Balın Faydaları - Balın Yararları (Bal Ve Tarçın) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balın Faydaları - Balın Yararları (Bal Ve Tarçın)BAL VE TARÇIN KARIŞIMININ MUCİZEVİ ŞİFASI Bal herkesin bildiği gibi şifa deposu bir besindir çok eski tarihlerdenbuyana sağlık için faydalı olduğu bilinir ve kullanılır tarçında çokşifalı olduğuna göre ,bu ikisinin karışımındaki şifayı ve sağlığı bir düşünün artık ![]() ![]() ![]() ![]() Bal ve Tarçın karışımı birçok hastalığa iyi gelmektedir Eski Yunan tıbbında olduğu kadar Ayurvediktıpta da Bal, asırlarca hayati ilaç olarak kullanılmıştır Bugününbilim adamları birçok hastalıkların tedavisinde Balı çok etkili bir ilaç olarak kabul etmişlerdir Bal her türlü hastalıkta herhangi biryan etkiye sebep olmaksızın kullanılabilmektedir Bugünün tıp ilmi,balın tatlı olmasına karşın doğru dozlarda alındığında şeker hastaları için tehlikeli olmadığını kabul etmektedir Kanada da yayımlanan ünlüWeekly World News dergisinin 17 Ocak 1995 tarihli sayısında batılı araştırmacılar tarafından bal ve tarçınla tedavi edilen hastalıkların listesini yayınlamıştır ![]() ![]() ARTRİT Bir kısım Balı 2 kısım ılık su içerisine koyup üzerine bir çay kaşığı tozTarçın ilave ederek bir krem elde edilir Bununla vücudun ağrıyanyerlerine masaj yapılır 1-2 dakika içerisinde ağrının azaldığınıgöreceksiniz Artritli hastalar,bir bardak sıcak su içerisinde 2 kaşıkBal ve bir çay kaşığı toz Tarçını eritip sabah ,akşam alabilirler Eğerdüzenli olarak alırlarsa Kronik Artriti olan hastalar bile tedavi olabilirler Kopenhag Üniversitesinde yapılan bir araştırmada;kahvaltıdan önce bir yemek kaşığı bal ve ½ çay kaşığı toz tarçını alan 200 hastadan 73 ü bir hafta içerisinde şifa bulmuşlar, geri kalan yürüyemeyen ve hareket edemiyen hastalar da bir ay içerisinde şifa bulmuşlardır ![]() BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ Hergün kullanılan bal ve tarçın bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve vücudu bakteri ve virus saldırılarına karşı korur Araştırmacılara görebal, birçok vitamin ve büyük miktarda demir içermektedir Balın düzenlikullanılması, akyuvarlar içerisindeki, bakteriler ve viruslarla savaşan, korpuskülleri de kuvvetlendirir ![]() DİŞ AĞRISI Bir kaşık toz tarçın ve 5 tatlı kaşığı bal karışımı ağrıyan dişe tatbil edilir Ağrı kesilene kadar günde üç defa tatbik edilir![]() HAZIMSIZLIK VE GRİP Toz tarçın 2 kaşık bal üzerine serpilip yemekten önce alındığında asit oluşumunu ve hazımsızlığı önler İspanya da yapılan bir araştırmada baliçerisindeki bir maddenin grip mikroplarını öldürdüğü ve hastaları gripten koruduğu saptanmıştır ![]() İDRAR KESESİ ENFEKSİYONLARI İki kaşık toz tarçın, bir tatlı kaşığı bal, ılık su içerisinde eritilip içilir İdrar kesesindeki mikroorganizmalar üzerinde etkilidir![]() KANSER Japonya ve Avustralya da yapılan bir araştırmada, mide ve kemik kanserleri üzerinde başarılı olunmuştur Bu tür kanserlere yakalananhastalar günde bir kaşık bal ve bir kaşık tarçını bir ay süreyle günde üç defa almalıdırlar ![]() KALP HASTALIKLARI Bal ve tarçınla bir karışım yap ve bunu her sabah kahvaltıda reçel veya