![]() |
Aşk Sevda Süveyda |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşk Sevda Süveyda![]() Hayykitap'tan 'aşk olsun' dedirtecek bir proje! İçinize bir heves geldiyse, haydi bir araştırın nerede bulabilirsiniz Anadolu dillerinde "seni seviyorum" demeyi ![]() ![]() ![]() Eğer arşiv taramasına aşina değilseniz işiniz zor, internette tek tıkla 150 dünya dilinde 'seni seviyorum'u bir arada bulabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edebiyat'a "hayat" taşımaya inat eden tarihçi yazar İsmail Keskin, Hediye-Evdoksia romanından sonra, şimdi de size 'Aşk Sevda Süveyda - Anadilde Aşk Defteri'ni hediye ediyor ![]() ![]() Barış ve sevgiyle içlerimizi iyileştirip, şiddeti, kini ve kör nefreti dindirmek için ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu yüzden bu defterkitap nefrete panzehir olmaya aday ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Genellikle iki sayfada bir, sadece bir ya da iki cümle söylüyor ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrıca konu bütünlüklü olduğundan felsefeden politikaya, politikadan romana atlamıyor, kafa bulandırmıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Bilinçli olarak sert kapaklı, ciltli ve şirazeli olarak üretildi ![]() ![]() ![]() ![]() O yüzden "Bu topraklarda çatlağını arayan tüm bereketli yağmur tanelerine, güzel insanlara ithaf"la başlayan defterkitap, sevmeyi bilen tüm kalplere şöyle haykırıyor ilk sayfasında: Yaşasın aşk, yaşasın sevgilime giden bütün sevgi sözleri! Türkçe, Rumca, Lazca, Kürtçe, Ermenice, Arnavutça, Pomakça, Çingenece, Makedonca, Boşnakça, Zazaca, Çerkezce, Tatarca, Lakça, Lezgice, Arapça, Abhazca, Teberce, Tabasaranca, Hemşince, Özbekçe, Farsça, Bulgarca ![]() ![]() ![]() Anadolu'da konuşanı kalmış ve hatta kalmamış yetmiş üç dil ve lehçenin, elin uzandığı tüm şivelerinde ayrı ayrı ![]() ![]() ![]() Kuralına, standardına, imla kılavuzuna göre değil, bir tek okunuşuna göre ![]() ![]() ![]() ![]() O yüzden de kalp en çok 'mahallesi'nin dilinden duyduğu sevgi sözüne inanır ![]() kalbinin ısındığı o ilk dilince "Seni seviyorum" demeyi öğretiyor ![]() ![]() (Tanıtım Bülteninden) |
![]() |
![]() |
|