![]() |
İnternetten Okul Kayıtları Nasıl Yapılacak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İnternetten Okul Kayıtları Nasıl Yapılacakİlköğretim okullarına 2009-2010 yılı kayıt başvuruları bugün başladı ![]() ![]() ![]() ![]() İlköğretim okullarında e-kayıtlar şu esaslar göz önünde bulundurularak yapılacak: - Öğrenci yerleştirme komisyonları oluşturulacak ve bakanlığa e-okul sistemi üzerinden gönderilecek ilçe bazlı numarataj adres bilgileri komisyon tarafından gruplandırılarak öğrencilerin yerleştirilecekleri ilköğretim okulları belirlenecek, - Şehit ve muharip gazi çocukları ile özel eğitime ihtiyacı olan çocukların kayıtları merkezi sistemle ikametgahlarına en yakın ilköğretim okuluna yapılacak ![]() - Kayıt ve nakillerde Ulusal Adres Veri Tabanı’ndaki adresler esas alınacak ![]() - Adres bilgileri güncel haliyle kullanılacak ![]() - Nüfus cüzdanı bulunmayan çocukların durumları okul yönetimince nüfus müdürlüklerine bildirilecek ![]() - Çocuklarını özel ilköğretim okullarına kaydettirmek isteyen veliler istedikleri okula giderek kayıt yaptıracaklar ![]() ![]() -ORTAÖĞRETİM- Ortaöğretimde de sınavla öğrenci alan fen ve anadolu ile sosyal bilimler liseleri dışındaki liselere kayıt başvuruları 1 Ağustos 2009′da başlayacak ![]() ![]() Bu çerçevede il ve ilçelerde kurulacak ”Öğrenci Yerleştirme Komisyonları” her okulun kayıt bölgesini ve kontenjanını belirleyecek ![]() ![]() ![]() -İNTERNET ÜZERİNDEN KAYIT- İnternet üzerinden kayıt uygulaması, adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre öğrencilerin, velilerin ikametlerine en yakın okullara yerleştirilmesini esas alıyor ![]() Veliler, internet aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinden form doldurarak kayıt başvurusu yapıyor ![]() ![]() ![]() ![]() E-Okul Kayıt işlemleri İçin Tıklayın ![]() Not: Önünüzde açılacak sayfada önce okul tipini seçin, ardından ilçeyi ve okul türünü seçtikten sonra aradığınız okulun bilgilerine ulaşacaksınız ![]() |
![]() |
![]() |
|