Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ezanlar, gençden, karanlığa, nihat, okunan

Nihat Genç'den / Karanlığa Okunan Ezanlar !!.

Eski 07-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Nihat Genç'den / Karanlığa Okunan Ezanlar !!.

Nihat Genç'den / Karanlığa Okunan Ezanlar !!

Nihat Genç, son kitabını anlattı!

Hikayeleri, romanları, makaleleri ve televizyonda yaptığı konuşmalarla yaygın ve güçlü etkiler uyandıran yazar Nihat Genç, çok ilginç ve sarsıcı bir kitap yayınladı: KARANLIĞA OKUNAN EZANLAR

Amerika Irak’ı işgal ettiğinden beri Nihat Genç üç kitap yayınladı: Amerikan Köpekleri, Hattı Müdafaa ve Karanlığa Okunan Ezanlar Üçü de kocaman, yumruk gibi, bomba gibi

“Doğu neresidir?” sorusuna “Batı’nın bombalarının düştüğü yerdir” diye cevap veren Nihat Genç, nükleer bombaları, tankları, işgal ordularını kitaplarıyla sert ve keskin cümleleriyle karşılıyor Her yıl, 365 sayfalık bir kitap yayınlıyor Hayret ediyor ve heyecanlanıyoruz: Bu ne hız!

Bu kitaplar, vitrinlerde çiçek gibi duruyor, ellerde silah gibi taşınıyor Direniş ruhunun, direniş bilincinin, kardeşlik coşkusunun mayası olan bu kitapların gördüğü yoğun ilgi de bizi çok sevindiriyor

Karanlığa Okunan Ezanlar’ın yazarı Nihat Genç’e hızla birkaç soru sorduk O da bize kitabını anlattı

“HEMEN BİR DİRENİŞ MEKANİZMASI
KURMAMIZ GEREK”

Karanlığa Okunan Ezanlar’ı niçin yazdınız? Bu kitabın amacı, hedefi nedir?

Batının bilfiil işgalini, saldırıları ve nükleer bombalarını duymazlıktan gelemeyiz Hemen bir direniş mekanizması kurmamız gerek Yine batının etnik, mezhepçi ve bölücü faaliyetleri Anadolu halkını zıvanadan çıkartmış, büyük bir psikolojik gerilim ve panik duygusu yaratmış vaziyette Batı bizi işgal edecek mi, çözülecek miyiz, gibi psikolojik darbeler aldığımız bugünlerde bin yıllık tarihimizin kardeşliğini dilim döndüğü kadar anlatmaya çalıştım Batının saldırıları karşısında kendi medeniyet terbiyemizin asil birkaç çizgisini genç kuşaklara hatırlatmak istedim

Kitabınız, Amerikanın işgaline karşı bir tavır niteliği de taşıyor sanki?

Evet, işgalden sonra üç kitap yazdım: Amerikan Köpekleri, Hattı Müdafaa, ve Karanlığa Okunan Ezanlar Üç kitapta da maksadım, vahşi batı uygarlığı karşısında, hem geçmiş medeniyetimizi kültürel derinliğiyle savunmak ve bu savunmada İstiklal Savaşımızın anlamını ön planda tutmaktı

Güncel olayları neden birçok disiplini göz önünde tutarak ele alıyorsunuz?

Güncel meseleleri, olup biteni doğru kavrayabilmemiz için bir arka plana ihtiyacımız var Dünya dönmeye yeni başlamadı Amerikan işgalini, ekonomik sömürüyü, tehditleri, terörü, bölücülüğü, kavgaları anlayabilmek için tarih bilmemiz gerekir Cahil kalırsak bir fikir, siyaset üretemeyiz Batının bize dayattığı şablonlara, kalıplara sığışmaya çabalar dururuz İşgal ordularına, holdinglere teslim oluruz O yüzden tasavvuf, edebiyat, psikoloji, din, tarih derslerimize, müziğe, tarıma, iktisada sıkı çalışmak zorundayız Gücüm yettiğince birkaç kulaçlık mesafe kat ettim, ama niyetim çok derine dalmaktı

Ele aldığınız konular da epey çeşitlilik arz ediyor?

Benim yazarlığımı bilenler, bir konuyu üç ay dört ay sürüklemediğimi de bilirler Ben reklâm edilmeyen, tanıtılmayan bir yazar olduğum için, yazdığım konuyu sürekli değiştirmek zorundayım Yani reklâmımı konu yelpazemin genişliğiyle yaparım Ancak, konular ne kadar farklı olursa olsun, çok gizli düğümlerle birbirine bağlarım

Yeni kitabınızın adı da, içeriği de İslami bir vurgu, bir tat taşıyor Bu kitapta, İslam’a daha sıkı sarılmış bir Nihat Genç görüyoruz, ne dersiniz?

Yeni bir Kurtuluş Savaşı vermemiz gerekirse, bunu hangi cephaneyle yapabiliriz? Biraz hamasi olacak ama, bu topraklar için topyekun ölebilecek bir halkımız olamadan bağımsızlığımızı ayakta tutamayız ve bu şuuru hazırlamak biz aydınların görevidir Ben cumhuriyetimiz ve Müslüman şehir geleneklerinin yani Müslümanlığımızın muhteşem bir terkip oluşturduğuna inanmış bir edebiyatçıyım Ve gittikçe bu düşünceye yüzbinlerce insan daha derinden inanmakta Laik şeriat çatışması, yerini, davranış yumuşaklığına bırakmaktadır Üstümüzden işgal uçakları geçerken, bu uçakların gölgeleri altında laik-şeriat tartışması yapılamayacağını herkes anlıyor artık

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com