Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel > Güzellik & Bakım

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
düzleştirme, sac, seçenekleri

Saç Düzleştirme Seçenekleri

Eski 07-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Saç Düzleştirme Seçenekleri

Günümüz saç şekillendirme teknolojisindeki gelişmeler sayesinde pek çok düzleştirme, yatıştırma ve şekillendirme seçeneğimiz varPek çok saç şekillendirme seçeneği olsa da her birinin avantajları ve dezavantajlarını saçınızı şekillendirmeye başlamadan önce düşünmelisiniz

1Geçici Düzleştirme

Bunun için güzel bir düzleştirici balsam(KMS flat-out gibi) ve şampuan, saç kremi, doğru saç kurutma makinesini kullanmak gibi ufak hileler kullanılır Saçınızı bu şekilde şekillendirebilirsiniz, fakat bu, geçici bir çözümdür Saçınız ıslandığında ya da bir daha yıkadığınızda eski haline dönecektir

2Zehirli olmayan Yatıştırma Yöntemi

Zehirli olmayan kimyasallarla yapılmış saç yatıştırıcılar yöntemler mevcuttur Örneğin Miano-Viel Salon & Spa?nın, Minako tarafından yaratılan, aşırı kıvırcık saçları düzgün dalgalara dönüştüren bir sırrı vardır Üstelik bu yöntem pek çok kıvırcık saçlı insanın saçlarında Birkaç yıl kadar dayanan bir düzelme sağlamıştır

3Saçı Kimyasallarla Yatıştırma

Bu, düzleştirici balsam almaktan daha pahalı bir yöntemdir ve genellikle mükemmel sonuç almak için bir kuaförden yardım almanızı gerektirir Evet, evde uygulayabilirsiniz, fakat bunun bazı riskleri vardır

4Kimyasal düzleştirme

Bu yöntem, güçlü kimyasallar kullanılarak yapılır, geçici değildir, basit bir yöntem de değildir Kullanılan kimyasalların türlerinden dolayı solüsyonun, bir uzman tarafından uygulanması gerekir

Başka hangi seçenekler var? Eğer saçınızın dümdüz olmasını istiyorsanız geriye kalan tek seçenek uzun süz bir peruk kullanmaktır

Geçici Parlaklık Sağlayan Düzleştirme Adımları

Artık bütün seçenekleri bildiğinize göre, hala doğal hali kıvırcık ya da dalgalı olan saçınızı özel bir günde düz olarak kullanmak istiyorsanız size geçici düzleştirme seçeneklerini tavsiye ederim

Saçlarınızı düzleştirmek zannettiğiniz kadar kolay olmayabilir, fakat bu, saçınızda oluşabilecek kalıcı hasar riskini en aza indirir Eğer saçınızı uzatmak istiyorsanız saç kurutma makinesini saçınızı kurutmak dışında mümkün olduğunca kullanmamanız daha iyi olur, fakat saçınıza fön çekerken doğru şekilde kullanırsanız ve sonrasında saçınızı gerektiği gibi nemlendirirseniz zararı en aza indirmiş olursunuz

İnanmayabilirsiniz, fakat kıvırcık olan saçlarını düzleştiren bayanların bazıları bana saçlarını nasıl tekrar kıvırcık hale getirebileceklerini soran e-mailler yolladı Üzgünüm ama kalıcı olarak düzleştirilen saçlarda ancak dipten gelen yeni saçların uzamasıyla kıvırcıklar/dalgalar geri gelmeye başlar Ayrıca, seyrek ve ince telli saçların istediğiniz gibi güçlü, dümdüz olmasını beklemenin pek mümkün olmadığını unutmamak gerekir

Birinci Adım

Normal saçlar için üretilen ya da arındırıcı şampuan kullanın Yoğun nemlendirici şampuanlar saçı ağırlaştırır, bu tip şampuanları kullanmaktan kaçının

İkinci Adım

Saçlarınız düğümlenmiyorsa ya da saç uçlarınız kırık değilse saç kremi kullanmayın Saç kremi kullanacaksanız en hafif olanlarından mümkün olduğunca az miktarda kullanın ve saçınızın sadece yıpranmış kısımlarıyla uçlarına uygulayın

Üçüncü Adım

Şampuan ve kremi iyice durulayın Son olarak saçınızı soğuk suyla durulayın Bu saçınızın doğal parlaklığını arttırır

Dördüncü Adım

Saçınızın dolaşan/düğümlenen, kuru kısımlarına uçlarına ve yıpranmış yerlerine saçların dolaşmasını önleyen, açıcı sprey sıkın Spreyi önce elinize alarak hafifçe saçınıza yedirin Ağırlaşmasına sebep olacak kadar çok sürmeyin

Beşinci Adım

Saçınızı, geniş dişli bir tarakla başın üst kısmından başlayıp 4-6 eşit bölüme ayırın

Altıncı Adım

Geçici düzlük sağlayan iyi bir ürünü her saç tutamına ayrı ayrı uygulayın Balsamı önce avucunuza döküp parmak uçlarınızla saç tutamının her yerine eşit miktarda dağıtın Saçınızın en dalgalı/kıvırcık kısmına daha bol sürün

Yedinci Adım

Düzleştiriciyi sürdükten sonra saçınızı, tepe kısmında iki, ense kısmında iki olmak üzere dört parçaya ayırın

Saç tutamlarını sıkıca döndürün/ kıvırın Döndürülen saç bukleleri nemi içinde hapseder Bu işlem, fön makinesinin saçınızı düzleştirme potansiyelini arttırır, hatta kurutma potansiyelini de arttırır

Sekizinci Adım

İnce fırça kullanın Fön makinesinin derece ayarı ılık/sıcak olsun En sıcak dereceyi kullanmayın Her saç tutamına tek tek fön çekin

Fırçayı saçın ucuna kadar düz bir şekilde çekerken fön makinesinin ucunu aşağı doğru tutarak yukarı-aşağı, saçın her kısmında bir kaç saniyeden fazla tutmayacak şekilde hareket ettiriniz

Dokuzuncu Adım

Saçınıza parlaklık katacak hafif bir ürünü avucunuza döküp parmaklarınızla, kuruttuğunuz tutama hafifçe yedirin

Onuncu Adım

Saçınızın her tutamı kuruduktan ve soğuduktan sonra saç düzleştiricisiyle tek tek düzleştirin

On Birinci Adım

İsterseniz Geniş Bigudilere sarıp, sabitleyip soğumaları için bekletebilirsiniz Bigudileri ya da fırçaları saçınızda mümkün olduğunca uzun tutun

FİNAL

Saçınıza sprey sıkın ve artık saçınızı sadece elinizle şekillendirin Fırça kullanmayın

Kaynak: Saç Trendleri

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com