Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Tıp / Biyoloji / Farmakoloji

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
belirtileri, flebit, hastalığı, hastalığının, nedenleri

Flebit Hastalığı Nedir - Flebit Hastalığının Belirtileri Ve Nedenleri

Eski 07-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Flebit Hastalığı Nedir - Flebit Hastalığının Belirtileri Ve Nedenleri



Flebit, toplardamar iltihaplanmasına verilen addır İltihaplanmış olan damar bölgesinde daima bir pıhtı, yani trombüs geliştiğinden, olaya daha çok “Tromboflebit” denilmektedir

FLEBİT BELİRTİLERİ;
Yüzeysel tromboflebitte derialtında görülen toplardamarlar iltihaplanarak şişer kızarır ve duyarlı bir hale gelirler İltihap genellikle damarın bir bölümünde başlar sonra yukarıya doğru ağrılı kırmızı bir çizgi biçiminde yayılır İltihaplı damar derinin hemen altında sert bir kordon gibi ele gelebilir Hastayı gece uyutmayan belirgin bölgesel bir ağrı vardır Tedavi edilmezse iltihap alanı genişler ve ağrı artar Bazen çok ağrılı uzun bir iltihap çizgisi de görülebilir; hastanın ateşi yükselebilir bacağı şişebilir Yüzeysel tromboflebit daha çok bacağın alt yarısında oluşur Genellikle genişlemiş (varisli) damarlarda görülür Ender rastlanılmakla birlikte koldaki toplardamarlarda da ol

FİLEBİT NEDENLERİ ;
Yüzeysel tromboflebitin başlıca nedeni varisli damarlardır Aileden geçen ve kadınlarda daha yaygın olan bu durum genç erişkinlik çağında ortaya çıkar ve yıllar geçtikçe ilerler Bacak yüzeysel toplardamarları genişleyince çeperleri incelir ve kıvrımlar yapar Genişlemiş damarlarda kan akımı yavaşlar ve kandaki plazma ve hücreler çökmeye yüz tutar Böylece kanın akışı iyice yavaşlar ve flebitin ilk aşaması olan kan pıhtılaşmasına yol açar Pıhtılaşmadan sonra damar çeperi pıhtıyı çözmek için iltihap oluşturur Bu dönemde hasta ağrı duyarlılık ve kızarıklık gibi belirtilerin farkına varır

FİLEBİT BİTKİSEL TEDAVİSİ;

REZENE: 1 bardak kaynar suya, 4 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir
Rezene toz haline getirilir, günde birkaç defa 05-1 gr içilir

HUŞ AĞACI: 1 bardak kaynar suya, 5-10 gr ufalanmış püskül, yaprak, tomurcuk konur, soğuyunca süzülür, günde 3-4 bardak içilir

ŞAHTERE OTU: 1 bardak kay nar suya, 10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir

TAVŞAN MEMESİ KÖKÜ: 1 bardak suya, 4-10 gr kök veya dallarından konur, 5-10 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak balla tatlandırılıp içilir

TIBBI KOKULU YONCA: 1 bardak kaynar suya, 10 gr bitki ko nur, 10 dk bekletilir, günde 2 bardak içilir (Trambofılebitte)

KANTARON: 1 bardak kaynar suya, 2 çay kaşığı bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2 bardak içi lir

AT KESTANESİ: 1 bardak kaynar suya, 1 çay kaşığı atkestanesi toz halinde konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir Kestane toz haline getirilir, günde birkaç defa 1 gr içilir

PAPATYA: 1 bardak suya, 2 tu tam papatya konur, kaynatılır, lapa halinde ağrıyan yere konulur Papatya yağı ile ağrıyan yerler ovulur

MELEK OTU: 1 bardak kaynar suya, 10-20 gr melek otu konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir

KAHVE: Kahvesi bol sade kahve yapıp içmelidir

ÇlLEK: Bolca çilek yemelidir

PATATES: Patates lapa haline getirilir, ağrıyan yere sarılır



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.