![]() |
%100 Düşünce Gücü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() %100 Düşünce Gücüİnsan kendisinin en büyük düşmanıdır ![]() Karşılaştığım sorunlu insanların hepsinin ortak sorunu şuydu: Bunların hepsi de farklı nedenlerle kendilerini ve hayatta başarılı olma kapasitelerini küçük gören, kendilerini sonuca götürecek doğru yollara düşüncelerini yönlendirmekte başarısız olan, hayatın kendilerine karşı olduğunu düşünen, oysa aslında kendi kendilerine karşı olan insanlardı ![]() Kişi düşünce tarzını değiştirmeye istekli olup bilinçaltına yeni, bilinçli yönler verdiğinde yaşamında ani bir değişim oluyordu ![]() ![]() ![]() ![]() Kendini yönetmede kullandığımız kural şu: Kişinin bilinçli olarak düşündüğü her şey bilinçaltını etkiler ve bu düşünce, içerdiği arzu ve güce göre gerçekleşir ![]() Hepimiz bilinçaltımızı nasıl temizleyeceğimizi, bir gün gerçekleşmesini istemediğimiz düşünceleri oradan nasıl söküp atacağımızı öğrenmek zorundayız ![]() Düşünce herşeydir ![]() ![]() Bilinçaltı, bedenin yapıcısı olarak bilinir ![]() ![]() ![]() ![]() Aslında hastalığın nedeni cereyanda kalmak değil, cereyanda kalınca hasta olunacağına inanmaktır ![]() ![]() İnsanlar, gereksiz sınırlamaları kabul ederek kendilerini hipnotize ederler ![]() ![]() İnsanlar kendileri için kurallar, yasalar koyuyorlar, sonra da bunların esiri olup mutsuz oluyorlar ![]() ![]() İnancınızı değiştirin ki hayatınız değişsin ![]() ![]() ![]() KENDİNİ YÖNETME Düşüncelerimi seçme hakkım olduğunu idrak ettim ![]() Başkalarının benimle ilgili düşünceleri beni bağlamaz ![]() ![]() Ben izin vermedikçe kimse benim düşüncelerimi biçimlendiremez ![]() Kendim için sağlık , mutluluk, refah , sevgi ve anlayış düşüncelerini seçiyorum ![]() Korku ve nefrete düşüncelerimde yer yok ![]() Bu andan itibaren hayatımın hakimi benim ![]() Psikojenez çalışmalarında şu yasayı kullanırız: Bilinçli olarak düşünülen her düşünce, bilinç altını etkiler ve bu etki, düşüncedeki güç ve arzunun derecesine bağlı olarak eyleme dönüşür ![]() Bilinçaltı, emirlerimizi değiştirinceye dek onları yerine getirmeyi sürdüren sadık bir hizmetkardır ![]() ![]() PARLAK BİR YAŞAM İÇİN KENDİNİ YÖNETME Bu hayatımın dönüm noktası ![]() Geçmişi siliyorum ![]() ![]() İşte bu anda yarınlarıma yön veriyorum ![]() Geçmişte yaptığım tüm hatalar için kendimi bağışlıyorum ![]() Geçmişi unutarak yeni bir hayata başlıyorum ![]() Kendim için yalnızca deneyimlemek istediğim şeyleri seçiyorum ![]() Seçtiklerim: Sağlık, zenginlik, bolluk, mutluluk, arkadaşlık, başarı, İSTE SENİN OLSUN ![]() KENDİNİZ OLMA CESARETİNİ GÖSTERİN İnsanları izleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Evrenin en vazgeçilmez varlığı sizsiniz ![]() ![]() İNSAN KENDİSİNİ KÜÇÜMSEME EĞİLİMİNDEDİR İnsan kendisini küçümser ve sürekli başkalarıyla karşılatırır ![]() İnsan bilinçli olarak düşünebildiği, güvenle beklediği ve mümkün olduğuna inandığı herşeyi yapabilir ![]() ![]() GERÇEK BEN İNİ KEŞFETMEK Bir insan kendini arıyorsa, kaybettiği yere bakmalıdır ![]() Hepimiz içimizdeki mükemmel yüce Ben i ortaya çıkarmaya çalışıyoruz ![]() Yıllardır kafamızda olan ve gerçek benliğin ortaya çıkmasını engelleyen korku dolu, olumsuz düşüncelerden