Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
2011, burs, vakıf, vakıflar, veren, veriyor

Burs Veren Vakıflar 2011 (Hangi Vakıf Ne Kadar Burs Veriyor?)

Eski 07-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Burs Veren Vakıflar 2011 (Hangi Vakıf Ne Kadar Burs Veriyor?)

Türkiyede Burs veren Kurumlar Hangileri?

Eymir Kültür Vakfı : Vakıf 130 ODTÜ ü öğrenciye yılda 10 ay 120 lira burs ödemesi yapıyor Vakıf bunun dışında özel başarı bursları veriyor Bburs başvuruları Kasım ayında alınıyor ve değerlendirmeler yapılıyor Bu değerlendirmeler sonucunda belirlenen öğrencilere burs bağlanıyor Vakfın bir diğer kolu olan İstanbul Mezunları Derneği ise 400 öğrenciye 10 aylık 120 lira burs ödemesi yapıyor Burslarla ilgili detaylı bilgiye vakfın sitesi olan wwweymirorgtr adresinden ulaşabilirsiniz

Uran Vakfı: Uran Vakfı 15 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında başvuru kabul ediyor Başvuru şartları ise burs başvurusu yapacak öğrencini ihtiyaç sahibi olması ve makine, inşaat mühendisliği ya da turizm gibi bölümlerde öğrenimine devam ediyor olması şartları aranıyor Burs kazanan öğrencilere bursları aylık 150 TL olarak 9 ay süresince veriliyor Ayrıntılı bilgi için wwwuralholdingcom adresini ziyaret edebilirsiniz

Vehbi Koç Vakfı : Vakıf, Türkiye yılda 10000 öğrenciye burs veriyor Aylık üniversite öğrencisine 310 lira burs ödemesi yaparken, meslek lisesi öğrencisine ise 70 lira burs ödemesi yapıyor Burslar, başvuru yapan adaylar arasında maddi ihtiyaç sıralamasına göre ve yapılacak bir takım mülakatlardan sonra belirlenen öğrencilere veriliyor Bu mülakatlardan sonra asil ve yedekler diye iki bölüm oluşturuluyor Eğer ki asilden burs almayan olursa yedeklerde olan öğrencilere veriliyor Burslarla ilgili detaylı bilgiye vakfın sitesi olan wwwvkvorgtr adresinden ulaşabilirsiniz ayrıca Meslek Lisesi öğrencileri ise wwwmlmmcomtr adresinden burslarla ilgili bilgilere ulaşabilir

TEV : Türkiye Eğitim Vakfı, 8500 kişiye yurt içinde burs verirken yurt dışında ise 80 kişiye burs veriyorBurs başvurularını 20 Ağustos – 13 Eylül tarihleri arasında alıyor Üniversite öğrencilerine 290 TL ödeme yapılırken, lise öğrencisine ise aylık 120 TL burs ödemesi yapılıyor Üstün başarı bursu ise özel olarak seçilen 52 kişiye aylık 900 TL olarak ödeniyor Üstün başarı bursu ilk 5000 kişiye 3 aşamalı testlerden geçirildikten sonra veriliyor Burs başvuruları ise Haziran ve Eylül ayları arasında değerlendiriliyor Vakfın verdiği burslarla ilgili detaylı bilgiye wwwtevorgtr adresinden ulaşabilirsiniz

Sanko Vakfı: Sanko Vakfı yılda yaklaşık 1500 öğrenciye burs veriyor Burs vereceği öğrencilerde başarılı olma ve Gaziantep doğumlu olma şartı arayan vakıf, aylık 200 TL burs veriyor Başvurular Ağustos ayı sonunda başlıyor ve başvuru formu vakıftan temin ediliyor Ayrıntılı bilgiye ise wwwsankovakficom adresinden ulaşılabiliyor

Anadolu Vakfı : Anadolu Grubu’na bağlı olan Vakıf, 800 öğrenciye 9 ay burs ödemesi yapıyor Vakıf bu bursları 3 ayda bir 600 TL olarak veriyor Maddi imkanı olmadığını ispatlayan belge ile gelenler, anne ve babası olmayan öğrenciler, mülakatlara girip burs almayı hak kazanıyorlar Sadece Devlet üniversitelerinde okuyanlara burs veriliyor Vakfın verdiği burslarla ilgili detaylı bilgiye wwwanadolugroupcomtr adresinden ulaşabilirsiniz

21Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı: 1992 yılından beri burs veren vakıf bu sene de burs vermeye devam ediyor Burs başvurularında aradıkları koşulların başında ihtiyaç sahibi olma geliyor Aylık 100 TL olarak burs veriyor Burslarla ilgili detaylı bilgiye wwwyekuvorg adresinden ulaşılabiliyor

