Anne Sütünü Arttıran Gıdalar |
07-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Anne Sütünü Arttıran Gıdalar1 – Anne hamileyken ayva yerse,kan dolaşımına faydalı olur 2 – Marul yemek, anne sütünü arttırır 3 – Nohut yemek, anne sütünü arttırır 4 – Bal şerbeti, tıkanan damarları açar,sütü arttırır 5 – Yoğurt, üzüm, hurma, kuru incir, doğum yapan kadınların vazgeçilmez gıdasıdırHurma ve bal, lohusalık yaralarının tedavisini kolaylaştırır 6 – Mürver çiçeği, biberiya anne sütünü arttırır 7 – Çakal eriği ( dağ eriği ) suda kaynatılıp, günde 3 kere 1’er çay kaşığı içilir( Kabızlık yapmaması için sinameki ilave edilir ) 8 – Havuç tohumu, su ile kaynatılıp içilir 9 – Funda, su ile kaynatılıp içilir 10 – Rezene, su ile kaynatılıp içilir 11 – Anason, su ile kaynatılıp içilir 12 – Turp tohumu, su ile kaynatılıp içilir 13 – Isırgan otu, su ile kaynatılıp içilir 14 – Kırmızı mercimek, mısır unu, yulaf unu, kimyon, çorba yapılıp içilir 15 –Turp, badem, tavuk eti, yerelması, şalgam, enginar, muz, elma 16 – Şalgam suyu, anne sütünü arttırır 17 – Adaçayı, anne sütünü arttırır 18 – Maydanoz, anne sütünü arttırır 19 – Süt düğümlenmesinden, tıkanmasından şişen , sertleşen memeye nane lapası konursa tıkanıklığı giderir,şişi indirir 20 – 2 yaşına kadar bebek emzirilirBu zaman içinde beyni çok gelişirBeyin için gerekli olan gümüş iyonu, cevizde bol miktarda vardırAnne çokça ceviz yerse, sütten bebeğe geçerBebek, hariçten yemeye başladığında da ceviz yedirmek gerekirCevizi bal, azıcık sirke ile macun yapıp yedirmek yan tesirini telafi ederAnne de ceviz yiyince bal şerbetine sirke katıp içerse daha aydalı olur 21 – Çörek otu, ılık bal şerbetiyle içilirse anne sütünü arttırır 22 – Antep fıstığı, anne sütünü arttırırFazlası baş ağrısı yaparŞeker telafi eder 23 – Soğan, anne sütünü arttırırFazlası bebekte karın ağrısı yapar 24 – Kara lahana ( Karadenizlilerin çok sevdiği lahana ) yemek, yemeğini yemek, anne sütünü arttırır 25 – Enginar yemek, her türlü yemeğini yemek anne sütünü arttırır 26 – Ayva, balla pişirilip lapa olarak ğöğüse bağlanırsa süt yollarını açar TAVSİYE : Sütümüz olmuyor, az oluyor diye, bebekler suni gıdalara mahkum edlmemelidirSiz de 26 formülden birini seçip, deneyebilirsinizAnne sütüyle beslenen bebek, hem gıdalanır, hem de anneye karşı olan sevg bağı artarAnne sütünden sonra, anti alerjik süt, anne sütüdürA da inatçı yapabilirAnnelerin çoçuklarını tam 2 sene emzirmesi ayetle sabit olduğu gibi ( Kadınlar çocuklarnı tam iki yıl emzirirler-Bakara suresi 233ayet ), tıp da bu gerçeğe doğru hızla ilerliyor2 sene zarfında anne, 2 yaşından küçük başka bir çocuğa süt verirse, bu kendi çocuğunun sür kardeşi olurBunların evlenmesi dinen ve tıbben zararlıdırAhmak, sinirli kişilerin sütü ve kanı, verilen kişiye geçeceği için seçici davranmak gerekir( Kadın,hamileliğinde, doğum yapıncaya kadar ve bebeği memeden kesilinceye kadar, Allah yolunda hudutlarda nöbet bekleyen mücahit gibidirEğer bu safhalarda ölürse, ona şehit mükafatı ve sevabı vardır –Ahmak kadına süt emzirtmeyiniz-Hadis-i Şerif ) Mustafa ÖZER – Tabiat Eczanesi Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi Sayfa 56 ************************************************** Çörek otunu, pastalara, böreklere, yemeklere baharat olarak devamlı kullanınız Balla macun yaparak yiyinizÇörek otu, bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği