07-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamilelikte Çay Tüketimi / Hamilelikte Neden Çay Tüketimi Azaltılmalı
Hamilelikte Çay Tüketimi / Hamilelikte Neden Çay Tüketimi Azaltılmalı
Amerikan Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr Senai Aksoy, hamilelikte çay tüketiminin neden azaltılması hakkında bilgi verdi
Bazı bitkisel çayların içinde bulunan etken maddeler sorunlara neden olabilir Bitkisel çaylar birden fazla etken madde içerebiliyor ve etken madde miktarı net olarak bilinmiyor Hamilelikte zencefil, ıhlamur, papatya, rezene, kuşburnu, yeşil çay, ısırgan otu çayları günlük miktarı 2-3 fincan veya 4-6 çay bardağını aşmadıkça sorun çıkarmıyor gibi görünür Adaçayı, sinameki, fesleğen, keten tohumu, ahududu gibi çaylar çok sık tüketildiğinde düşük yapmayı, hamilelikte kanama riskini ve rahim kasılmalarını artırarak erken doğum yapma riskini artırabilir Ahududu çayı kasılmaları başlatabilir
Fesleğen, biberiye, lavanta, yaban mersini, sarı kantaron, melisa yaprağı, kediotu, oğul otu, aloe vera ve karahindiba çayları hamilelik döneminde aşırı tüketildiğinde erken doğum, kanama ve düşük riskini artırır
|
|
|