Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
acil, bakım, ilk, kaybı, tedavisi, yardım, şuur

Şuur Kaybı İlk Yardım Ve Acil Bakım Tedavisi

Eski 07-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şuur Kaybı İlk Yardım Ve Acil Bakım Tedavisi

Şuur Kaybı İlk Yardım ve Acil Bakım Tedavisi

Geçici Bilinç Kaybı Nedir
Komatöz vakalarda, koma sebebi açığa çıkarıldıktan sonra ve hastanın çevresi araştırıldıktan sonra ilk yardıma yön verilir Hastanın soluk yolunun açık tutulması ve solunumun sağlanması, ilk önce yapılması gereken müdahale olmalıdır İmkanlara dayanan oksijenasyon tercih edilir Suni solunum yaptırılmaya imkan olmayan baş ve göğüs yaralanmalarında, tıbbi-cerrahi müdahale acilen gerçekleştirilmelidir Baş travması ve vertebra kırığı daima araştırılmalıdır

Normal vücut fonksiyonlarının devam ettirilmesi ve gelişmiş komplika-syonların giderilmesi çalışmalarıyla acil bakım devam ettirilir Acil bakım sırasında, sonradan çıkacak vücut fonksiyonlarını bozucu durumlar kontrol altına alınmalıdır

Bu genel açıklamalardan sonra yapılacak âcil bakım uygulamaları şunlardır:
• Hasta uygun yere taşındıktan sonra, solunum kontrol edilir,
• Soluk yolunun açık kalması sağlanır,
• Solunum durmuşsa hemen suni solunuma geçilir,
• Elbiseler sıkı, ya da sıkacak durumda ise elbiseler gevşetilir,
• Solunum gürültülü ve hırıltılı ise hasta yan yatış ya da yüzükoyun pozisyonda yatırılır Gerekli ise ve baş göğüs travması yoksa hastaya trendelenburg pozisyonu aldırılır Bu pozisyonda akciğerdeki salgı dışarı atılır,
• Solunum normalse, hasta sırt üstü yatırılarak, baş yana çevrilir Veya yan yatış pozisyonuna alınır
• Koma sebebi yok edilmeye çalışılır• Hastanın ısısı muhafaza edilir Dışardan ısı uygulanmaz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com