Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
anne, arttıran, gıdalar, sütünü

Anne Sütünü Arttıran Gıdalar

Eski 07-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Anne Sütünü Arttıran Gıdalar






1 – Anne hamileyken ayva yerse,kan dolaşımına faydalı olur

2 – Marul yemek, anne sütünü arttırır

3 – Nohut yemek, anne sütünü arttırır

4 – Bal şerbeti, tıkanan damarları açar,sütü arttırır

5 – Yoğurt, üzüm, hurma, kuru incir, doğum yapan kadınların vazgeçilmez gıdasıdırHurma ve bal, lohusalık yaralarının tedavisini kolaylaştırır

6 – Mürver çiçeği, biberiya anne sütünü arttırır

7 – Çakal eriği ( dağ eriği ) suda kaynatılıp, günde 3 kere 1’er çay kaşığı içilir( Kabızlık yapmaması için sinameki ilave edilir )

8 – Havuç tohumu, su ile kaynatılıp içilir

9 – Funda, su ile kaynatılıp içilir

10 – Rezene, su ile kaynatılıp içilir

11 – Anason, su ile kaynatılıp içilir

12 – Turp tohumu, su ile kaynatılıp içilir

13 – Isırgan otu, su ile kaynatılıp içilir

14 – Kırmızı mercimek, mısır unu, yulaf unu, kimyon, çorba yapılıp içilir

15 –Turp, badem, tavuk eti, yerelması, şalgam, enginar, muz, elma

16 – Şalgam suyu, anne sütünü arttırır

17 – Adaçayı, anne sütünü arttırır

18 – Maydanoz, anne sütünü arttırır

19 – Süt düğümlenmesinden, tıkanmasından şişen , sertleşen memeye nane lapası konursa tıkanıklığı giderir,şişi indirir

20 – 2 yaşına kadar bebek emzirilirBu zaman içinde beyni çok gelişirBeyin için gerekli olan gümüş iyonu, cevizde bol miktarda vardırAnne çokça ceviz yerse, sütten bebeğe geçerBebek, hariçten yemeye başladığında da ceviz yedirmek gerekirCevizi bal, azıcık sirke ile macun yapıp yedirmek yan tesirini telafi ederAnne de ceviz yiyince bal şerbetine sirke katıp içerse daha aydalı olur

21 – Çörek otu, ılık bal şerbetiyle içilirse anne sütünü arttırır

22 – Antep fıstığı, anne sütünü arttırırFazlası baş ağrısı yaparŞeker telafi eder

23 – Soğan, anne sütünü arttırırFazlası bebekte karın ağrısı yapar

24 – Kara lahana ( Karadenizlilerin çok sevdiği lahana ) yemek, yemeğini yemek, anne sütünü arttırır

25 – Enginar yemek, her türlü yemeğini yemek anne sütünü arttırır

26 – Ayva, balla pişirilip lapa olarak ğöğüse bağlanırsa süt yollarını açar

TAVSİYE : Sütümüz olmuyor, az oluyor diye, bebekler suni gıdalara mahkum edlmemelidirSiz de 26 formülden birini seçip, deneyebilirsinizAnne sütüyle beslenen bebek, hem gıdalanır, hem de anneye karşı olan sevg bağı artarAnne sütünden sonra, anti alerjik süt, anne sütüdürA da inatçı yapabilirAnnelerin çoçuklarını tam 2 sene emzirmesi ayetle sabit olduğu gibi ( Kadınlar çocuklarnı tam iki yıl emzirirler-Bakara suresi 233ayet ), tıp da bu gerçeğe doğru hızla ilerliyor2 sene zarfında anne, 2 yaşından küçük başka bir çocuğa süt verirse, bu kendi çocuğunun sür kardeşi olurBunların evlenmesi dinen ve tıbben zararlıdırAhmak, sinirli kişilerin sütü ve kanı, verilen kişiye geçeceği için seçici davranmak gerekir( Kadın,hamileliğinde, doğum yapıncaya kadar ve bebeği memeden kesilinceye kadar, Allah yolunda hudutlarda nöbet bekleyen mücahit gibidirEğer bu safhalarda ölürse, ona şehit mükafatı ve sevabı vardır –Ahmak kadına süt emzirtmeyiniz-Hadis-i Şerif )


Mustafa ÖZER – Tabiat Eczanesi Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi Sayfa 56