Hüseyin Özyeğin Vakfı: Hüseyin Özyeğin Vakfı 544 öğrenciye burs imkanı sunuyor Burs vereceği öğrencilerde başarılı olma ve İstanbul a devlet üniversitesinde okuma şartı arıyor Burs başvurularını 15 Eylül – 15 Ekim tarihleri arasında alıyor Bu bursları her yıl 10 ay süreyle veren vakıf aylık 240 TL veriyor Burslarla ilgili detaylı bilgiye wwwhusnuozyeginvakfiorgtr adresinden ulaşılabiliyor

ÇYDD : Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak faaliyet gösteren dernek 2009-2010 Öğretim döneminde şu ana kadar 35 bin öğrenciye burs bağlanmış Dernek üniversite öğrencilerine ayda 125 TL burs ödemesi yaparken, İlköğretim ve lise öğrencilerine ise ayda 40 TL burs veriyor Dernek, sadece devlet okullarında okuyan ilköğretim ve lise öğrencilerine burs veriyor Devlet Üniversitelerinin gündüz öğretiminde okuyan üniversite öğrencileri burs almaya hak kazanıyor Dernek, ekonomik olarak burs ihtiyacını belgelendirebilen öğrencilere burs veriyor Burs başvuruları yılda 1 kez sadece Eylül ayında kabul ediliyor Derneğin verdiği burslarla ilgili detaylı bilgiye wwwcyddorgtr adresinden ulaşılabiliyor

Elginkan Vakfı : Elinkan Topluluğu tarafından kurulan vakıf, ilk 2005 yılında üniversite öğrencilerine yönelik burs programını başlatmıştır Vakıf, burs programı ile İTÜ, ODTÜ, EGE, İÜ ve Boğaziçi Üniversitelerinde lisans düzeyinde öğrenim gören başarılı ve maddi imkanları yetersiz öğrencilere karşılıksız burs vererek eğitime katkıda bulunmayı amaçlıyor Vakıf, 2009-2010 öğretim yılında toplam 75 öğrenciye, 320 TL aylık olmak üzere 12 ay süreyle burs veriyor Ayrıca şirket çalışanlarının çocuklarına da burs veriyor Burslarla ilgili detaylı bilgiye wwwelginkanvakfiorgtr adresinden ulaşabiliyor

Sema Yazar Gençlik Vakfı: Sema Yazar Gençlik Vakfı 35 öğrenciye burs vermektedir Burs talebinde bulunacak öğrencilerde başarılı olma ve maddi yönden desteğe muhtaç olma şartlarını arıyor Üniversiteye yeni başlamış 1sınıf ve hazırlık öğrencilerinin başvuruları kabul ediliyor Müracaatlar Ekim 15 kadar devam ediyor Bu yıl, seçilen öğrencilere aylık 250 TL burs verilecektir

TED : Üniversite öğrencileri için ayırmış olduğu burs kontenjanın dolmasından dolayı bu sene burs başvurusu alamayacaklarını açıkladı

Türk Anadolu Vakfı: Türk Anadolu Vakfı 1000 öğrenciye burs hizmeti veriyor Burs başvuruları Ekim ayında başlıyor 8 ay süreyle burs veren vakıf burs verirken ihtiyaç sahibi öğrenciler üzerinde duruyor Aylık 80 TL burs veriyor Burslarla ilgili detaylı bilgiye ise wwwturavorg adresinden ulaşılabiliyor

Galatasaray Eğitim Vakfı: Galatasaray Eğitim Vakfı 146 üniversite öğrencisine burs veriyor Burs vereceği öğrencilerde ihtiyaç sahibi olma koşulunu arıyor 15 Ekim kadar başvurular alınıyor Kazanan öğrencilere Ekim-Haziran ayları arasında 9 ay burs veriliyor ve bu bursu aylık 250 TL olarak veriyor Detaylı bilgiye wwwgevorgtr adresinden ulaşılabilir

Tefken Vakfı : Eğitim, Sağlık, Kültür, Sanat ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfi, her yıl Türkiye’de öğrenim gören ve maddi desteğe ihtiyaç duyan 180 başarılı lise, üniversite ve lisansüstü öğrencisine karşılıksız eğitim bursu veriyor Tekfen bursları, sınavla girilen okulların öğrencilerine, sınav sonuçları ve başarı ortalamalarına göre veriliyor Tekfen bursları ile ilgili bütün işlemler, 2004 yılından bu yana tümüyle internet üzerinden yapılabiliyorBurslar lise öğrencilerine 150 TL, Üniversitelere 330 TL, Master yapan öğrencilere 330 TL aylık olarak veriliyorTekfen bursu ile ilgili detaylı bilgiye wwwtekfenbursorg adresinden ulaşabiliyor

