![]() |
Gebelikte Taze Balık Yemenin Önemi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gebelikte Taze Balık Yemenin ÖnemiAstım, çağımızın hastalığı ![]() ![]() ![]() ![]() Yeni yapılan bir araştırma, astımı olan annelerin gebelikleri süresince tükettikleri balık miktarı ile çocuklarında astım gelişme riski arasında bir ilişki olduğunu ortaya koydu ![]() ![]() ![]() Hangi balık, ne kadar yenmeli? Amerika’da Los Angeles’te yapılan araştırma, somon, ton balığı, uskumru ve alabalık gibi yağlı balıkların yenmesinin daha yararlı olduğunu gösteriyor ![]() ![]() Balık etini değerli kılan, yüksek kaliteli Protein ve diğer besinlerden başka, omega-3 yağ asitleri içermesi ![]() ![]() Araştırma, taze balık yerine derin dondurucularda saklanan işlenmiş balık yiyen annelerin bebeklerinde ise astım riskinin daha yüksek olduğunu gösterdi ! İşlenmiş balık morina ve diğer yağsız, beyaz etli balıklardan hazırlanıyor ![]() Astım anne rahminde başlıyor Genetik bir hastalık olan astımın anne karnında başladığı düşünülüyor ![]() ![]() Gebe annenin yağlı balık yemesinin, bebeğindeki astım riskini azaltmasının, balığın omega-3 yağ asitlerinden zengin olması ile ilgili olduğu düşünülüyor ![]() ![]() ![]() ![]() Derin dondurucularda saklanan işlenmiş balık ise, omega-6 yağ asitleri içeriyor ![]() ![]() Çoklu doymamış yağ asitlerinden olan, omega-3 yağ asitleri, balıktan başka keten tohumu ve yeşil yapraklı Bitkilerde de bulunuyor ![]() Sonuç Astımı olan anneler, çocuklarının da astımlı olmasını önlemek istiyorlarsa, gebelikleri döneminde bol bol taze balık yemeliler ![]() Prof ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|