Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
geçiktiren, yaşlanmayı, yiyecekler

Yaşlanmayı Geciktiren Yiyecekler

Eski 07-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yaşlanmayı Geciktiren Yiyecekler



Yaşlanmayı Geciktiren Yiyecekler


Elma, brokoli, zeytinyağı, havuç, kırmızı biber ve diğer yaşlanmayı geciktiren yiyecekler…Yaşlanmayı ortadan kaldırmak mümkün değil Ancak, yaşlanmayı geciktirmek elimizde Genç ve zinde kalmayı sağlayan yiyecekleri bilmek ve tüketmek, vücuda zarar veren yiyeceklerden uzak durmak daha sağlıklı ve uzun bir yaşam için şart Dr Burak Başarır, yaşlanmayı geciktirmek için beslenmemizde nelere dikkat etmemiz gerektiğini anlatıyor…





Yaşlanmayı geciktirmek için…

Yağ ve şekeri sınırlayın Alkol, kafein tüketimini kısıtlayın, Sigarayı bırakın veya azaltın En az derecede işlenmiş meyveler, sebzeler, tam tahıllar, baklagiller, yağsız süt ve süt ürünleri, yağsız et, haftada 1-2 kez balık tüketin Ekstra antioksidan alın (E vitamini, C vitamini) Yaş ilerledikçe vücut, besin öğelerini daha az etkili kullanmaya başlar Dolayısıyla besin öğelerinde zengin gıdaların tüketimi arttırılmalıdır Bol miktarda taze sebze ve meyve tüketin Avokado, zeytin ve hindistan cevizi haricinde taze sebze ve meyveler yağ, kolesterol ve sodyum içermezler Sebze ve meyvelerin posa içerikleri de yüksektir


Antiaging (yaşlanmayı geciktiren) faydalı besinler
Elma: 4 g lif içerir Brokoli, lahana, Bürüksel lahanası: Fazla miktarda C vitamini, fitonütrient içerir Havuç: Fazla miktarda beta-karoten Sarımsak: Selenyum’dan zengindir Zeytinyağı: E vitamini ve doymamış yağlar içerir Papaya, Ananas: C vitamininden zengindir Ananas: Bromalin içerir, eklem problemlerini azaltıcı etkisi vardır Kuru erik: Kromdan zengin Mor üzüm: Kalp ve damar hastalıklarını önleyeci aktivite Kırmızı Biber: Capsaicin adında artirite yardımcı bir madde içerir Ispanak: C vitamini Soğuk su balığı: Omega 3 ve Omega 6 yağ asitleri (somon, uskumru , sardalya) Kurubaklagiller: Isoflavinoidler ve fitoöstrojenler (soya), kolesterol düşürmede etkili Tam tahıllar ve esmer pirinç: Lif ve B vitamini açısından zengindir Keten tohumu: Omega 3, lif (kolesterol düşürmede etkili) Domates: Likopen içeriği yüksek Yaban mersini: E vitamini ve C vitamini açısından zengndir Su


Vücutta yıpranmaya ve yaşlanmaya sebep olan besinler
Fazla miktarda karbonhidrat Şeker Tam yağlı süt ve süt ürünleri Kafein (çay, kahve, çikolata, kola) Sigara Beyaz un Hazır besinler Flor gibi kimyasallar Yapay tatlandırıcılar, renklendiriciler Alkol İşlenmiş besinler Konserve besinler Katkı maddeleri Yağlı etler Margarin Fazla miktarda bitkisel yağ Hidrojene yağlar Bol yağda kızarmış besinler Cipsler Besin artıkları ile beslenen deniz ürünleri (midye) Doğal olmayan diyetle beslenen hayvan etleri (domuz eti)

Dr Burak Başarır



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.