Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
eczaneniz, mutfağınız, olsun

Mutfağınız Eczaneniz Olsun

Eski 07-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mutfağınız Eczaneniz Olsun



Meyveler:



Elma

Ona kısaca meyvelerin sağlık pınarı veya meyvelerin kraliçesi diyebiliriz Günde 1 – 2 elma yemek sağlık açısından oldukça yararlı

Besin değeri: Bol miktarda C vitamini ve potasyumun yanı sıra elmada daha birçok yararlı besin değeri bulunuyor Bunların başında organik asitler, eterik yağlar ve petkin geliyor Petkin vücudu toksinlerden arındırır, kolesterolü düşürür ve şekeri dengede tutar İçerdiği maddeler bakterilerin vücudunuzu etkilemesini önler

Önerimiz: Elmayı daima kabuğuyla yiyin Çünkü vitamin ve değerli maddeler kabuğun altındaki kısımda bulunuyor





Portakal

Portakal için 'tanrıların armağanı' denir Bu iddianın gerçeklik payı çok büyük Çünkü yüksek miktarda beta karoten ve C vitamini içeren portakal, enfeksiyonlara karşı mükemmel bir koruma sağlıyor Ayrıca portakalın beyaz etinde ve kabuğunun altında kanser ve kalp krizi riskini azaltan maddeler bulunuyor

Besin değeri: C vitamini ve selenyum açısından çok zengin olan portakal, stres ve ateşli hastalıklara iyi geliyor

Önerimiz: Sıvıyağ veya margarin sürülmüş ekmek eşliğinde tüketin Böylece vitaminin vücut tarafından alımı kolaylaşır




Üzüm

İster meyvesini tüketin ister suyunu, üzüm daima sağlık açısından yararlı ve bol bol tüketilmesi gereken bir meyve

Besin değeri: Potasyum, demir ve bol miktarda magnezyum içerir Bu maddeler fiziksel ve ruhsal açıdan enerji verir

Önerimiz: Üzümleri sıcak suyla iyice yıkayın Ancak bu şekilde üzerine yapışan tarım ilaçlarından arındırabilirsiniz





Mango

Sarı ve turuncu arasında değişen bu hoş kokulu meyvenin tadına en çok olgunken varabilirsiniz Mümkün olduğunca çiğ olarak tüketin

Besin değeri: C vitamini, Provitamin A ve B vitamininin tüm türlerini içerir B vitaminleri sinirler, cilt ve saçlar için çok yararlıdır

Önerimiz: Buzdolabında saklamayın Oda sıcaklığında olgunlaşmasını bekleyin



Limon

Limon asidi yönünden zengin olan bu meyve, hazmı kolaylaştırır Olgunlaşmış limonun suyu ise kalbi güçlendirir

Besin değeri:C vitamini, magnezyum ve bakır içerir Soğukalgınlığı ve strese karşı birebirdir

Önerimiz: C vitamini oranı daha yüksek olduğundan iyice sararmış olan limonları almayı tercih edin



Sebzeler:




Brokoli

Kansere iyi geldiği bilinen 10 sebze türü arasında birinci sırada brokoli bulunuyor Bolca potasyum ve az miktarda sodyum içerdiğinden kalp ve böbrek hastalıklarına da iyi geliyor

Besin değeri: Potasyum, demir, karoten ve kalsiyum içerir Kemikleri ve bağışıklık sistemini güçlendirir

Önerimiz: Sapları ile birlikte tüketin Saplarında bağışıklık sistemini güçlendiren selenyum bulunuyor





Domates

Kalorisi düşüktür Vücudun fazla suyu atmasını sağlar ve tansiyonu düşürür Uzmanlar, romatizmadan şikayetçi olanlara günde bir bardak domates suyu içmelerini tavsiye ediyor

Besin değeri: Domateste anti oksidan etkisi gösteren A, C ve E vitamini bulunuyor Strese iyi geldiği biliniyor Ayrıca bol miktarda vitamin içerdiğinden kanseri önlediği de öne sürülüyor

Önerimiz: Domatesle aynı oranda besin değerine sahip olduğundan bol miktarda ketçap da tüketebilirsiniz





Enginar

İster haşlanmış olarak ister soslu veya sossuz; damak zevkine düşkün olanların ilacı enginar her türlü yenebiliyor İçerdiği en önemli madde olan Cynara scolymus dalağın ve metabolizmanın daha iyi çalışmasını sağlıyor Ayrıca enginar kolesterolü de düşürüyor

Besin değeri: Cynara scolymus ve beta karoten Romatizma, gut, obezite, yüksek kolesterol ve mide asidi gibi metabolizma rahatsızlıklarında olumlu etkileri var Ayrıca mideyi de rahatlatıyor

Önerimiz: Mideniz yağ hazmetmekte zorlanıyorsa, enginar yemeyi deneyin



Kırmızı pancar


Alternatif tıbba bakılacak olursa, kırmızı pancar mucizeler yaratıyor Özellikle kırmızı pancar suyunun kansere karşı bire bir olduğu ileri sürülüyor Bunun nedeni ise, vucüdu kanserden koruyan önemli maddeler içermesi

Besin değeri: Folik asit, potasyum, mangan ve magnezyum Ayrıca içeriğindeki demir ve bakır, kan yapımını destekliyor Özellikle doğurganlık çağında bulunan kadınlar için önemli Çünkü bu çağlarda folik asit eksikliği görülebiliyor

Önerimiz: Besin değerini yitirmemesi için taze olarak tüketin





Sarmısak

Yararlı asitlerin üretilmesini destekleyen sarmısağın faydalarını saymakla bitiremeyen Amerikalı uzmanlar, ona "mucizevi ilaç" ismini vermişler

Besin değeri: Eterik bir asit olan alisin ve selenyum Kan dolaşımını destekler ve dezenfekte edici özelliği vardır

Önerimiz: Sarmısağı çok fazla pişirmeyin Hafif sarı bir renge dönüşmesi uygundur Aksi halde acı bir tat alır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.