için; çörek otuna her gün 1’ er tatlı kaşığı devam eden kişi kolay kolay hastalanmaz Her gün 1 su bardağı ılık bal şerbetine, 1 şker kaşığı sirke, 1 şeker kaşığı çörek otu ilave edilip içilirse, balın safraya verdiği zarar sirke ile giderilir,sirkenin bakteri öldürme özelliği, çörek otunun ölümden başka her derde deva oluşu, balın şifasıyla birleşirGerçkten vücudu korur, vücudu kuvvetlendirirHastalıkları kısa sürede şifaya kavuşturur Mustafa ÖZER – Tabiat Eczanesi Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi Sayfa 77 Hamilelikte : hamile kadınlar bebek ve kendi sağlıkları için havuç suyu içmelidirlerBunu yanında üzüm, ayva suyu ideal gıdadır Mustafa ÖZER – Tabiat Eczanesi Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi Sayfa 149 ************************************************** * HİND YAĞI Kabızlık : Hind Yağı, zeytinyağıyla karıştırılıp içilirTahriş yapmadığından hamileler de kullanabilir Saç Bakımı : Hind Yağı,zeytinyağı ve çörek otu yağıyla karıştırılıp, saçlar masaj yapılır Cilt Yumuşatma : Hind Yağı, zeytinyağıyla karıştırılıp cilde sürülür HURMA : Kalp ilacıdır7 tane Acve veya Medina hurması çekirdekleriyle öğütülür, az badem içi ve hıyar çekirdeği öğütülürSt, zeytinyağı ve bal ile pişirilip, macun yapılıp soğuk olarak yedirilirBu macun birçok hastalığa şifadır Loğusa Gıdası – Bebek Mamasıdır Kadınlarınıza loğusa döneminde hurma yedirinizKim lohusalığında hurma yerse, onun çocuğu AKILLI ve AĞIRBAŞLI olur( Hadis-i Şerif ) Doktorlar da hurmanın antiseptik olduğunu,lohusalık yaralarını çabuk iyileştiren ilaç olduğunu, süt arttırdığını, bebeği beslediğini, içindeki potasyumun çocukların büyümesini sağlayan ideal besin olduğunu belirtmişlerdir Bebe ilk oğunca damağına dünya gıdası olarak hurma ezip ovuşturmak, hurma ezmesi tattırmak sünnettir ve bebeğin zeki olmasını sağlayan ilaçtır Loğusa hurmayı sade olarak yer, sütle ıslatıp yer, bebeğe de hurma şıralı sütten yedirir Diş etlerini kuvvetlendirir Doğum kolaylaştırıcıdır Rahim adelesini kuvvetlendirirBu özellik doğumu kolaylaştırırHurma macununa 1/3 ‘ ü kadar defne tohumu öğütülüp karıştırılarak, doğuma 1 hafta kala yenmeye devam edilirse,doğum ağrısız v e çok kolay olur Vücuda kuvvet ve enerji verir Karaciğeri güçlendirir Sarılık Kısırlık İştah açıcı Bağırsak tembelliğini izale edici Göze kuvvet verir Vücuttaki zehirleri atıcı Kan yapıcı Haım kolaylaştırıcı Bebeğin büyümesini sağlayıcı Damar hastalığı ve kolestrolü yok eder Vücuttaki şeker oranını ayarlar Adaleleri kuvvetlendirir Sinirleri teskin eder İç kanamayı durdururOnun için loğusa yemeği olmuştur Saç jölesi olarak suyu ile saçlar ıslatılı taranır Suyu ile cilt pansuman edilirse cildi besler,hamilelik ve güneş lekelerini yok eder Mide kuvvetlendirici Böbrek kumları iltihabını giderir Zihin açıcı ve dinlendirici Balgam,öksürük ve gribi geçirir Kansere karşı koruyucu Hurmada kalsiyum olduğu için,kemiklerin gelişmesini sağlar,kemir veremini geçirir Ağız içi yaralara iyi gelir İshale karşı Kan tükürmeye karşı Yarayı çabuk iyileştirir Aç karnına yenirse, fazla yemek yeme ve tatlı isteğini giderir,bu sayede zayıflamaya yardımcı olur Aç karnına yemek bağırsak kurtlarını döker Mustafa ÖZER – Tabiat Eczanesi Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi Sayfa 156 - 159 ************************************************** ****** |
|