kurtulmamız gerekir öncelikle: Bencillik, gurur, benlik davası, kendini hep haklı görme, kıskançlık, kendine acıma, kin, hile, güvensizlik, nefret � Tanrı bize sevgiyi verdi ve gerçek sevgi korkuyu defeder ![]() ![]() ![]() ![]() Yaratıcımız bizi koşulsuz bir sevgiyle sever ![]() ![]() ![]() TAKLİT İNTİHARDIR İnsan kendisini reddettiği zaman, Hayat ı reddediyor demektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KENDİNİZ OLMA CESARETİNİ GÖSTERİN Gerge Chapman şöyle yazıyor : � Kendi kendisinin yasası olan insana hiçbir yasa gerekmez ![]() ![]() Günümüz insanlarının çoğu ; kendi iç rehberlerini dinlemek yerine, başkalarının beklentisi doğrultusunda hareket etmeye çalıştıklarından sinir hastası olup bunalıma giriyor, sakinlaştricilerle yaşıyorlar ![]() Ya cesur olup istediğimiz şeyi yapar ya da güvenlik içinde olmayı seçip başkalarının istediklerini yaparız ![]() DÜŞÜNCELERİNİZİ SEÇME CESARETİNİ GÖSTERİN VE ONLARI İYİ KORUYUN ![]() Hayatımıza hakim olmanın yolu bilincimizi kullanmaktan geçer ![]() KENDİNİ YÖNETME Tüm korku ve endişelerimden arınıyorum ![]() ![]() ![]() AMAÇLARA ULAŞMAK İÇİN BEŞ İLKE Eğer istediğiniz şeyler için içtenlikle dua eder ve isteklerinizin gerçekleşeceğine inanırsanız dilekleriniz yerine gelecektir ![]() 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() Amaçlarınıza sınır koymayın ![]() ![]() İnsanın kendisini ucuza satma, yeteneklerini ve potansiyelini küçümseme eğilimi vardır ![]() İnsan elinin uzanabildiğinden daha ötesini amaçlamalı ![]() Bir şeyi yapabileceğinize inanır, zihninize bunu kazırsanız, yarı yarıya amacınıza ulaşmıssınız demektir ![]() Projemiz ne olursa olsun, tamamlanmış halini düşünmeli ve gerçekleştirmek için gereken adımları atmalıyız ![]() Bütün zamanınızı başınıza gelmesini istemediğiniz şeyleri düşünerek geçiriyorsanız, ters yöne koşan bir futbolcudan farkınız yok demektir ![]() Hayal kuurlmayan yerde insanlar mahvolur ![]() KENDİNİZ HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSANIZ O SUNUZ ![]() KENDİNİ YÖNETME Kendimi harika hissediyorum ![]() ![]() Yaptığımı iyi yaparım ve doğal olarak da hep iyi sonuçlar alırım ![]() Deneyimlerimi harika insanlarla paylaşıyorum ![]() İhtiyaç duyduklarım ve bana ihtiyacı olanlar kapıma gelir ![]() Düş gücümü yapıcı olarak kullanıyorum ve arzuladığım hayatı gözümde canlandırıyorum ![]() Bütün düşlerim harika bir biçimde gerçekleşiyor ![]() UTANGAÇLIĞI YENMEK Dikkatler bir kişi üzerinde yoğunlaştığında o kişi huzursuz olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ALAYA ALINMA KORKUSU Başka bir korku da, komik görünme korkusudur ![]() ![]() ![]() ![]() REDEDİLME KORKUSU Başka bir korku da reddedilme korkusudur ![]() ONAYLANMAMA KORKUSU Birçok insan, arkadaşları tarafından onaylanmama korkusu yüzünden becerilerini ortaya koymaktan kaçınır ![]() ![]() ![]() İSTENMEYEN SONUÇLARLA KARŞILAŞMA KORKUSU İstenmeyen sonuçlarla karşılaşma ve bunların üstesinden gelememe korkusu yüzünden riskli işlere girmeye cesaret edemeyen birçok insan vardır ![]() NEYE GÜVENİYORUZ? Gerçek kendine güven Tanrı ya, Ben e güvendir, içimizdeki Mutlak Güç e güvendir ![]() ![]() ![]() KORKUYU SAFDIŞI ETMEK Tanrı Sevgi dir; Öz ün