Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Tıp / Biyoloji / Farmakoloji

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
albüminürialbüminüri

Albüminüri-Albüminüri Nedir?

Eski 07-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Albuminuri
İdrarda, albümin bulunmasına; Tıp dilinde Albüminüri; halk arasında ise, aktutma denir Bir çok hastalıklarda, özellikle Böbrek hastalıklarında, idrarda albümin görülür

Mümkün olduğu kadar süt içmeli, patates haşlaması ile muhallebiyi sofradan eksik etmemelidir Baharatlı yiyecekler, biber, turşu ve tuz kesinlikle terk edilmeli; kahve ve fazla miktarda su içilmemelidir

İdrarın bulanık, zaman zaman kanlı olması ve sancı ile çıkması; böbreklerde iltihabın olduğunu gösterir

Hastanın ayakları şişer, şiş yerlere parmakla basıldığında iz kalır Bu iz hemen kaybolmaz

Sağlam insan idrarında da, yorgunluk ve başka sebeplerle albümin bulunabilir Albümin bulunan kimsenin böbreklerini kontrol etmek lazımdır Bunun için idrarda silendir ve kan serumunda üre aranır

Ateşli hasta yalnız süt ile idrar söken sıvılar içmelidir Tuz ve fazla su hastaya verilmez Zira bunlar böbrekleri yorar Hastanın ayağındaki şişler inmeden, ateşi düşmeden yemek verilmez Bunlar kalmayınca önce günde bir litre süt verilir Sonra muhallebi ve tuzsuz ekmeğe başlanır Daha sonra patates haşlaması ve sütlaç verilir

Kaynak: Rehber Ansiklopedisi

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Böbreklerin tam görevini yapamadığı için idrarda protein bulunması İdrardaki proteinlerin büyük bir bölümünde albumin olmasıdır olarak bir tanım buldum arkadaşlar Ancak benim hastalığım bir türlü geçmiyor o yüzden alternatif tıbba yönelmeyi düşünüyorum Daha önce bitkisel tarif kullanan arkadaşlar varmı acaba? Ben bir kaç tarif buldum hatta sizinlede paylaşıyorum sizde incelersiniz lütfen bu konuda yardımlarınızı ve önerileriniz bekliyorum

http://wwwbitkiselkitapcom/a-dan-dhastaligihtml

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com