|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| aparatıile, motif, motifmatikşablon, yapımı |
Motifmatik(Şablon,Motif Aparatı)İle Motif Yapımı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Motifmatik(Şablon,Motif Aparatı)İle Motif YapımıMotifmatik(şablon,motif aparatı)ile motif yapımı İLK ÖNCE İPİ DÜĞÜMLEYEREK DIŞTAKİ ÇİVİLERDEN GEÇİRİYORUZ 3 kat SARDIKTAN SONRA DİĞER ÇİVİLERE GEÇİYORUZ ![]() DIŞ ÇİVİLERİN SARILMASI BİTTİKTEN SONRA, İÇ ÇİVİLER AYNI ŞEKİLDE SARILIR ![]() MOTİF APARATININ İĞNESİYLE MOTİFİN ORTASI ARALARA BATIP ÇIKARAK DİKİLİR İÇTEN VE DIŞTAN SARDIĞIMIZ KISIMLAR AŞAĞIDAKİ GİBİ BİRLEŞTİRİLİR![]() MOTİFİN SON HALİ BU ŞEKİLDE ANCAK PAPATYA YAPMAK İÇİN ORTASINDAN TEKRAR SARI YÜN İLE GEÇTİM DOLGU İŞLEMİ BİTTİKTEN SONRA AŞAĞIDAKİ GİBİ BİRLEŞTİRME İŞLEMİNE GEÇİYORUZ ![]() DÜĞÜMLERİ ARKADAN BİRLEŞTİRİYORUZ ARTIK MOTİFİ YERİNDEN ÇIKARTABİLİRİZ![]() MOTİFMATİK İLE MOTİF YAPIM AŞAMALARI -1- Motifin yapılış aşamalarını anlatmaya çalıştım Bence bu motif tiftik yünle en güzel görünüme sahip oluyor![]() İki zincir çektim İkinci ilmeği iyice uzatıp, tam ortadan karşılıklı çubuklara geçirdim İpi de ortaya getirdim![]() Her seferde ortada çapraz yapıp ( tıpkı 8 gibi) karşılıklı çubukları 4 er kez sardım![]() Saat yönünün tersine hareket ettim![]() ![]() Kenar dairedeki çubukların sarması bitince ,aynı şekilde merkezdeki dairede bulunan çubukları 4 ya da 3 kez sardım ![]() ![]() Sarması biten motifi, 40 cm kadar ip bırakıp kestim, merkeze yakın bir noktada elde makina dikişi yöntemi ile diktim ![]() Ön yüzünden dikişi biten motifi arkadan da pekiştirip, tamamladım ![]() |
|
|
|