Kansere Karsi Mücadele(Mutlka Okuyun) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kansere Karsi Mücadele(Mutlka Okuyun)Prof Dr Erkan Topuz, yine herkesi ekran ba?yna> kilitleyen açyklamalar yapty ![]() ![]() ![]() > > Esra Ceyhan'yn Kanal D'deki programyna konuk olan > Y Ü Onkoloji Enstitüsü Direktörü Prof Dr Erkan> Topuz, yine herkesi ekran ba?yna kilitleyen > açyklamalar yapty > > Topuz, kanserle mücadelenin anne karnynda > ba?lady?yna dikkat çekerek hamile kadynlaryn ve > bebek sahibi insanlaryn evde dikkat etmeleri gereken > noktalary anlatty ![]() > > Erkan Topuz, bula?yk deterjanlaryndan, halylaryn > temizli?ine kadar çok önemli ayryntylardan bahsetti ![]() > "Benim mücadelem bu ya?tan sonra halkymyzy kanserden > korumaktyr Kanser tedavisi sonra geliyor Bir> korunma bin tedaviden evladyr Bunlary ilk defa> duyuyorsunuz ama gerçek bunlar Ben bunlary kendimi> bu i?e adady?ym için anlatyyorum Bu anlattyklarymy> Türkiye ilk defa duyuyor Belki dünyada da çok az> duyan vardyr" diyen Prof Dr Erkan Topuz, herkesi> ?a?yrtan açyklamalar yapty ![]() > > "Ben gerçekleri anlatyyorum Ama çok fazla> anlatmyyorum çünkü her ?ey sarsylabilir Türkiye'de" > diyen Topuz'un sarsycy açyklamalary ?öyle: > > -Evde sokakta giydi?imiz ayakkabylarla > dola?mamalylar E?er evde ayakkaby ile geziyorsak> dy?arydan geldi?imiz ayakkabylary çykartyp ba?ka bir > ayakkaby giymeliler Çünkü dy?arydan giydi?imiz> ayakkaby ile eve soktu?umuz pestisitler kanserin en > önemli sebeplerinden bir tanesidir (Pestisit: Tarym> ürünleri, kimyasallar, egzozdan çykan gazlar vs) > > -Kanserle mücadele anne karnynda ba?lyyor Anne> adaylary a?yry miktarda vitamin almaktan > kaçynsynlar Çünkü bilinçsizce alynynca vitaminin> içindeki kobalt, bazy a?yry miktarda minareller ![]() ![]() ![]() > Doktor bir tane yut diyordur ama çocuk geli?sin diye > bir kaç tane yutuyorlar Bu çocukta birikime sebep> olabilir ve kansere neden olabilir ![]() > > -Gökku?a?ynyn 7 rengini, ne buluyorlarsa, hepsinden > günde en azyndan 3-5 tane yesinler Her bir renkte> bir ?eyler var > > -Kyrmyzy et alsynlar gebeler haftada 2 kere ![]() > Özellikle balykla beslensinler Sa?lykly bir insanyn> kansere yakalanmamasy için, bebe?in daha anne > rahmindeyken vücudunun direncinin artmasy ve > zehirleri alarak ba?y?yklyk sisteminin bozulmamasy > lazym > > -En tehlikeli yer halydyr Haly bütün pestisitleri> tutar Bu nedenle halylaryn temizli?ine dikkat> ediniz Kesinlikle deterjanla temizlemeyin Sirkeli> su ile silin > > -Deterjan kullanynca muhakkak eldiven kullanyn ![]() > Plastik eldiven kullanmayyn, içine izci eldiveni > giyin Çünkü deterjanlar alerjiktir ve ufak dozlarda> alyndy?y takdirde kronik olarak kanserojendir (Yzci> eldiveni: Pamuk eldiven) > > -Bula?yk makinasynda kullandy?ynyz deterjan da > petrol ürünüdür, kanserojendir Ne kadar yykarsa> yykansyn kalyntylar kalabilir E?er sa?ly?ynyzy> dü?