Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Kişisel Gelişim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayat, sosyal

Sosyal Hayat Ve Biz

Eski 07-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sosyal Hayat Ve Biz

İnsanız, sosyal bir varlığızHer birimiz farklı farklı bir işle,bir duruşla yaşamdayızKimimiz öğrenci ,kimimiz esnaf,kimimiz çiftçi kimimiz memur kısaca her birimiz değişik tabiatlarımızla ve meşguliyetlerimizle bir bütünü/toplumu oluşturuyoruzKimse bu bütünden ayrı olduğunu iddia edemezyani ben bu bütün dışıyım, toplum dışıyım diyemez Zaten her birimiz bu ayrı ayrı varlıklarımız ile bu bütünü;toplumu oluşturuyoruzKendimizi bu bütünün dışında görmek akıldışı bir görüş olsa gerekTopluma baktığımızda herkes şikayetçiSosyal yaşamın ve sosyal ilişkilerin olumsuzluğundan herkes dem vuruyor,konuşuyor Tabiri caizse toplum kocaman bir ağız olmuş hiç durmadan konuşuyor kimse çıkıp ta ben konuştuğum şeyler uğruna neler yapıyorum diye kendine sormuyorEğer biz konuştuklarımızın 3/1 kadar bir şeyler yapsaydık bu konumumuzdan daha iyi olurduk herhaldelaf ürettiğimiz kadar birbirimize yardımcı olsaydık bir arkadaşımızın işini görseydik,bir muhtaca yardım etseydik,bir insanı sahiplenseydik Böyle olmayacaktıkEğer biz bu sosyal gidişattan şikayet ettiğimiz kadar, bu gidişatın yönünü olumluluğa çevirmeye çalışsaydık,ilişkilerimizin yönünü iyiye, güzele,kardeşliğe doğru çevirmeye çalışsaydık böyle olmayacak bu kabızlığı yaşamayacaktık
Eğer biz bana ne her koyun kendi bacağından asılır demeyip,ben kendi işimi bilirim demeyip,bir toplumun içinde yaşadığımızın bilincinde olarak,bu toplumun bir ferdi,bu bütünün bir parçası olduğumuzun bilinci ile hareket etseydik,birbirimize önyargılarla bakmak yerine,birbirimizle tanışsaydık, konuşsaydık ,oturup beraber bir çay içseydik böyle olmayacaktıkEğer biz birbirimizle verimli;bilinçli ilişkiler kurmaz isek sosyal yaşamımızda çoraklaşmaya doğru gidiyor demektir Öylesine olan birlikteliklerin sonucu da öylesine hayatlar olacaktır Öylesine olan bir yaşamda katılımcı/etken bir yaşam değil alışkanlığın mahsulü öylesine bir yaşam olacaktır”yaşıyoruz işte” düz mantığı ile vasıflanan bir yaşam olacaktır Buradaki “işte” kelimesi işin bayağılığını ortaya koyacaktırBu bütünün/toplumun bir ferdi olan bizler her birimizin kendimize şöyle bir özeleştiri yapması yerinde olur diye düşünüyorumacaba Bu bütünün bir parçası, bu toplumun bir üyesi olan benim hayatımda iddialarım mı çok yoksa bu iddialarımın asıl konusu olan ispatlarım mı?çünkü iddialar ispat isterispatlanmayan iddialar havada asılı kalmaya,alay konusu olmaya mahkumdur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com