Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çığlık, latife, muinar, tekin

Latife Tekin: Muinar Bir Çığlık...

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Latife Tekin: Muinar Bir Çığlık...

Latife Tekin: Muinar bir Çığlık

İSTANBUL - “Dünyayı kurtarmak için inmiş ruhlar, bir tek kadınların içinde ‘bir şey’ sakladığına inanıyorlar Biz kadınlar dünyanın kız kardeşleriyiz Biz aletler yapıp dünyaya saldırmadık Dünyada varolan sorunlardan birebir sorumlu tutmuyorum kadınları
“Geceleri uykum derinleşince başucumda biri el çırpıyordu sanki; yağmur sesi gibi kulağıma ulaşan alkışlarla kalbimin üstü açılıyor rüya arasında korkusuz düşünüyordum işte, yaşlı kadınların fısıltısını işittiğim o bilinmez üşüme bu, göğsümden bir ateş ağacı fışkıracaktı

ERKEKLER DÜNYANIN KIYMETİNİ BİLMEDİLER
Latife Tekin, CNBC-e Finans Cafe programında yeni kitabı Muinar’ı tanıttı Tekin, dünyanın olumsuz gidişinden kadınlardan çok erkekleri sorumlu tuttuğunu belirterek, “Dünya dişiydi Erkekler dünyanın kıymetini bilmediler Dünyaya saldırdılar Dünyayı kaybedeceğiz Küresel ısınmanın boyutları ortada Dünya defalarca üstündeki insanları silkeledi Kıyamet bir kez kopmadı” dedi
Tekin, kitabı Muinar’la ilgili olarak şunları söyledi: “Dünyayı kurtarmak için inmiş ruhlar, bir tek kadınların içinde ‘bir şey’ sakladığına inanıyorlar Biz kadınlar, dünyanın kız kardeşleriyiz Biz aletler yapıp dünyaya saldırmadık Dünyada varolan sorunlardan birebir sorumlu tutmuyorum kadınları

MUİNAR DÜNYADAN DEĞİL, İNSANDAN ÜMİTSİZ
“Muinar, dünyadan değil, insandan ümitsiz Ben dünyadaki ilk kadınla aynı yaştayım Dünyayı şiddete sürükleyen insanların bizi kullanmasına izin vermeyelim Kadınlar isterlerse bugün Türkiye’deki çok şeyi değiştirebilirler

TEKİN’İN DİĞER KİTAPLARI
Latife Tekin’in ilk kitabı Sevgili Arsız Ölüm 1983 yılında çıktı Ardından Berci Kristin Çöp Masalları (1984), Gece Dersleri (1986), Buzdan Kılıçlar (1989), Aşk İşaretleri (1995) ve Ormanda Ölüm Yokmuş (2001) adlı romanları yayımlandı 1980 sonrası edebiyatın önde gelen isimlerinden biri olan Latife Tekin’in romanları İngilizce’den Farsça’ya pek çok dile çevrildi

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com