07-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mutluluk Veren Besinler
Bazı gıdaların yenmesiyle vucutta hareketlenme ve bir seri reaksiyonların meydana geldiği söyleniyor Bu hareketlenme gerek mide bazında olduğu gibi beyin bazında da gerçekleşiyormuş Mutluluğa ulaşmak bu kadar kolay mı bilmem ama hakikaten bu besinleri tükettiğimde kendimi daha iyi hissediyorum Dondurma ,muz ve çilek en güzel örneklerdir benim için Siz de deneyin
ÇİLEK: C Vitamini deposu olan çilek, önde gelen afrodizyaklar arasında yer alır Çilek bütün salgı bezlerini çalıştırarak vücuda gençlik ve kuvvet kazandırır, çileği çok olan bölgenin halkı uzun yaşar Yüksek tansiyonu düşürür, damarları temizler Kansere karşı korur, Böbrekte kum ve taş oluşmasını önler
MUZ: Kokusuyla bile mutluluk aşılayan muz, tam bir endorphin deposudur Kendinizi güçsüz ve sinirli mi hissediyorsunuz, hemen bir muz yiyin Kalsiyum ve magnezyum içeren bu meyve strese karşı bire bir Sinir hastalığı olanlar için her gün yemek arası saatlerde tüketilmesi gereken bir besindir
ÜZÜM: Kırmızı ve beyaz üzüm yiyen herkes gülücükler saçar Üzümde %20 oranında direk olarak kana karışan şeker vardır Bedenen ve zihnen çalışanlar için iyi bir gıdadır Gıda şekli anne sütüne benzer Üzümdeki bol demir kan yapar Yüz ve boyuna taze üzüm suyu sürülüp 10 dakika sonra yıkanırsa cilde dirilik verir
PORTAKAL: C ve B Vitamini açısından zengin olan portakal, insana dinamizm veriyor Portakal içindeki C vitamini ince ve kalın damarların yumuşak kalmasını sağlar Bacaklardaki varisi, vücuttaki direnci arttırır Grip ve nezleyi de portakal geçirir Suyu şeker, şarap karıştırılır üzerine sıcak su katılır ve içilir Kanın durulmasına ve temizlenmesine yardımcı olur Hazmı kolaylaştırır Portakal reçeli ise karaciğeri çalıştırır
ÇİKOLATA: Stresin bir numaralı düşmanı Kendinizi kötü hissediyorsanız hemen bir parça çikolata yiyin Flört etmek gibi bir şey Bir kalem yemek yeterli ,mutluluk hormonu serotonin anında beyinde dolaşıma çıkıyor Çikolatanın içerdiği “penilatilamin” insanı bulutlara çıkarıyor Çikolatada, yeşil çay ve sebze-meyvelerde bulunan ‘ flavonoid ‘ adlı madde bol vardır Bu madde kanı sulandırıyor, kalp hastalıkları miktarda riskini azaltıyor Çikolata kötü kolesterolün (LDL) okside olarak damar çeperine yapışmasını engelliyor Tıpkı aspirin gibi kanda pıhtılaşmanın önüne geçiyor Düzenli tüketenler arasındaki ölüm olayı yemeyenlere kıyasla % 30 daha geç gerçekleşiyor (günde 30 gr )
DONDURMA: Çok yenirse şişmanlatıyor, az yenirse mutluluğa mutluluk katıyor Dondurma yaşlanmayı önlüyor 100 gr dondurmada ortalama :135 mg kalsiyum, 115 mg fosfor, 100 mg sodyum, 160 mg potasyum, 25 gr karbonhidrat bulunuyor Sütten daha zengin bir besin maddesidir A,B,C,D,E vitaminlerini içerir Çocukların sağlıklı büyümesi ve kemik erimesi sorunu olan kişiler için büyük önem taşıyor Beslenme uzmanları dört mevsim tüketilmesini önermektedir
MAKARNA: Çok ağır soslarla yenilmediği sürece enerji veren ve mutlu eden besinler arasında yer alıyor Hazmı kolaydır Özellikle sadece salata ile birlikte yenirse şişmanlatmaz
EKMEK: Buğday ekmeği de sıkıntıları unutturuyor
FISTIK: Yağ oranı yüksek ama yine de insanı mutlu ediyor Roma İmparatorluğu’nda da ” Tanrı yiyeceği ” olarak adlandırılan fıstığın, kolesterolü düşürdüğü ve kalp krizi riskini azalttığı belirtiliyor Çocuklar ve sporcular daha fazla yiyebilirler Demir, bakır, selenyum, magnezyum, çinko, potasyum ve fosfor gibi minerallerin doğal kaynağı olan bu çerez, kalbimizin yanı sıra, beyin-sinir sistemi, kas ve kemiklerimizin dostudur Tuzsuz olanından her gün 10-15 adet yenilebilir
SUSAM: Dar gelirlerinin baş tacı olan simit, mutluluğa giden yolda önemli bir yere sahiptir Yağ ve Protein içerir Susamdan elde edilen tahin bal ile karıştırılıp yenirse boğaz ağrısı ve bronşite iyi gelir Kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek için bolca tüketmeliyiz Demir bakımından zengindir
|
|
|