07-14-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kendimize Daima Şans Tanımalıyız, Çünkü Hayal Kırıklığına Uğramak Da Var
Her insanın kişilik yapısı farklı olduğuna göre, olaylardan, yaşadıklarından ve içinde bulundukları durumdan etkilenme dereceleri de farklı farklı oluyor Kimileri, yaptıkları iş kişiliklerine uymadığından depresyona girerken, kimileri de bu durumu hayal kırıklıklarıyla atlatabiliyor Ama genç yaşta hayal kırıklığını yaşamak da istenen bir durum değil Hele hele yaşanan hayal kırıklığı, iş hayatı ile ilgili ise, insanın iç dünyasını zedelemediğini söylersek yalan olur
Hayal kırıklığı, en genel anlamı ile kişinin umut ettiklerini bulamaması ve beklentilerine yanıt alamaması durumudur İnsanlar doğal olarak, yaşamlarının bazı dönemlerinde hayal kırıklıkları ile karşılaşırlar Hayal kırıklığına uğramak, insan olmanın getirdiği doğal bir süreç Çünkü hiç birimiz mükemmel değiliz Hatalar yapabiliriz Yaptığımız hataların sonucunda hayal kırıklığına uğrayabiliriz
Ancak insan, hayatının en önemli kararını doğru verdiğini zannederken, hayal kırıklığına uğradığında toparlanması da doğal olarak zor olabiliyor Burada yapılması gereken en önemli davranış, genç insanın kendine karşı hoşgörülü olması "Nasıl böyle bir yanlış yaptım?" diye kendini suçlayacağına, "Neden böyle yanlış bir seçim yaptım?" diye düşünmesi ve bir an önce kendini toparlaması, en uygun olabilecek davranıştır Burada "neden?" sorusunun cevabı çok önemlidir Çünkü eğer cevabı bulabilirse, bundan sonraki seçimi, çok büyük bir olasılıkla doğru olacaktır
Hayal kırıklığına uğradığımızda, ilk şaşkınlığı üzerimizden attıktan sonra, hiç vakit kaybetmeden harekete geçmek gerekiyor "Neden hayal kırıklığına uğradım ve bundan sonra ne yapmalıyım?" sorusu kendimize soracağımız en iyi sorulardan biridir Neden hayal kırıklığına uğradığımızı bulursak eğer, bundan sonra ne yapacağımızı çok iyi belirleyebiliriz
Kendimize daima şans tanımalıyız, çünkü hayal kırıklığına uğramak da var Önemli olan bu hayal kırıklığını kolay atlatabilmek Yoksa sonuç depresyon olabilir
|
|
|