**************************************************


Çörek otunu, pastalara, böreklere, yemeklere baharat olarak devamlı kullanınız Balla macun yaparak yiyinizÇörek otu, bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği için; çörek otuna her gün 1’ er tatlı kaşığı devam eden kişi kolay kolay hastalanmaz

Her gün 1 su bardağı ılık bal şerbetine, 1 şker kaşığı sirke, 1 şeker kaşığı çörek otu ilave edilip içilirse, balın safraya verdiği zarar sirke ile giderilir,sirkenin bakteri öldürme özelliği, çörek otunun ölümden başka her derde deva oluşu, balın şifasıyla birleşirGerçkten vücudu korur, vücudu kuvvetlendirirHastalıkları kısa sürede şifaya kavuşturur

Mustafa ÖZER – Tabiat Eczanesi Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi Sayfa 77

Hamilelikte : hamile kadınlar bebek ve kendi sağlıkları için havuç suyu içmelidirlerBunu yanında üzüm, ayva suyu ideal gıdadır


Mustafa ÖZER – Tabiat Eczanesi Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi Sayfa 149


************************************************** *

HİND YAĞI


Kabızlık : Hind Yağı, zeytinyağıyla karıştırılıp içilirTahriş yapmadığından hamileler de kullanabilir

Saç Bakımı : Hind Yağı,zeytinyağı ve çörek otu yağıyla karıştırılıp, saçlar masaj yapılır

Cilt Yumuşatma : Hind Yağı, zeytinyağıyla karıştırılıp cilde sürülür

HURMA :

Kalp ilacıdır7 tane Acve veya Medina hurması çekirdekleriyle öğütülür, az badem içi ve hıyar çekirdeği öğütülürSt, zeytinyağı ve bal ile pişirilip, macun yapılıp soğuk olarak yedirilirBu macun birçok hastalığa şifadır

Loğusa Gıdası – Bebek Mamasıdır Kadınlarınıza loğusa döneminde hurma yedirinizKim lohusalığında hurma yerse, onun çocuğu AKILLI ve AĞIRBAŞLI olur( Hadis-i Şerif ) Doktorlar da hurmanın antiseptik olduğunu,lohusalık yaralarını çabuk iyileştiren ilaç olduğunu, süt arttırdığını, bebeği beslediğini, içindeki potasyumun çocukların büyümesini sağlayan ideal besin olduğunu belirtmişlerdir

Bebe ilk oğunca damağına dünya gıdası olarak hurma ezip ovuşturmak, hurma ezmesi tattırmak sünnettir ve bebeğin zeki olmasını sağlayan ilaçtır

Loğusa hurmayı sade olarak yer, sütle ıslatıp yer, bebeğe de hurma şıralı sütten yedirir

Diş etlerini kuvvetlendirir

Doğum kolaylaştırıcıdır Rahim adelesini kuvvetlendirirBu özellik doğumu kolaylaştırırHurma macununa 1/3 ‘ ü kadar defne tohumu öğütülüp karıştırılarak, doğuma 1 hafta kala yenmeye devam edilirse,doğum ağrısız v e çok kolay olur

Vücuda kuvvet ve enerji verir

Karaciğeri güçlendirir

Sarılık

Kısırlık

İştah açıcı

Bağırsak tembelliğini izale edici

Göze kuvvet verir

Vücuttaki zehirleri atıcı

Kan yapıcı

Haım kolaylaştırıcı

Bebeğin büyümesini sağlayıcı

Damar hastalığı ve kolestrolü yok eder

Vücuttaki şeker oranını ayarlar

Adaleleri kuvvetlendirir

Sinirleri teskin eder

İç kanamayı durdururOnun için loğusa yemeği olmuştur

Saç jölesi olarak suyu ile saçlar ıslatılı taranır

Suyu ile cilt pansuman edilirse cildi besler,hamilelik ve güneş lekelerini yok eder

Mide kuvvetlendirici

Böbrek kumları iltihabını giderir

Zihin açıcı ve dinlendirici

Balgam,öksürük ve gribi geçirir

Kansere karşı koruyucu

Hurmada kalsiyum olduğu için,kemiklerin gelişmesini sağlar,kemir veremini geçirir

Ağız içi yaralara iyi gelir

İshale karşı

Kan tükürmeye karşı

Yarayı çabuk iyileştirir

Aç karnına yenirse, fazla yemek yeme ve tatlı isteğini giderir,bu sayede zayıflamaya yardımcı olur

Aç karnına yemek bağırsak kurtlarını döker


Mustafa ÖZER – Tabiat Eczanesi Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi Sayfa 156 - 159


************************************************** ******



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.