kendinden verdiği şeydir; her yerdedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KİM BİZE KARŞI KOYABİLİR? Hepimizin içindeki gerçek ben, her şeyi yapabilecek güçteki Tanrısal yanımızdır ![]() Benlik bilinci, insan benliğine bağımlı olmanın, başkaları bizimle, yaptıklarımızla ilgili ne düşünecekler endişesine kapılmanın sonucudur ![]() ![]() MEDİTASYONLA GELEN GÜÇ Günde en az on beş dakikanızı Tanrı nın büyüklüğü ve hayatınızdaki yerini düşünmek üzere meditasyona ayırın ![]() ![]() İhtiyacımız olan şey başkalarının bizi daha çok sevmesi değil, bizim onları daha çok sevmemizdir ![]() ![]() Dönek bir dünyanın takdirini kazanmak için çalışmamalıyız; İçimizdeki Tanrı yı memnun etmek için harcadığımız çabada doyum bulmalıyız ![]() ![]() Başarılarımızla dünyayı sarsmamız gerekmiyor; başarısızlık nedir bilmeyen içimizdeki Öz ün gerçek zenginliğine ulaşmalıyız ![]() ![]() BEN GÜVENİ OLUŞTURMAK İÇİN ANAHTAR DÜŞÜNCE İnsan için imkansız vardır, ama Tanrı için her şey mümkündür ![]() ![]() ![]() BEN GÜVENİ İÇİN KENDİNİ YÖNETME Başarısızlıktan korkmaya son verdim ![]() ![]() İçimdeki Yaratıcı Güç e inanıyor ve güveniyorum ![]() Sadece benim değil herkesin içindeki Tanrı ya güveniyorum ![]() ![]() Hayatı neşe ve sevgiyle dolu olarak görüyorum ![]() Şu anda Hayat tarafından kabul edildim ![]() İçimdeki Ruh her zaman bana destek oluyor, huzur ve güven veriyor ![]() Nerede olursam olayım, ne yapıyorsam yapayım ![]() ![]() KENDİNİ YÖNETME REFAH GETİRİR Düşündüğünüz, inandığınız ve güvenle beklediğiniz her şey mutlaka gerçekleşir ![]() Gerçek refah, Hayat ın bolluğunu fark etmektir ![]() GERÇEK REFAHIN BEŞ TEMEL İLKESİ 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() TANRININ SEVGİSİ KOŞULSUZDUR Birçok insan hayatın kendilerine karşı olduğunu düşünür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SINIRLARI KENDİMİZ KOYARIZ Sokrat öğrencilerine şunu demiş: � Tek bildiğim şey hiçbir şey bilmediğimdir ![]() Sokrat ın insan tanımı: Sınırı olmayan bir dairenin merkezi ![]() Kendinize sorun: � Kendime koyduğum sınırlar nelerdi?� Sonsuzluk bizi asla sınırlamaz ![]() ![]() ![]() ![]() Hayatımız değiştirmek istiyorsak kendimizle ilgili alışkanlık haline gelmiş düşüncelerimizi değiştirmek yine kendi elimizde ![]() ![]() ![]() ZENGİNLİKLE İLGİLİ ON BİR YANLIŞ İNANIŞ İnsanları sınırlayan ve zenginlikten mahrum kılan on bir yanlış inanış vardır ![]() 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() 6 ![]() ![]() 7 ![]() ![]() 8 ![]() ![]() 9 ![]() ![]() 10 ![]() ![]() 11 ![]() ![]() ZİHİNSEL BİR ENVANTER DÜZENLEMEK İÇİN ZAMAN AYIRIN Kendinizi nelerle sınırladığınızı öğrenmekte fayda göreceğinizden eminim ![]() Listenizi yalnız siz göreceksiniz, o yüzden dürüst olun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HAYAT GERÇEKTEN SİZE KARŞI OLABİLİR Mİ? O zaman şu eski şehitlik kompleksi var demektir: Hayatın kendisine karşı olduğunu kanıtlamak zorunda olan insan ![]() ![]() Değersiz olduğunuzu düşünüyorsanız bugünden itibaren bu süreci tersine çevirin ![]() ![]() ![]() Yanlış inanışlarımızı keşfetmek, onları yok etmenin, ortadan kaldırmanın en iyi yoludur ![]() 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() ![]() GERÇEK