Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
balı, çözüm, ihlamur, ile, kansere

İhlamur Balı İle Kansere Çözüm

Eski 07-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ihlamur Balı İle Kansere Çözüm

Yalova'da üretilen ıhlamur balı Türkiye piyasasında olduğu kadar yurtdışında da rağbet görüyorTürkiye'de sadece Artvin ve Yalova'da ağırlıklı olarak üretilen ıhlamur balı iç ve dış piyasada adeta kapışılıyor Kilosu 25-30 milyon arasında değişen bal, birçok hastalığın tedavisinde kullanılıyor Yalova dağlarında bulunan ıhlamur ağaçlarının çevresine bahar aylarında yerleştirilen kovanlardaki milyarlarca arının ıhlamur çiçeklerinden topladığı nektardan oluşan bal, rengi ve aromasında da farklılık taşıyor Ihlamur balı normal bala nispetle daha koyu ve kıvamlı olan bu bal kanserin önlenmesinde insan met abolizmasına destek veren bir özelliğe sahip Yine birçok hastalığın tedavisindede kullanılıyor Bu yüzden çok talep görüyor Ancak kısa sürede ve az miktarda üretilebilen bu balı her yerde bulmak mümkün olmuyor Piyasada üzerine ıhlamur balı yazılarak satılan birçok bal gerçek ıhlamur balı değil Zira bu bal koyu renkli ve diğerlerine göre daha kıvamlı olur Kokusu ve tadı da farklıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-14-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Ihlamur Ormanı Karabük Yenice ormanlarında da üretilmektedir ben arıcılık yapıyorum ve ıhlamur balı üretiyorum arılarımı ıhlamur ormanlarında bulunduruyorum ve balım açık sarı (altın sarısı) renkte kokusuyla tadıyla tam ıhlamur özellikli ıhlamur balı açık sarı renktedir idda ediyorum çünkü benim arılarımın olduğu yerde nerdeyse ıhlamurdan başka arının bal alabileceği başka çiçek yok tam ıhlamur ormanı dağlık bir alan Saygılar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com