Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Tıp / Biyoloji / Farmakoloji

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çınlamasının, kulak, nedenleri

Kulak Çınlamasının Nedenleri

Eski 07-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kulağınızda zaman zaman vızıldamalar olur Fısıltı gibi sesler işitilmesi, kulak hastalıklarının bir belirtisi olabilir
Barotravma adı verilen durumda orta ve dış kulak arasındaki basınç dengesi bozulur Özellikle yolculuk sırasında soğuk algınlığı veya burun tıkanması varsa, sorunun nedeni bu olabilir

Ne yapmalısınız?
Burun deliklerinizi elinizle tıkayarak burnunuzdan hava vermeye çalışın Bu girişim çok zaman, çınlamayı ortadan kaldırır Sorun 24 saatten daha uzun süre devam ederse, doktora başvurun

Kulağa böcek kaçtığı zaman uygulanacak ilkyardım
Kulağa böcek kaçacak olursa, başınızı o kulak Üstte kalacak şekilde eğip kulağa ılık su koymanız yeterlidir Başka birinin yardımıyla daha iyi becerebileceğiniz bu iş, böceğin yüzeye çıkmasına neden olur Bunun yerine su dolu banyo küvetine, kulaklarınız su| altında kalacak şekilde sırt üstü de uzanabilirsiniz Bu önlemler fayda vermezse, doktora gitmeniz gerekir

Kulağa su doldurduğunuzda, kulak memesini de hafifçe çekiştirin
Dış kulak kanalınıza bir böcek ya da başka bir yabancı cisim kaçmış olabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com