeldi Patrik Maksim’e 3 ![]() Mahkemeye Verilen Tercümelerde Dahi Hile Var! Paskalya Davası Bitiyor 1997’de Yine Vula Meselesi 4 ![]() ![]() 1997 ve 2002 SEÇİMLERİ, BAŞKAN KOSTANDOV DÖNEMİ 1997 Seçimleri Demir Kilise’nin 100 ![]() Ve Vakıf Yönetim Kurulu Resti Çekti Kostandov’un Bulgar Patrikhanesi’ne Yolladığı Rapor Bulgaristan Büyükelçisi’nin Ricası İsteyene Bulgar Vatandaşlığı Dağıtılıyor Bülten ve Duyuru Anıtkabir Ziyaretimiz Bulgaristan IPA Üyesi Polisleri Eksarhlık’ta Ağırladım Demir Kilise’nin 100 ![]() Akşam Yemeğindeki Protokol Krizi Tarsus’taki “İnanç ve Hoşgörü Çağında Dinler Toplantısı” 2000’deki Bulgaristan Gezimiz Troyan Manastırı’nda Patrik Maksim’le Görüştük Papaz Aleks Çıkrık Lionslar’la Birlikte “Dünya Hoşgörü Günü” Kutlaması 2002 Seçimleri ve Görev Dağılımı 4 Temmuz 2002 Patrikhane’ye Ziyaretle Başlayan Süreç Başbakan Simeon‘a Ziyaret ve İkona Krizi Başbakan Simeon’un İstanbul Ziyareti Konstantin Kostoff Ani Bir Kararla Papazlıktan Azledildi Kostoff’un Papazlıktan Azli Duyurusu Tüm Dünyaya Gönderildi Bulgarlar Şaşırıyor Kostoff Bu Durumu Kabul Etmeyerek Basın Açıklaması Yaptı Başkan Georgi Kostandov’un Çarpıtılan Sözleri Bulgar Basını Bu Olaya Çok Az Yer Verdi Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı’na da “Tebligat” Yolladılar Patrikhane’ye Cevap Kostoff’un İstanbul Valiliği’ne Yazısı Diyanet’le İftar Krizi 2 Aralık 2002’de Başkonsolosla Toplantı Aralık 2002’de Cemaati Bilgilendirme Duyurusu Türkleri Katleden Rus Grand Dükü ve Askerlerine Şişli’de Fatiha 93 Harbi ya da 1877-1878 Osmanlı Rus Harbi 5 ![]() ![]() 2007 EKÜMENİZM DAVASI YARGITAY KARARI’NA DOĞRU Kostoff’un Azli ile İlgili Suç Duyurum 26 Aralık 2002’de Başkonsolosla Toplantı 27 Aralık Olaylı Sveti Stefan Bayramı Para Yardımını Kesme Tehdidi Başladı 7 Ocak 2003’te Başkonsolosla Toplantı Kaç Metrekare Haber Yapacaksınız? Lalkovski’nin Mektupları Erken Seçim Kararı 2003 Seçimleri 6 ![]() ![]() GIRKOMANLAR (GREKOFİLLER) DÖNEMİ BAŞLADI Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı’na 2 ![]() Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı’na 3 ![]() Yeni Başkana Bulgar Diyanetinden Gelen Mektup Cumhuriyet Gazetesi’nin Haberleri ve Bana İhtarlar Vakfa 25 Temmuz 2003 Tarihli İhtarnamem Kostoff’un Azil Sürecinde Yaşananlar İçişleri Bakanlığı’nın Bana Verdiği 1 ![]() 8 Eylül 2003 İlk Duruşma İçişleri Bakanlığı’nın Bana Verdiği 2 ![]() Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne Dilekçe Mahkeme Sen Sinod Kararını Getirmeye Uğraşıyor 2 ![]() 16 Ocak 2004 2 ![]() 5 Nisan 2004 3 ![]() 2004 Paskalya Bayramı Hemen Bana İhtar Geldi 4 Mayıs 2004’te Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı’na Dilekçe Yeni Şafak İçin Bana Çekilen İhtar Patrik Efendi Sonunda 4 ![]() Papaz Angel ile İlgili Valiliğe Dilekçe 13 Eylül 2004 5 ![]() 29 Kasım 2004 6 ![]() 20 Aralık 2004 Son Duruşma ve Gerekçeli Karar Temyiz Dilekçemiz Savcının Yargıtay Başvurusu Konjektür Artık Bize Uygundur Dediler Kilisede Noter Tespiti Av ![]() ![]() Hakkımda İçişleri Bakanı’na Yapılan Özel Şikâyet Archonluk Archonların Yarattığı Ekümenik Kepazelik Yargıtay’ın 13 Haziran 2007 Ekümeniklik Kararı Karardan Sonra Avrupa Birliği ile Yunanistan’ın Tepkisi Yargıtay Kararının Tam Metni Anadolu Ajansı’nda 27 Haziran’da Türk Basını Kararın Dünya’daki Tepkisi AB Raporunda Bizim Yargıtay Kararı Kararın Ardından Gelen Telkinler Bulgar Ortodoks Kiliseleri Vakfı’nda Bugüne Kadar Görev Almış Yönetim Kurulu Üyelerinin Listesi SONSÖZ YAPMANIZ GEREKEN: Kitap ederini aşağıdaki hesap numaramıza yatırın, Hesap Numarası: Türkiye İş Bankası: 3458 0125298 Meryem ERKUL IBAN: TR 620006400000134580125298 aşağıdaki iletişim adreslerimize kargo bilgilerinizi geçin… SİPARİŞ İÇİN0232) 445 94 40- 0 536 711 14 70-bilgi@ilk-kursun ![]() Siparişiniz 1 günde elinizde… |
![]() |
![]() |
|