![]() |
Altıncı Hastalık (Roseola İnfantum) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Altıncı Hastalık (Roseola İnfantum)Altıncı Hastalık (Roseola İnfantum) Anne babaların altıncı hastalık adıyla tanıdığı Roseola, herpes ailesinden bir virüsün yol açtığı döküntülü bir hastalıktır ![]() Ateş nedeniyle hastaneye qötürülen bebeklerde sık görülen bir enfeksiyondur ![]() ![]() Önce, bebekte 40 dereceye varabilen bir ateş görülür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ateşli dönemin ardından, aniden ateş kaybolur ve özellikle gövde, boyun ve kollarda soluk kırmızı döküntü ortaya çıkar ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Altıncı Hastalık (Roseola İnfantum) |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Altıncı Hastalık (Roseola İnfantum)6 ![]() Biz birebir yaşadık gerçekten ilginç bir hastalık ![]() ![]() Herpesvirus tip 6’nın neden olduğu, iyi huylu, yaklaşık 3 gün süren ateşin arkasından ortaya çıkan pembe, makülopapüler döküntü ile karakterize bir çocukluk çağı hastalığıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Klinik : Yaklaşık 3 günlük ateşli bir dönemden sonra ateşin normale dönmesinden hemen sonra makülopapüler veya eritematöz döküntü ortaya çıkar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Komplikasyonlar : Hastalığın en önemli komplikasyonu ateşli dönemde görülebilen febril konvülsiyondur (% 6-15) ![]() ![]() Tanı : Rutin tanı testleri gereksizdir ![]() ![]() ![]() Ayırıcı tanı : Enfeksiyöz mononukleoz, febril konvülsiyon, eritema infeksiyozum, kızamık, menenjit, rubella, ilaç erüpsiyonu ![]() Tedavi : Spesifik tedavi yoktur ![]() ![]() Korunma : İzolasyon önerilmez ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|