Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Tıp / Biyoloji / Farmakoloji

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aşı, domuz, gribine

Domuz Gribine Aşı

Eski 07-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Domuz Gribine Aşı

Domuz gribine aşı

13062009

İsviçreli ilaç firması "Novartis'' domuz gribine yol açan Influenza A/H1N1 virüsüne karşı kullanılacak aşının ilk seri üretimini gerçekleştirdiğini bildirdi Şirketten yapılan açıklamada, söz konusu aşının, aşıların genel üretim yöntemi olan "yumurtada büyütmek'' yerine "hücrelerde yapıldığı'', ayrıca ilk üretimin haftalar sonra mümkün olacağının öngörülmesine rağmen daha erken gerçekleştirildiği kaydedildi Dünya genelindeki domuz gribi vakası sayısı ise 29 bin 669 olarak açıklandı Öte yandan ABD'deki domuz gribi vakalarının geçen hafta yaklaşık 5 bin artarak toplumda 18 bine yaklaştığı bildirildi

kaynak SABAH

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com