Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Kişisel Gelişim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çocuklarımızın, geliştirmek, güvenini, için

Çocuklarımızın Öz Güvenini Geliştirmek İçin

Eski 07-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çocuklarımızın Öz Güvenini Geliştirmek İçin

"Biz" Ne demek? (Biz Neyiz?)
Dünyaya sevimli bir bebeği misafir etmek isteyen anne ve baba ne için bir aradalar?
Hemen hemen hepimiz eşimizi sevdiğimiz,onunla yaşamanın iyi olacağı düşüncesiyle evlenirizşimdi isterseniz biraz "bizi" keşfedelimşu cümleler üzerinde bir düşünce egzersizi yapabiliriz:

1+Ben eşimle sadece onu mutlu etmek için beraberim
2+Eşim benim ikinci hayatım
3+Eşimle her konuda bilgi,düşünce ve duygu için diyalog kurabilirim
4+Eşim bana hayatta en yakın insan
5+Eşim bana güven duyuyorBu çok hoşuma gidiyor
6+Ben hayat arkadışımı seçtim o da beni seçtiEşim beni gerçekten seviyor
7+Eşimle çok iyi anlaşıyoruz

"yukarıda örneği verilen cümleler üzerinde düşünerek içselleştirin ve eşinizi sürekli güzel bir konumda tutun" göreceksiniz ki eşiniz de sizi sürekli güzel bir konuma yerleştiyor İlişkinize sürekli pozitif bir enerji verinHiçbirşey birlikteliğinizi bozamazSiz zaten birşeyleri,birilerini yıkmak için değil yapmak,kurmak için birliktesinizİlişkinize ve çevrenize pozitif hayat dalgalarını evrensel olarak yayınDüşünün uygulamalarınız arttıkça bir gün sevimli bir yavrucağa daha güçlü bir enerji yayacaksınızOnun an ve an pozitif bir yapıya kavuşmasına vesile olabilirsiniz
İnsan her zaman çevresinden bir şeyler alır ve verirKahramanınıza kucak açacaksınız

Bir davranışın ilk başlangıç noktası düşünseldir dediğimizde siz ilkönce en doğrusunu,en güzelini,en heyecan vericisini düşünürseniz eylemlerinizde öyle olacaktırBiliyorsunuz;düşüncelerini değiştiremeyen insan hareketlerini değiştiremez

Eşinize ve evliliğinize karşı oluşturduğunuz pozitif düşüncelerinizi destekleyin,uygulayın ve geliştirin:
+Eşinize sürekli coşkulu bir aşık olunOnu sürekli keşfedinFiziksel,ruhsal,davranışsal, olarak onun size nedemek istediğini çözümleyin Ona dokunurken savaşmayın,onu hissedin;Sizin de bildiğiniz gibi her insan bir evrendir,o evreni yaşayın
Dengeleri kurun arkadaşım,dostum,sevgilim her zaman karım ya da kocamarasıra televizyonu kapatarak ,belki de hafif bir ışıkta,sevdiğiniz bir müziği çalarak:diyalog kurun,konuşun,geriyi,şimdiyi,ileriyi düşünün,hayatı konuşun,gözlerinizi kapayın belirlediğiniz kurguları birlikte yaşayın
Bİrlikte ebeveynlerinizi ziyaret edin,alışverişe çıkınama hep "biz" olun

Biraz beyin fırtınası yaptığınızda hiç beklemediğiniz şeyleri yapabileceğini keşfedeceksinizkesinlikle olacaktır

Örneğin ailenizin bir misyonu ve vizyonu olsunBir dostum eşiyle şöyle bir vizyon oluşturmuştu ve hala bunu yaşıyorlar:LİYAKAT---Liyakat,İffet,Yaşamboyusağlık,Aşk,Kalıcılı k,Anlayı ş,Tamgüven
Misafiriniz için iyi bir zemin hazırlayabilirsiniz Ona hoşgeldin burası senin ailen diyebilmelisiniz
Saygı ve sevgiyle

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com