|
|
Konu Araçları |
babaoğlu, hayallerimizi, haydi, haşmet, kıralım, or or |
Haydi Kıralım Hayallerimizi // Haşmet Babaoğlu.. |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Haydi Kıralım Hayallerimizi // Haşmet Babaoğlu..Haydi Kıralım Hayallerimizi // Haşmet Babaoğlu Kitap Hakkında Haydi Kıralım Hayallerimizi Yazar : Haşmet BABAOĞLU Yayınevi : İthaki Yayınları Kitap Türü : Roman Dili : Türkçe Aşk sevdiğini beklemektir Oradayken, yanı başındayken bile sevdiğinin "gelmesi"ni beklemektir Aşk özlemektir Hep bir aradayken bile garip biçimde özlem duygusunun sürmesidir Aşk kaybederek kazanmaktır ve bu yönüyle eşsizdir Aşk zirveye tırmandığın anda ölmek, en derine daldığın anda boğulmak, mutlu olduğun anda ebedi huzura veda etmektir Aşk güvenliği tehdit eden ve fakat silahsız biricik cesarettir Uymuyor tabii bunlar şu bildik hayatımızın düzenine Çok şeye uymuyor O yüzden de "aşık mısın?" diye soruldu mu insan ürküyor O yüzden bir gece vakti insan kendi kendine "aşık mıyım?" diye sorduğunda, bu soruyu aklından nasıl kovacağını bilemiyor İyi de, diyorum ya, ne oluyor bu şarkılara, şiirlere, filmlere? Ya sabah akşam aşktan söz eden şu cıvık "Biz evleniyoruz! kültürüne ne oluyor? Bir yanlışlık var bu işte Korkakların barışını, tembellerin imanını, tuzu kuruların sevgisini kuşku süzgecinden geçirmenin zamanı gelmedi mi? Yazar Hakkında Haşmet BABAOĞLU 1955 yılında Bursa'da doğmuştur Çocukluk ve gençlik çağını İstanbul'da Anadolu yakasında , olgunluk çağını Avrupa yakasındayaşamıştır İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümünden mezun olmuştur Akademik kariyer rüyası, serserilik aşkı, ansiklopedilerde çalışma derken kendisini Nokta dergisinde bulmuştur O günden beri gazetecidir Çeşitli dergilerde ve gazetelerde editörlük yapmıştır, şimdi köşe yazarıdır Köşe yazarlığını Vatan gazetesşnde sürdürmektedirNTV'de yayınlanan "90 Dakika" programında Hıncal Uluç ile birlikte spor yorumculuğu yapmaktadır Ayrıca TV8'de Hıncal Uluç, Sunay Akın ve Nebil Özgentürk ile birlikte "Yaşamdan Dakikalar" adlı televizyon programında yorum yapmaktadır Rüyalarını Ver Bana Haydi Kıralım Hayallerimizi Herkes Birbirine Sevgi Herkese Karşı Bekle Beni Gelmeyeceğim alıntı |
07-16-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Haydi Kıralım Hayallerimizi // Haşmet Babaoğlu..Yanlış bilmiyorsam Haşmet Babaoğlu'nun köşe yazılarının derlenmiş hali idi bu kitap Bitirmeyi başaramadığım nadir kitaplardan, ki Haşmet Babaoğlu'nun yazılarını takip ederim ve severim ama kitapta bir türlü bu istikrarı sağlayamadım |
07-16-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Haydi Kıralım Hayallerimizi // Haşmet Babaoğlu..severim Çokluk aldatıcıdır Nicelik yok hükmündedir o konuda; nitelik gerekir Çünkü yaşamak Tecrübeleri biriktirdikçe İçine tıkıştırdıkça Yan yana, üst üste dizdikçe dolan bir şey değil! O yüzden işte Nietzsche hayatına dair konuşurken "ben yokluktan değil, hep çokluktan çekmişimdir" demişti |
|