Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
açık, bölümlere, geçiş, yatay, öğretimden, örgün

Açık Öğretimden Örgün Bölümlere Yatay Geçiş

Eski 07-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof Dr Davut Aydın, Açıköğretim Fakültesi?nde başarılı olan öğrencilerin, örgün bölümlere yatay geçiş yapabileceklerini açıkladı

Prof Dr Davut Aydın'ın konuşması şöyle:

?Açık Öğretim Fakültesi?nde 31 Aralık 2009 tarihi itibariyle 1 milyon 300 bin kayıt yenilendi Açık Öğretim için çok değişik projelerimiz var Türkiye?nin, özel ve kamu sektörünün istekleri, teknolojik değişiklikleri ve dünyadaki modelleri de dikkate alarak, açık öğretimi yeniden yapılandırma sürecine sokuyoruz Bu yeni süreçte teknoloji ve internet kullanımını olabildiğince artıracağız

Programlarımızı güncelleştirip, gözden geçireceğiz Daha odaklı bir eğitime yöneleceğiz Bunları yaparken de kapsamlı bir değişikliğe ihtiyaç var Bu sistem içerisinde öncelikle değerlendirme ve sınav sistemini değiştireceğiz Kanun değişiklikleri ile ilgili olarak YÖK ve parlamento ile görüşmelerimiz olacak Dünyadaki diğer açık öğretim normlarını yakalamak istiyoruz?

AÇIK ÖĞRETİM ÖĞRENCİSİNE BURS İMKANI

?Yatay geçiş yönetmeliğinde bir değişiklik yapıldı Şimdi açık öğretim öğrencisi başarı kriterlerini tutturuyorsa örgün eğitime yatay geçiş yapabilecek Bu devrim niteliğinde bir uygulamadır Bu, Açık Öğretim öğrencisinin önünü açma uygulamasıdır ?Sen üniversiteye açıktan girdin açıktan çıkacaksın? uygulaması artık kalkıyor Çünkü bu sistem içerisinde son derece başarılı öğrenciler var Ayrıca, Açık Öğretimdeki öğrenciye örgün eğitimde olduğu gibi burs imkanı da sağlayacağız?

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com