![]() |
Yorgunluğa İyi Gelen Besinler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yorgunluğa İyi Gelen BesinlerMevsim değişikliğinin insanları etkilediğini hatırlatan Uzman Diyetisyen Turgay Köse, B1, B2, B6, B12, folik asit ve C vitamini ile demir, potasyum, krom, selenyum ve iyot minerallerinin yetersizliğinin yorgunluk olarak kendini gösterdiğini açıkladı ![]() ![]() Diyetisyen Turgay Köse’ye göre, yorgunluğu giderecek besinler şöyle: ’’Balık Niasin ve B2 vitamini, demir, krom, selenyum ve iyot minerali içerdiği için haftada 2-3 kere yenilmeli ![]() ![]() ![]() Yeşil yapraklı sebzelerin C, E ve B2 vitamini ile demir ve potasyum minerali açısından zengin olduğunu hatırlatan Köse, şöyle konuştu: "Ispanak, roka, pazı, nane, tere tercih edilmesi önerilmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KURU BAKLAGİLLER YORGUNLUĞA BİREBİR Kurubaklagillerin Niasin, B1 ve B2 vitamini ile demir ve potasyum içeriğinden dolayı yorgunluğa birebir geldiğini anlatan Köse, sözlerine şöyle devam etti: "Aynı zamanda içerdiği diyet lifi (posa) sayesinde kan şekerini kontrol altında tutarak vücut direncinin sürekliliğini sağlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köse, tüm bu besin gruplarına ilave olarak elma, kayısı, kivi, üzüm, avokado, muz gibi meyveler ile maydanoz, lahana, kereviz, bezelye, havuç, patates, turp, enginar, mantar, soğan, kırmızı pancar, sarımsak gibi sebzeler ve ay çekirdeği, karaciğer, yeşil çayın yorgunluğu giderici besinler olarak tanımlandığını söyledi ![]() ![]() Öte yandan alkol, asitli içecekler, hazır besinler, sakatatlar, çok yağlı ve şekerli besinlerin yorgunluk vermekte olduğu gözlemlenirken, özellikle mevsim değişikliklerinin olduğu dönemlerde doktor veya diyetisyenlere danışılmalı ![]() İHA |
![]() |
![]() |
|