![]() |
Anne Asaylarına Beslenme Önerileri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anne Asaylarına Beslenme ÖnerileriAnne Asaylarına Beslenme Önerileri Hamilelik döneminde alınan besinlere özellikle dikkat edilmesini isteyen uzmanlar, şu önerilerde bulunuyor: ''C vitamini tüketimine her öğünde yer verin ![]() ![]() Mercimek-bulgur karışımı yemekleri sık yiyip, yanında portakal, mandalina, domates, maydanoz, yeşil biber, taze soğan gibi C vitamininden zengin sebze ve meyveleri tüketin ![]() ![]() ![]() Hamile kaldığınızda, ağırlığınız normal ise her ay 1-1 ![]() ![]() ![]() ![]() Sebzeleri, meyveleri, pirinç, mercimek, nohut gibi yiyecekleri iyice yıkayın ![]() ![]() Boşaldıktan sonra yıkanmış da olsa deterjan ve ilaç kavanozlarına yiyecek ve içecek koymayın ![]() İyotlu tuz kullanın ![]() ''AZ VE SIK YEYİN'' Gebeliğin ilk döneminde yemek öğünleri sayısının artırılarak, yemek miktarının azaltılabileceğini, yemeklere yoğurt ve limon eklenmesinin tüketimi kolaylaştıracağını belirten uzmanlar, kızartmalardan da kaçınılması gerektiğini ifade ediyorlar ![]() Gebelik süresince annenin yetersiz ve dengesiz beslenmesi halinde,anne ve çocuk sağlığının olumsuz etkileneceğini vurgulayan uzmanlar, bu durumda annenin kansız kalabileceğini, çabuk yorulacağını, hastalıklara yakalanma riskinin artacağını ve iyileşme süresinin uzayacağını belirtiyor ![]() Anne adaylarında protein tüketiminin az olması halinde de bacak ve göz kapaklarında şişme gibi belirtiler ortaya çıkacağına işaret eden uzmanlar, anne adaylarının yeterli D vitamini alması için güneşten yeterince yararlanmaları gerektiğini dile getiriyorlar ![]() |
![]() |
![]() |
|