07-14-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Affediyorum
AFFEDİYORUM
Tolga ÇELEBİ
Hayat kimseye torpil yapmaz Tüm insanlık ailesi, yirmi dört saate sahip Bu zamanı dilerseniz, çalışmak ve mutlu olmak için geçirirsiniz, yapılan hataları affedersiniz Dilerseniz şikayet etmek ve karamsarlıkla geçirirsiniz, öfke ve kin dolu bir hayatı seçersiniz
Parmağınızı kestiğiniz zaman, yara bir süre sonra kapanır Beden yaratılışı gereği bu yarayı onarır Fakat bir insan, başka birine küstüğü zaman, onu affetmek istemez, bu yarayı da kapatmak istemez Kini ve öfkesi her zaman canlı kalır Olaya bu açıdan bakarsak kin, öfke, nefret gibi kavramların evrene ve yaratılışa ne kadar ters olduğunu görebiliriz Evren, hayat affedicidir Bu alemin yaratıcısı Allah C C ; tövbe eden kullarını, sözlerinde sadıklarsa affedeceğini bildirmiştir Ama insanlar affetmiyor, ne kadar garip bir durum Yaratıcı affediyor, yaratılan insan affetmiyor  
Hayatla uyum içinde olanlar, affeder Bizler, duygularımızın, düşüncelerimizin, eylemlerimizin efendisiyiz Yaptığımız davranışlar için, başka insanları suçlayamayız Düşüncelerimiz ve karamsarlığımız için, başkalarını suçlayamayız Bize yapılan bir kötülüğü affetmek de, kin gütmek de elimizde
Yaşanan her olay, hayatımızda bir iz bırakır Hayattan zevk almak için, bu izlerden ve geçmişin tortularından kurtulmalıyız Kin ve nefret bizim sırtımızda bir yük oluşturur Kin duyduğumuz bir insanın başına gelen iyi olay bizi üzer Bu davranış hayatın bütünlüğünü inkar etmektir aslında Bilinçaltınıza affetmeye yönelik telkinler verin “O kişiyi affettim” diyebilirsiniz Ya da o kişi ile ilgili bir haber aldığınızda; üzülüp üzülmediğinizi kontrol edin Nefretten arınmak ve affetmek büyük bir erdemdir Bir kişiyi gerçekten affettiyseniz, olayı hatırlarsınız ama acı çekmezsiniz
Affetmek vermektir aslında Sizi üzen bir insana, huzur veya sevgi vermektir Evrendeki her şeyde vermek üzerine kurulmuştur Toprak, doğa, güneş karşılıksız verirler Başkalarını affetmek huzur ve sağlık için gereklidir Affederseniz hafiflersiniz Önce kendinizden başlayın ve kendinizi affedin Geçmişinizi affedin Kendinizi affederek EGO’nuzun üzerinizdeki etkisinden sıyrılın
Hazreti Ali R A;”Bir suçluyu affettiğin zaman pişman olma, cezalandırdığın zaman sevinme” buyuruyor Aslında bu söz, yazdığımız her şeyi özetliyor
İş işten geçmeden hayatınızda bir temizlik yapın, affedin Egonuzu temizleyin, zihninizi temizleyin, gönlünüzü kin, nefretten temizleyin ve affedin Affetmek biz seçimdir, özgürleşmeyi seçin
Yazımı bitirirken; internette gördüğüm kısa bir yazıyı da paylaşmak istiyorum
Affetmek, o kişiyi sevmek değil
Affetmek, o kişiyle konuşmak zorunda olmak değil
Affetmek, o kişiyle ilişkiyi sürdürmek değil
Affetmek, o kişinin beklentileri doğrultusunda davranmak değil
Affetmek, o kişiyi kucaklamak değil
Affetmek, o kişiyi suçsuz bulmak değil
Affetmek, o kişiyi hakli bulmak değil
Affetmek, o kişinin verdiği zararları telafi etmek için çaba göstermemek değil
Affetmek kırgınlığın, kızgınlığın, nefretin hapishanesinden özgürlüğe çıkmaktır Affetmek artık acıyı hissetmemektir Yapılanları zihinsel olarak unutmak zaten mümkün değildir "Duygusal unutma" affetmenin diğer adıdır
|
|
|