ünüyorsanyz çykardy?ynyz bula?yklary sirkeli > suyla ya da limonlu suyla silin ![]() > > -Her türlü deterjandan kaçynyz Devamly olarak> zeytinya?y ve defne sabununu seçiniz Ellerinizi,> vücudunuzu hakiki zeytinya?, defne veya fystyk > ya?yndan yapylan hakiki sabunlar da seçilebilir ![]() > Bunlary örnek olarak söylüyorum Deterjandan> kaçyyoruz ve çok a?yry miktarda suyla duruluyoruz > > -Beyaz olan her türlü iç çama?yrynyzy muhakkak yeni > aldy?ynyzda en az 2 kere kaynatynyz Çünkü bunlar> beyazlatylmak için kanserojen maddelerle yykanyyor ![]() > > -Oda spreyleri do?rudan do?ruya petrol men?eli ![]() > Zehiri soluyorsunuz Akci?erinize geçiyor ve dolayly> olarak ba?y?yklyk sisteminizi bozuyor > > -Sebzeleri mevsiminde dondurup saklamakta fayda var ![]() > Yalnyz bir kez çözülünce onu muhakkak pi?irin Mikro> dalgada bir kere ysytyn Ate?te ysyttyklarymyzda ise> bir kere ysytynyz Çünkü bir dahaki sefere de?eri> ölür DNA'yy bozar DNA kyrylmasy da kanserojene yol> açar ![]() > > -Radyasyon kronik olarak kansere en çok yakla?tyran > faktörlerden biridir Televizyondan çok uzak> duralym ![]() > > -Çocuklarynyza haftada 2 kez balyk çorbasy içirin > ama içine zerdeçal koymak suretiyle So?an, sarymsak> ve o mevsimin sebzesiyle yapmalysyz Çocuk anne> karnyndayken bu terbiyeyi almaya ba?lamaly > > -Gebeler haftada 1 kilo balyk tüketmeli Bu miktaryn> üzerinde balyk tüketilmesine kar?yyyz Çünkü en> steril balykta bile az civarda civa vardyr Bu> balyklar dip balyklary olmamaly Somon veya yüzey> baly?y, Akdeniz, Ege baly?y olmaly Marmara'nyn dip> balyklaryny lütfen tüketmeyiniz ![]() > > -Kanola ya?y kyzartma için en uygun ya?dyr Onun> dy?ynda birinci seçene?imiz zeytinya?dyr ![]() > Memleketimizin iftihar edebilece?i ya?dyr ![]() > Fyndykya?y da tercih edilebilir > > -Çocuklarymyz fastfood türü yiyecekleri 15 günde bir > yiyebilirler Ama haftada 3 kez yedikleri takdirde> beyin tümörlerinde, lenfomalarda ve lösemilerde 3 > kat arty? gözükecektir Çocuklarymyza arada bir> verebiliriz Ama dy?arydaki yiyeceklerin nasyl> kyzartyldy?yny bilmiyorsunuz Ona göre hareket edin![]() > > -Çocuklara meyve ve yo?urdu bol yedirelim Ancak> yo?urdu prebiyotik ve ev yo?urdu olarak kullanalym ![]() > Yo?urdunuzu evde yapyn Peynir ve çökelek fazla> miktarda yiyin Keçi peyniri çok faydalydyr > > -Çocuklarymyzy beyaz un, beyaz ?eker ve tuzdan > koruyalym > > -Belki tuzcular üzülecekler ama Konya'ya akan > kanalizasyonlar ve kirletici sularla, Türkiye'nin en > büyük tuzunu kar?ylayan Tuz Gölü'müz maalesef > torbalaryn içinde çok iyi steril edilmedikleri > takdirde bize kanseri ufak ufak ta?yyorlar Bu> nedenle kaya tuzunu tercih edin Yani tur?u> kurdu?unuz tuzu çekin ve çok az miktarda kullanyn ![]() > Çünkü tuz da kanserojendir ![]() > > -Amerika'daki çocuklaryn tombul olmasynyn sebebi her > ?eye ?eker katmalarydyr Ucuz beslenmedir > > -En faydaly gydalardan birisi cevizdir Daha sonra> fyndyk ve bademdir Ayçiçe?i açyk alyn Y?lemden> geçmemi? olacak, kavurup yiyebilirsiniz Ama fyndyk,> ceviz gibi yiyecekleri kabuklu alyn Çünkü içine> böceklenmesin diye ilaç sykylmaktadyr Sonsuz> faydalary olan yiyeceklerdir Günde bir avuç> muhakkak tüketiniz ![]() > > -Elma dünyanyn en faydaly gydalaryndan birisidir ![]() > > -Plastik, bakyr, alüminyum kap kullanylmamaly ![]() > Porselen, cam ve çelik kullanyn Meyveleri de bu tür> kaplarda yykayyn Bunlaryn içine litresine göre 9-10> çorba ka?y?y elma sirkesi atyn A?a?y yukary yarym> saat bekletin Sonra tekrar yykamayyn Tekrar mikrop> alyr > > -Meyvelerin üzerine parlak görünmesi için mum > sürülüyor Bunlary hakiki zeytinya?ly sabundan> geçirdikten sonra elma sirkeli sudan geçirin Ya da> elma sirkesi ile ovun Meyveyi kabu?uyla tüketin> e?er sterilse > > -Lahana, marul gibi yiyeceklerin ilk dört kabu?unu > çöpe atyn Ystedi?iniz kadar yykayyn bunlaryn> üzerindeki pestisitleri temizleyemezsiniz Çaresi> yok > > -3 ayda bir suyunuzu de?i?tirin Çok muhte?em> sularymyz var ama ne olursa olsun tabiaty rezil > ediyoruz Satyn aldy?ymyz sularda az miktarda da> olsa kanserojen dozlar kary?abilir Bunlar kontrollü> sular ama 3 ayda bir de?i?tirmek gerekiyor ![]() > > -Plastik her yerde zehir Plastik bardaklar, kaplar,> plastik herhangi bir ?ey ![]() ![]() Ben ona girmiyorum bu> lafy söylersem yer yerinden oynar Bu plastikler ev> yapymyna girdiler Do?rudan do?ruya in?aat malzemesi> olarak kullanyyorlar Çok bilinçli olun, çok iyi> markalar kullanyn Bunlary söylemem demek Türk> ekonomisiyle oynamam demek Ben insanlara kendimi> adadym, onun için kimseden korkmuyorum açyk açyk > söylüyorum ![]() > > -Meyva suyu yerine posasyyla tüketin Biz kanserli> hastalara suyunu veriyoruz Meyve suyuna geçmeyen> çok madde posada kalyyor Bu ?ekilde kolon ve mi?de> kanserinden korunmu? oluyorsunuz ![]() > > -Bakyr, özellikle beyin tümörlerinde ön plana > çykyyor Çok iyi kalayly olursa bu etki azalyyor![]() > Ama kula?ynyza bakyr küpe bile takmayyn > > -Çocuklarymyzy ye?il plastik sahalarda oynatmayynyz ![]() > Plastik çimenler sentetiktir ve kanserojen madde > alabilirler > > -Havuzlaryn iyi temizlenmesine dikkat ediniz Ozonla> temizlemek en fazladyr A?yry klorluysa yine kansere> hazyrlyk yapyyorsunuz spor yerine ![]() > > -Bütün beyazlatycylardan kaçynyz Çocuklarymyzyn> kullandy?y o pyryl pyryl bembeyaz defterler klorla > temizleniyorlar Bunlarla temizlenmemi? defter> kullansynlar Kullandyklary boyalarda da kanserojen> etkisi vardyr > > KANSER DALGA DALGA GELYYOR > > Prof Dr Erkan Topuz, verdi?i ?u çarpycy bilgi ise> kanserin boyutlaryny açykça ortaya koymaktaydy: > "Kanser dalga dalga geliyor 2020 yylynda 20 milyon> insan kansere yakalanacak Ama e?er bunlary yaparsak> belki bunu 15 milyona indirebiliriz O yüzden> gözümüzü açalym Bu i? çocukluktan ba?lyyor![]() > Çocuklarymyza bu terbiyeyi vermek zorundayyz ![]() > Ailedeki çocuk annesini taklit eder Anne ne yiyorsa> çocuk da onu yer " > > Erkan Topuz, yapty?y açyklamalar nedeniyle bir takym > sektörleri zor duruma soktu?u ele?tirileri için ise, > "Benim için insan sa?ly?y birinci plandadyr Ekonomi> ikinci plandadyr Bir insanyn kanser olmasy> durumunda devlete ve millete verdi?i zarar > milyarlarca dolardyr O yüzden dikkatli oldu?unuz> takdirde ekonomiye de katkynyz olur Aslynda ben> bunlary anlatarak Türkiye'nin ekonomisini de > kurtaryyorum farkynda de?iller" diye konu?tu ![]() > > TELEVYZYONGAZETESY |
|
|
|