ZENGİNLİK İÇİN MEDİTASYON Asıl zenginlik ruhsaldır; tüm iyiliğin Tek Kaynağı nın varlığından haberdar olmaktan kaynaklanan iç güvene ve ruhsal bilinçliliğin derecesine bağlıdır ![]() KENDİNİ YÖNETME Ben zenginim ![]() ![]() ![]() Sınırsız Kaynak, ihtiyaç duyduğumdan fazlasıyla donattı beni ![]() İhtiyaç duyduğumda bana doğru fikirler gelir ![]() ![]() Asla yalnız değilim ![]() ![]() ![]() Geçmişle ilgili pişmanlıklarım, şu an için korkularım, gelecek için endişem yok ![]() ![]() ![]() ![]() NEDEN BİRİ BAŞARILI OLURKEN BİR BAŞKASI BAŞARISIZLIĞA UĞRAR? Şans diye bir şey yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ZİHİNSEL EŞİTLİKLER Edison başarısızlığı kabullenmeyi reddetti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdiye kadar hastalık, umutsuzluk, sefalet ve başarısızlık için zihinsel eşitlikler kurmuşsak, gelin bunları tersine çevirelim ![]() ![]() YANLIŞ İMAJLARI İYİLERİYLE DEĞİŞTİRMEK Kendimiz için oluşturduğumuz yanlış imajları nasıl değiştirebiliriz? Gerçekten çok basittir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DÜŞÜNCE MADDEYE HAKİMDİR Düşünce çözülmüş madde, madde ise şekillenmiş düşüncedir ![]() Beden ruhun görünen bölümüdür ![]() ![]() KENDİNİ YÖNETME Hiçbir şey bana karşı değil ![]() ![]() Her problemin bir çözümü var ve bu çözüm her zaman içimde yatmakta ![]() Karşılaştığım güçlük ne olusa olsun, onun içindeki nimeti bulur, daha iyi daha güçlü bir insan olurum ![]() Hiçbir şey beni yenemez, çünkü biliyorum ki hiçbir şey içimdeki Gücü yenemez ![]() İçimdeki Zeka yı çağırarak daha üretken bir hayat hazırlıyorum ![]() ENDİŞELENMEYİ BIRAK YAŞAMAYA BAK � Sonuna dek çaba gösterin ve asla kuşkuya düşmeyin; Hiçbir şey o kadar zor değildir, araştırın yeter ![]() Sanırım çoğumuz ara sıra endişeleniriz ![]() Endişelenmekten vazgeçmek için dikkatimizi endişe yaratan şeyden uzaklaştırmamız ya da endişe yaratan şeye karşı bakış açımızı değiştirmemiz gerekiyor ![]() Endişe, zihinde dolaşan ince bir korku akıntısıdır, ne kadar uzun süre akarsa o kadar derin izler bırakır, yeterince uzun ve uzmanca endişelenirsek, sonunda endişe nevrozuna yakalanmayı başarabiliriz ![]() Sorarım size, endişe hayatınıza ne kazandırdı? Endişenin size bir yarar sağladığını gördünüz mü hiç? Endişe hiçbir şey başarmış değil şimdiye kadar ![]() ![]() ![]() ![]() ENDİŞE ÇIKMAZ SOKAKTIR Büyük sorunlarımız olduğunu kanıtlamaya çalışmaktan vazgeçelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ENDİŞE DÜŞ GÜCÜNÜN OLUMSUZ KULLANIMIDIR Zihnimizin imgeleme melekesini yapıcı ya da yıkıcı yönde kullanabiliriz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Endişe her bakımdan bir sorun yaratıcıdır ![]() ![]() Endişenizle yüzleşerek ona, � Senden korkmuyorum ![]() � deyin ![]() EN YAYGIN DÖRT ENDİŞE Yaygın endişelerimize göz atıp, onlar için bunca zaman harcamaya değip değmediğini anlamak bazen yararlı olur ![]() 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() ![]() Dördünün de yarınla ilgili endişeler olduğunu görüyorsunuz ![]() ![]() ![]() ENDİŞE ÇÖZÜM DEĞİLDİR Durum çok kötü görünebilir, hiç önemli değil ![]() ![]() ![]() ![]() ENDİŞELENMEKTEN VAZGEÇİP YAŞAMAYA BAŞLAMANIN ÜÇ GÜZEL YOLU Kısaca anlatmak