Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
altan, kanatlı, karınca, mehmet

Mehmet Altan - Kanatlı Karınca..

Eski 07-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mehmet Altan - Kanatlı Karınca..

Mehmet Altan - Kanatlı Karınca

Mehmet Altan - Kanatlı Karınca

Korku ve dehşet yavaşça geçtiKorkacak bir şey yoktuSavrulup gittiğim yer kendi 8 yaşımdı işte Bana birden yabancı ve uzak gelmişti ama yabancı ve uzak değildi Biraz derinlerde ve biraz uzaklarda kalmıştı yalnızcaAma bütün uzaklığına rağmen, bir tramvay çançanıyla geri gelecek kadar da yakındı48 yaşındaki bir adam olarak kendi 8 yaşımın içinden yürüyüp geçtimDışarıdan bakanlar benim İstiklal Caddesi'nde yürüdüğümü sandılar

Bilimsel çalışmaları ve kitaplarıyla, iktisat profesörü kimliğiyle tanıdığınız Mehmet Altan, iyi bir deneme yazarı da Daha önce Akademi Kitabevi Deneme Ödülü'nü alan Kanatlı Karınca'yı bu kez yine bir deneme kitabı olan Matadorun Ölümü'nden seçtiğimiz metinlerle birleştirip tek ad altında sunuyoruz Mehmet Altan, 'Yerçekimsiz Yıllarım' dediği döneme ilişkin izlenimlerini Kanatlı Karınca'da yansıtırken, kaybolan zamana karşın duyarlılığını korumaya çalışan, hayatı anlamaya çalışırken aklın keskin gücüne saygı göstermeyi öğrenen bir aydının düşüncelerini de ikinci bölümde, her zamanki içten ve sıcak üslubuyla satırlara döküyor(Arka Kapak)

Ödüller : 1986, Akademi Kitabevi Deneme Ödülü

Yayına Hazırlayan : İlknur Özdemir
Türkçe
175 sayfa
3 Hamur
Ciltsiz
13 x 20 cm
İstanbul, 2001, 2 Basım
ISBN: 9750701178
alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com