07-15-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Benim Adım Kırmızı Orhan Pamuk ..
Benim Adım Kırmızı Orhan Pamuk
Yayınevi : Sena Ofset Yayınları
Yazarı : Orhan Pamuk
Basım Yeri / Tarihi : İSTANBUL / 2006- Aralık (28 Baskı)
Sayfa Sayısı : 472
Tür: Çağdaş Türk Edebiyatı
Kitap Hakkında:
Orhan Pamuk’un “en renkli ve en iyimser romanım”, dediği Benim Adım Kırmızı, 1591 yılında İstanbul’da karlı dokuz kış gününde geçiyor İki küçük oğlu birbirleriyle sürekli çatışan güzel Şeküre, dört yıldır savaştan dönmeyen kocasının yerine kendine yeni bir koca, sevgili aramaya başlayınca, o sırada babasının tek tek eve çağırdığı saray nakkaşlarını saklandığı yerden seyreder Eve gelen usta nakkaşlar, babasının denetimi altında Osmanlı Padişahı’nın gizlice yaptırttığı bir kitap için Frenk etkisi taşıyan tehlikeli resimler yapmaktadırlar Aralarından biri öldürülünce  Herkesin kendi sesiyle konuştuğu, ölülerin, eşyaların dillendiği, ölüm, sanat, aşk, evlilik ve mutluluk üzerine bu kitap, aynı zamanda eski resim sanatının unutulmuş güzelliklerine bir ağıt
Yazar Hakkında:
Orhan Pamuk 1952’de İstanbul’da doğdu Cevdet Bey ve Oğulları ve Kara Kitap romanlarında anlattığına benzer kalabalık bir ailede, şehrin Batılılaşmış, zengin semti Nişantaşı’nda büyüdü Otobiyografik kitabı İstanbul’da anlattığı gibi çocukluğundan yirmi iki yaşına kadar yoğun bir şekilde resim yaparak ve ileride ressam olacağını düşleyerek yaşadı Liseyi İstanbul’daki Amerikan lisesi Robert College’de okudu İstanbul Teknik Üniversitesi’nde üç yıl mimarlık okuduktan sonra, mimar ve ressam olmayacağına karar verip okulu bıraktı İstanbul Üniversitesi’nde gazetecilik okudu, ama bu işi de hiç yapmadı Pamuk, yirmi üç yaşından sonra romancı olmaya karar vererek başka her şeyi bıraktı ve kendini evine kapatıp yazmaya başladı
Alıntı
|
|
|