![]() |
Okul Hayatı Ve Hayat Okulu Üzerine |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Okul Hayatı Ve Hayat Okulu ÜzerineOkul hayatı ve hayat okulu üzerine Hayatımızda öğrenmenin yerini düşündüğümüzde, iki ana dönem karşımıza çıkar: Okul hayatı dönemi ve hayat okulu dönemi ![]() ![]() ![]() Okul hayatı bitince hayat okulu başlar ![]() ![]() Okul hayatında, "hayat bilgisi" dersi gördüğümüz halde, hayat okulunda ezberimiz neden karışıyor? Çünkü okullar bizi hayata değil, sınavlara hazırlıyor ![]() ![]() Okul hayatı ile hayat okulu arasındaki 7 temel farkı “Her Şey Seninle Başlar” adlı kitabımda şöyle özetlemiştim ![]() 1- Okul hayatında sınavlar, önceden haber verilerek yapılır ve notumuz yüzümüze söylenirdi ![]() ![]() 2- Okul hayatında anlatılmayan konudan soru sorulmazdı, hayat okulunda soru çıkabilecek her konuyu bilmeniz bekleniyor ![]() 3- Okul hayatında notunuz "objektif" rakamlarla karnemize yazılırdı ![]() ![]() 4- Okul hayatında soruların tek doğru cevabı vardı ![]() ![]() 5- Okul hayatında bulunduğumuz sınıftan daha aşağıya düşmezdik ![]() 6- Okul hayatında önce dersimizi öğrenir sonra sınava girerdik ![]() ![]() 7- Okul hayatında tek dersten sınıfta kalanlara "bir ek sınav hakkı" daha verilirdi ![]() ![]() Kullanma kılavuzunu yanımıza almadan hayata geliyoruz ![]() ![]() ![]() Jean Jacques Rousseau diyor ki; “Bir çok insan matematiğin yasalarını bilir ve güzel sanatların birçoğunda beceri sahibidir ![]() ![]() ![]() ![]() Umuyorum ve bekliyorum ki, milli eğitim müfredatı program merkezli değil öğrenci merkezli, siyasi merkezli değil yaşam merkezli, bilgi merkezli değil yaşam becerileri merkezli olur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|