Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
başına, tek, türkan

Türkan Tek Ve Tek Başına

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Türkan Tek Ve Tek Başına

Türkan Tek ve Tek Başına

Daha önce çok sayıda roman ve öykü kitapları yazan, birer adet araştırma, deneme ve şiir kitabı çıkan, ayrıca Adı: Aylin ve Füreya isimli iki biyografik romanı bulunan usta kalem Ayşe Kulin, Bir Tatlı Huzur’dan sonraki ikinci biyografi kitabı Everest Yayınları tarafından basılan Türkan Tek ve Tek Başına ile okuyucularıyla buluştu…

Cüzam hastalarıyla ve genelevde çalışan kadınlarla ilgili çalışmalarının yanı sıra Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile ilgili çalışmalarıyla da toplumun takdirini toplayan Prof Dr Türkan Saylan’ın bu çalışmalarının dışında, yaptığı iki evlilik, iki oğlu, hayatındaki en can dostu, hayatı kaymak üzereyken uçurumun kenarından çekip aldığı Tuncelili Halime ve koruma polisi, kitapta bahsedilenlerden sadece bazıları…

Ölümünden kısa bir süre önce Nisan 2009’da evinin aranması ve bu aramayı gerçekleştiren polislerden biri olan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli Vanlı genç bir polisle Hoca’nın arasında geçen konuşma kitabın en çarpıcı bölümlerinden Vatan Gazetesi yazarlarından Tuna Kiremitçi’nin bir köşe yazısında belirttiği üzere; “son günlerini yaşarken kapısına dayanan polise espri yapabilen bir zarafet

Kitabı herkesin okumasını tavsiye ederken arka kapağındaki yazıyı aktarmak istiyorum:

Tüm insanlığın aklın ve vicdanın aydınlattığı yolda yürümeyi seçeceği gün, er veya geç gelecekti Buna bütün kalbimle inanıyordum Sabrımı ve sükûnetimi, bu inançtan alıyordum O güne kadar, başa her gelen çekilecek! Oyunun kuralı böyle! Yaşam oyununun!

Ne demiş şair:
‘Yaşamak şakaya gelmez…’

Binlerce cüzamlıyı iyileştirdi, hayatın içine kattı… Kız çocukları başta olmak üzere, binlerce çocuğun okullu olmasını sağladı Her zaman tek başınaydı ama hiçbir zaman yalnız değildi Kimsenin yanında yer almak adına inançlarından, ilkelerinden ödün vermedi ama yüz binlerce insan onun yanında yer aldı

Türkan Saylan… tek ve tek başına!
alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com