![]() |
Başımıza Çuval Geçirenler-Mahir Kaynak.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Başımıza Çuval Geçirenler-Mahir Kaynak..Başımıza Çuval Geçirenler-Mahir Kaynak Kitap Hakkında Basım Tarihi : Ocak 2006 Truva Yayınları 248 sf ![]() Birkaç gün sonra ABD askerleri bir birliği basar ve askerlerimizin başına çuval geçirerek başka bir yere götürürler ![]() ![]() ![]() -Komutanım neden bize böyle bir emir verdiniz? Kadın kılığına gir deseydiniz daha az yıkılırdım! ![]() ![]() -Bu ne biçim konuşma Mehmet, bizim töremizde komutanına böyle hitap etmek var mı? -Komutanın siz bize askerin ağzı değil silahı konuşur derdiniz ![]() ![]() ![]() -Vatanın askerinden isteyeceği şeylerin sınırı yoktur ![]() ![]() ![]() -İnşallah bu işten sağ çıkmam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Götürüldükleri yerde elleri çözülünce Mehmet Çavuş kendisini getiren Amerikan askerine bir yumruk atar ![]() ![]() -Albayım bu esir bana yumruk attı siz beni engellediniz! -O esir değil bir misafir, bir yumrukla ucuz atlattık sayılır ![]() Binbaşı komutanlarından gelen emirlere, Amerikan albayının tavrına bir anlam veremez ama bir şeyler olduğunu sezinlemektedir ![]() -Hırsını aldın mı Mehmet? Ama gene de yaptıklarından hoşnut değilim ![]() ![]() [arka kapaktan] Yazar hakkında 1934 yılında Gaziantep’te doğdu ![]() ![]() ![]() 1961 yılında mezun olduğu İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde asistan oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yayımlanmış dört kitabı ve çeşitli makaleleri bulunan Mahir Kaynak evli ve üç çocuk babasıdır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|