![]() |
Sürekli Öğrenme |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sürekli ÖğrenmeÖğrenme, bireyde bilgi ve tecrübe sonucu davranışta oluşan sürekli değişim olarak tanımlanmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Gündelik ihtiyaçlarımız için edindiğimiz bilgiler, akademik bilgiler, iş hayatında edindiğimiz bilgiler davranışlarımızı ve düşünce şemalarımızı belirlemektedir ![]() ![]() ![]() Bireyin öğrenmesini kolaylaştırıcı en büyük etken güdülemedir ![]() ![]() Etkin öğrenme eylemi için; • Birey bilgiye ihtiyaç duymalı, • Motivasyonu sağlanmış olmalı, • Uygun öğrenme ortamı sağlanmış olmalı, • Bilgileri kullanabileceği, pratik yapabileceği olanaklar sunulmalı, • Geri bildirimi sağlıklı yapılmalı, • Tekrar edilmesi sağlanmalı, • Ayrıntılı bilgi sağlanmalı, • Kişisel öğrenme yeteneklerine uygun eğitim verilmeli, • Kişisel tutum ve davranışları takip edilmeli, • Sürekli öğrenme benimsetilmeli, • Dikkat çekici unsurlar bulundurulmalı, Birey öğrenmenin değişim sonucunda gerçekleşeceğinin farkında olmalı ![]() ![]() Akademik eğitim ya da işle ilgili yeterli olduğunu düşündüğümüz eğitimi aldıktan sonra öğrenme işlemine ara vermek uzun vadede verimli etki sağlamayacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() Yaşam boyu öğrenme birey için kalıcılık sağlayacak ve bulunduğu yeri sağlamlaştıracaktır ![]() |
![]() |
![]() |
|