gerekirse, endişelenmekten vazgeçmenin üç güzel yolu vardır ![]() 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() ![]() Kendinize şunları söyleyin: � Hayatımda doğru hareketlerin yer aldığına inanıyorum ![]() � Tanrı nın Mükemmel Hayat ı benimle yaşıyor ![]() � Tanrı nın hayatımdaki Gücü ne inanıyorum ![]() Düşüncelerinizin geleceğinize şekil verecek kalıbı sağladığını unutmayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HER SORUNUN BİR ÇÖZÜMÜ VARDIR İnsanlar sık sık sorunlarının özel olduğunu ve çözümü olmadığını düşünürler ![]() ![]() ![]() ![]() KENDİNİ YÖNETME Korkmuyorum ![]() Bugünü yaşıyorum ![]() Geleceğin ihtiyaç duyacağı her şeyle donatılacağına güveniyorum ![]() Tanrı nın orada olduğunu bilerek her günü geldiği gibi karşılayacağım ![]() KORKU SİZİ YENMESİN, SİZ KORKUYU YENİN! � Cesaretin en korkunç düşmanı, korkunun kendisidir, korkulan şey değil; içindeki korkuyu yenmeyi başarabilen insan en büyük kahramnadır ![]() Korku insanlığın bir numaralı düşmanıdır ![]() SEVGİ KORKUYU DEFEDER KORKU DÜŞMANIN SAHİP OLDUĞU EN GÜÇLÜ SİLAHTIR Düşmanınızın kim ya da ne olduğu hiç önemli değil, onun en güçlü silahı sizin korkunuzdur ![]() ![]() � Korkaklar bin kez ölür� derler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EKSİKLİĞİN KENDİ GÜCÜ Hayatımız boyunca yararlanabileceğimiz sonsuz kaynağın varlığını anladıktan sonra eksiklikten nasıl korkabiliriz? İnsanın hırsı, gelecek korkusu ve güvensizlikten kaynaklanmaktadır ![]() ![]() Eksiklik bir durum değil, düşüncelerin eğilimidir ![]() ![]() ![]() KORKUNUN EFENDİSİ OLMAK Korkunun düşmana güç verdiğini öğrendik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tanrı bize korkuyu değil Güç, Sevgi ve sağlam bir aklın ruhunu verdi ![]() ![]() ![]() defeder ![]() KENDİNİ YÖNETME Korkacak hiçbir şey yok ![]() ![]() ![]() ![]() HAYATLA UZLAŞMAK Yartıcı olmak için hayatla uzlaşmak gerekir ![]() Stres, bize sağlık, zenginlik ve bilgelikle kusursuz bir uyum sağlamaya yetecek gücü ve isteği olan Hayat Prensibi yle uzlaşmaktan kaçınmak demektir ![]() İşini seven insan hayatla uzlaşıyor demektir ![]() TANRI YLA UZLAŞIN Bu Tanrı yla, bizim ve tüm hayatın içindeki Sonsuz iyilikle uzlaşmak demektir ![]() ![]() ![]() HUZURLA UZLAŞIN Seçim bizim elimizde ![]() Huzuru sağlamanın tek yolu, Huzur olsun ve benimle başlasın düşüncesidir ![]() İNSANINÇEVRESİYLE UZLAŞMASI Yaşadığınız yerle uzlaşın ![]() Her durumda olumlu karşılık vermeye çalışın ![]() ![]() ![]() KENDİNİ YÖNETME Son derece huzurluyum ![]() Hayatımdaki iyiliğin gücüne inanıyorum ![]() Koşullarda hiçbir güç yok: kişiliklerde hiçbir güç yok: yalnızca iyilikte güç var ![]() Şu anda içimde bulunan güce engel olabilecek hiçbir insan, yer, nesne durum veye ortam yok ![]() Hiçbir şey bana karşı değil: hiçbir şey beni rahatsız edemez ![]() Geçmişimde olanların beni incitecek hiçbir gücü yok ![]() Şu anki iyi düşüncelerle geleceğimi hazırlıyorum ![]() Bugünü yaşıyorum; geleceğe güveniyorum; geçmişten hiçbir pişmanlık duymuyorum ![]() Tüm hayatın benim iyiliğim için el ele verdiğine inanıyorum ![]() Rahatım ![]() ![]() JACK ENSIGN ADDINGTON Akaşa Yayın ve Dağıtım Ltd ![]() ![]() Beyoğlu - İstanbul |
![]() |
![]() |
|