Halis Toprak Vakfı: Halis Toprak Vakfı yılda 50 üniversite öğrencisine burs veriyor Burs başvurusu kabul edilmiyor ve okullardan ihtiyaç sahibi başarılı öğrencilerin bildirilmesi isteniyor Bu bursu kazanan öğrencilere aylık 200 TL burs veriyor Ayrıntılı bilgi için wwwtoprakcomtr adresini ziyaret edebilirsiniz

Mehmet Zorlu Vakfı : Vakfın temel faaliyet alanı olan, eğitime destek çerçevesinde her eğitim döneminde yüzlerce öğrenciye burs vermektedir Başarı ve ihtiyaç kriteri gözetilerek seçilen bursiyerler, Ekim-Haziran ayları arasında toplam 9 ay süreyle burs alıyorlar Vakıf, 2008-2009 eğitim döneminde 1060 öğrenciye burs veriyor Üniversite burs başvuruları ilgili üniversitelerin burs ofislerinden yapılıyor Vakfın verdiği burslarla ilgili detaylı bilgiye wwwmzvorgtr adresinden ulaşabiliyor

Emine Horoz Eğitim Vakfı: Sadece lojistik bölümü öğrencilerine burs veriliyor Burslarla ilgili ayrıntılı bilgiye wwwhorevorgtr adresinden ulaşılabiliyor

ALEV : Alarko Eğitim ve Kültür Vakfı, eğitim çağındaki başarılı ve kabiliyetli gençlerin yetişmesi için her yıl karşılıksız burslar veriyor Vakıf belli üniversite ve bölümlerde okuyan öğrencilere burs veriyor Vakıf öğrencilerine aylık 2009-2010 öğretim dönemi için 190 TL burs veriyor Ayrıca Endüstri Meslek Liselerinin ve Teknik Liselerin belli bölümlerinde öğrenim gören 25 öğrenciye aylık 85 TL burs ödemesi yapıyor Vakfın verdiği burslarla ilgili detaylı bilgiye wwwalarkocomtr adresinden ulaşabiliyor

İstanbul Ticaret Odası Bursu : Oda tarafından 1952 yılından bu yana her yıl artan sayıda karşılıksız burs veriliyor Bugüne kadar burs imkanı sağlanan üniversite öğrenci sayısı 16000 n üzerinde

Yükseköğrenim (lisans) Bursları : ÖSYM tarafından %100 burslu olarak yerleştirilen yükseköğrenim (lisans) öğrencileri ile vakıf üniversitelerinin belli fakültelerinde %100 şehit bursu ile eğitim ve öğrenim gören öğrencilere verilir Başvurular 1 Ekim – 26 Kasım tarihleri arasında alınıyor

Yüksek Lisans Bursları : Odanın çalışma alanında bulunan devlet üniversitelerinin belli bölümlerinde okuyan öğrencilere veriliyor Başvurular 1 Ekim – 26 Kasım tarihleri arasında alınıyor

Doktora Bursu : Türkiye içinde veya Yurtdışında öğrenim veren yükseköğretim kurumlarında doktora yapan öğrencilere veriliyorLisans ve Yükseklisans bitirme genel not ortalamasının 4 üzerinden 3 veya 100 üzerinden en az 75 olması gerekiyor 1 ekim 26 kasım tarihleri arasında başvurular alınıyor Vakfın verdiği burslarla ilgili detaylı bilgiye wwwitoorgtr adresinden ulaşabilirsiniz

Türkiye’de burs veren kurumlar…

21Yüzyıl Eğitim ve Kültür VakfıBursu başvurular wwwyekuvorg
Anadolu Vakfı : Bursu başvurular wwwanadolugroupcomtr
Doktora Bursu başvurular alınıyor
Eymir Kültür Vakfı Burs başvuru wwweymirorgtr
Galatasaray Eğitim Vakfı Burs başvuru wwwgevorgtr
Sanko Vakfı Burs başvuru wwwsankovakficom
TEV Burs başvuru wwwtevorgtr adresi
Uran Vakfı: Burs başvuru wwwuralholdingcom
VAKIFLAR VE BURSLARI
Vehbi Koç Vakfı Burs başvuru wwwmlmmcomtr
Vehbi Koç Vakfı Burs başvuru wwwvkvorgtr wwwitoorgtr

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com