marmelat yerine ekmek üzerine sür Bu uygulama arterlerdekikolesterolleri eriterek hastaları kalp krizinden korur Bu uygulamaile, daha önce kalp krizi geçirmiş kişiler, ikinci krizden kilometrelerce uzakta olacaklardır Bu uygulamayı düzenli olarak yapankişilerde solunum güçlüğü ortadan kalkacak ve kalp atışları kuvvetlenecektir ![]() KISIRLIK Eski Yunan ve Ayurvedikler Balı, yıllardır, erkeklerin spermalarını kuvvetlendirmek için kullanmışlardır Eğer kudretsiz bir erkek düzenliolarak uyumadan önce 2 kaşık bal yerse problemleri çözülecektir Çin,Japon ve uzakdoğu ülkelerinde ,gebe kalamıyan veuterusunu kuvvetlendirmek isteyen kadınlar asırlardır toz Tarçın kullanmaktadırlarGebe kalamayan kadınlar bir tutam toz Tarçın ve yarım tatlı kaşığı balı gün boyunca bir bir sakız üzerine koyup çiğnediklerinde tükürükle karışarak yavaş yavaş emilerek etkili olmaktadır ![]() KOLESTEROL İki kaşık bal, üç tatlı kaşığı toz tarçın,450 gr demlenmiş çayiçerisinde eritilerek içildiğinde kan kolesterol seviyesi 2 saat içerisinde % 10 düşecektir Artrit hastalarına tavsiye edilen kür degünde 3 defa kolesterol hastaları i,çin uygulanabilir Adı geçendergideki bilgilere göre günlük gıda ile alınan bal bile kolesterolün düşmesine yardımcı olabilir ![]() MİDE AĞRILARI Bal ve tarçın kürlerinin, mide ağrıları için olduğu kadar mide ülserleri için de yararlı olduğu saptanmıştır ![]() GAZ Hindistan ve Japonyada yapılan araştırmalar Bal ve Tarçının midedeki gazı giderdiğinden göstermiştir ![]() SAÇ DÖKÜLMESİ Saçı dökülenlerle tepesi açılanlar sıcak zeytinyağı içerisine bir kaşık bal,bir tatlı kaşığı toz Tarçın ilacesiyle elde edilen krem banyodan önce başa sürülür ve taklaşık 15 dakika bekledikten sonra yıkanır 5dakikalık bir uygulama dahi etkili olabilir ![]() SİVİLCELER VE DERİ 3 kısım bal, 1 kısım Tarçın ile bir krem yapılır Bu krem uykudan öncesivilceler üzerine sürülür Sabahleyin ılık su ile yıkanır Eğer 2 haftasüreyle her gün uygulanırsa sivilceleri kökünden çıkarır Egzama,mantarve diğer deri enfeksiyonlarında eşit miktardaki Bal ve Tarçın karışımı uygulanır ![]() SOĞUK ALGINLIĞI Bir kaşık ılıtılmış Bal,1/4 tatlı kaşığı toz tarçın günde üç defa yenir Bu uygulama birçok kronik öksürük,soğuk algınlığı ve sinüslerintemizlenmesi için de geçerlidir ![]() YAŞLILIK Bal ve tarçınla hazırlanan çay,düzenli alındığında yaşlılık harabiyetini önler 4 kaşık bal,1 kaşık toz Tarçın , 3 bardak suiçerisinde kaynatılarak bir içecek hazırlanır Günde 3-4 defa ¼ bardakmiktarında içilir Deriyi diri,taze ve yumşak tutar, yıpranmasınıdurdurur ![]() YORGUNLUK Araştırmayı yapan Dr Milton, bir bardak su içerisinde ½ kaşık bal vebiraz toz tarçının hergün kuşluk vakti ve vücut direncinin düşmeye başladığı takriben saat 15 00 te alındığında bir hafta içerisindecanlılığın arttığını tesbit etmiştir ![]() ZAYIFLAMA Bir bardak su içerisine eşit miktarda bal ve tarçın konup kaynatılır ![]() Hergün kahvaltıdan yarım saat önce aç karnına ve yatmadan önce içilir Düzenli uygulanırsa kilo verilir Ayrıca bu karışım düzenliolarak içildiğinde, yüksek kalorili diyet alınsa bile, vücutta yağın birikmesine engel olur ![]() |
|
|
|