Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Kişisel Gelişim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
affediyorum

Affediyorum

Eski 07-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Affediyorum

AFFEDİYORUM

Tolga ÇELEBİ

Hayat kimseye torpil yapmaz Tüm insanlık ailesi, yirmi dört saate sahip Bu zamanı dilerseniz, çalışmak ve mutlu olmak için geçirirsiniz, yapılan hataları affedersiniz Dilerseniz şikayet etmek ve karamsarlıkla geçirirsiniz, öfke ve kin dolu bir hayatı seçersiniz

Parmağınızı kestiğiniz zaman, yara bir süre sonra kapanır Beden yaratılışı gereği bu yarayı onarır Fakat bir insan, başka birine küstüğü zaman, onu affetmek istemez, bu yarayı da kapatmak istemez Kini ve öfkesi her zaman canlı kalır Olaya bu açıdan bakarsak kin, öfke, nefret gibi kavramların evrene ve yaratılışa ne kadar ters olduğunu görebiliriz Evren, hayat affedicidir Bu alemin yaratıcısı Allah CC; tövbe eden kullarını, sözlerinde sadıklarsa affedeceğini bildirmiştir Ama insanlar affetmiyor, ne kadar garip bir durum Yaratıcı affediyor, yaratılan insan affetmiyor

Hayatla uyum içinde olanlar, affeder Bizler, duygularımızın, düşüncelerimizin, eylemlerimizin efendisiyiz Yaptığımız davranışlar için, başka insanları suçlayamayız Düşüncelerimiz ve karamsarlığımız için, başkalarını suçlayamayız Bize yapılan bir kötülüğü affetmek de, kin gütmek de elimizde

Yaşanan her olay, hayatımızda bir iz bırakır Hayattan zevk almak için, bu izlerden ve geçmişin tortularından kurtulmalıyız Kin ve nefret bizim sırtımızda bir yük oluşturur Kin duyduğumuz bir insanın başına gelen iyi olay bizi üzer Bu davranış hayatın bütünlüğünü inkar etmektir aslında Bilinçaltınıza affetmeye yönelik telkinler verin “O kişiyi affettim” diyebilirsiniz Ya da o kişi ile ilgili bir haber aldığınızda; üzülüp üzülmediğinizi kontrol edin Nefretten arınmak ve affetmek büyük bir erdemdir Bir kişiyi gerçekten affettiyseniz, olayı hatırlarsınız ama acı çekmezsiniz

Affetmek vermektir aslında Sizi üzen bir insana, huzur veya sevgi vermektir Evrendeki her şeyde vermek üzerine kurulmuştur Toprak, doğa, güneş karşılıksız verirler Başkalarını affetmek huzur ve sağlık için gereklidir Affederseniz hafiflersiniz Önce kendinizden başlayın ve kendinizi affedin Geçmişinizi affedin Kendinizi affederek EGO’nuzun üzerinizdeki etkisinden sıyrılın

Hazreti Ali RA;”Bir suçluyu affettiğin zaman pişman olma, cezalandırdığın zaman sevinme” buyuruyor Aslında bu söz, yazdığımız her şeyi özetliyor

İş işten geçmeden hayatınızda bir temizlik yapın, affedin Egonuzu temizleyin, zihninizi temizleyin, gönlünüzü kin, nefretten temizleyin ve affedin Affetmek biz seçimdir, özgürleşmeyi seçin

Yazımı bitirirken; internette gördüğüm kısa bir yazıyı da paylaşmak istiyorum

Affetmek, o kişiyi sevmek değil

Affetmek, o kişiyle konuşmak zorunda olmak değil

Affetmek, o kişiyle ilişkiyi sürdürmek değil

Affetmek, o kişinin beklentileri doğrultusunda davranmak değil

Affetmek, o kişiyi kucaklamak değil

Affetmek, o kişiyi suçsuz bulmak değil

Affetmek, o kişiyi hakli bulmak değil

Affetmek, o kişinin verdiği zararları telafi etmek için çaba göstermemek değil

Affetmek kırgınlığın, kızgınlığın, nefretin hapishanesinden özgürlüğe çıkmaktır Affetmek artık acıyı hissetmemektir Yapılanları zihinsel olarak unutmak zaten mümkün değildir "Duygusal unutma" affetmenin diğer adıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com