![]() |
Duygusal Zeka Nasıl Geliştirilir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Duygusal Zeka Nasıl GeliştirilirDUYGUSAL ZEKANIZI GELİŞTİRMEK İÇİN NE YAPMALISINIZ ? 1) DÜŞÜK DUYGUSAL ZEKA SİZİN SUÇUNUZ DEĞİL Duygusal zekanızın düzeyi büyüdüğümüz ortamla çok paraleldir ![]() ![]() ![]() ![]() 2) KENDİNİZİ TANIRSANIZ BAŞKALARINI ÇÖZERSİNİZ Duygusal zekanın gelişmesi için kişinin kendi duygularını çok iyi tanıması gerekmektedir ![]() ![]() 3) YAŞADIKLARINIZDAN DERS ALIN Yaşanmış bir olay karşısında ?Ben haklıydım? deyip işin içinden sıyrılmayın, ?Ben suçluydum? deyip kıvrım kıvrım kıvranmayın ![]() ![]() ![]() ![]() 4) PROFESYONEL YARDIM ALMAKTAN UTANMAYIN Duygusal zeka kimi zaman kişinin kendi çabalarıyla ama çoğu kez bir profesyonelin yardımı ile geliştirilebilir ![]() ![]() ![]() 5) DİNLEYEBİLMEK KONUŞMAKTAN DAHA ZORDUR Dinlemesini öğrenin, dinlemek konuşmaktan çok daha zordur ![]() ![]() ![]() 6) DÜŞMANCA DUYGULARDAN KURTULUN Bir yada birden fazla insana haset duyabilir, farkında olmayabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 7) SINIRLAR NEREDE BAŞLAR VE BİTER, TARTIN Bir insanla iki günde samimi oluyorsanız kendinizden ve karşınızdakinden şüpheye düşebilirsiniz ![]() ![]() 8) MACERALI YOLLARI DEĞİL, GÜVENLİLERİ SEÇİN Özellikle aşk ilişkilerinde başarısız olanların düştükleri en büyük hatalardan biri sürekli heyecan peşinde koşmalarıdır ![]() ![]() 9) EMPATİ GÜCÜNÜZÜ GELİŞTİRİN Kendinizi karşınızdakinin yerine koyun ![]() ![]() ![]() ![]() 10) HİÇBİR ŞEY SİHİRLİ DEĞNEK DEĞMİŞ GİBİ BİRDEN DEĞİŞMEZ Kendinizi değiştirmek ve duygusal zekanızı geliştirmek bir günde gerçekleşemez ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|