![]() |
İdeal İlişki Nasıl Yaratılır? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İdeal İlişki Nasıl Yaratılır?İdeal ilişki nasıl yaratılır? ''Ben varım'' mı diyorsun, yoksa ''ben yok’um'' mu? ![]() İlişkilerimizi kendi kişisel gelişimimize paralel bir şekilde yaşarız ![]() ![]() ![]() İlişkiler kendi içlerinde farklı evreler yaşarlar, bu aslında bizim kendimizi geliştirmemizle doğru orantılı bir şekilde yer alır ![]() Son yazım “O Kadınlar ve Evdeki Kadınlar” hakkında yazdıklarımdan sonra gelen sorulardan, ideal ilişkiyi bir de bu evreler içinde birbirimize karşılıklı hizmetlerimizi anlatarak tanımlamanın faydalı olacağını düşündüm ![]() Şimdi kuyuya bir taş atıyorum ve diyorum ki; yaşadığımız ilişki bizim tam ve bütün olma yolculuğunda bulunduğumuz nokta ile aynı orantıdadır ![]() ![]() ![]() ![]() Ben Yokum Asıl önemli olanın olayın kendisi değil, sizde yarattığı etki dememiş miydik… İşte bu sebeple bu olay karşısında düşündükleriniz sizin ilişki içinde bulunduğunuz evreyi tanımlar ![]() Biraz daha konuyu açacak olursak; olan olayın bir anlamı yoktur ![]() ![]() ![]() Yapmamız gereken, ilişki içindeyken gelişen olaylar karşısında bu korkunun ne olduğunu bulmak ve yapılması gerekenler karşısında sorumluluklarımızı fark etmektir ![]() Yüzleştiğimiz korkular bizim bir zamanlar yaşadıklarımızın, duyduklarımızın, bize öğretilen, belki zorla kabul ettirilen başkalarının deneyimlerine ait olan korkulardır ![]() ![]() ![]() Tekrar ideal ilişkinin nasıl olması gerektiğine dönecek olursak… Aslında karşımıza çıkan kişi bizim zeminimize en uygun kişidir ![]() ![]() Oynadığı rol bizim ona verdiğimiz roldür ![]() İlişkileri gruplara ayıracak olursak ilk zemin kişinin kendini kaybettiği, kendi kimliğini ortaya koyamadığı, yok olduğu (önceki yazımda söz ettiğim evdeki kadın) noktasıdır ![]() ![]() Bu alanın adı “Ben Yokum“ dur ![]() Ben Varım Tam ve bütün olma yolculuğunda farklı kimliklerimizde sürekli deneyimlerle yaşarız ![]() ![]() ![]() Kişi artık farklı kimliklerinin etkisi ile kendi değerinin farkındadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gelişiminin bu noktasında olan kişi her türlü şeyi yapmayı hakkı olarak görür ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer ilişki bu noktaya gelmişse bu kişiyle ilişki içinde partnerine (eş, kız arkadaş, erkek arkadaş) düşen 2 rol vardır; ya yukarıdaki gibi “Ben Yokum“ noktası veya “Ben Varım “ noktası olabilir ![]() Sen de varsın İlişkideki iki taraf da “Ben Varım” noktasında iseler, yani kendi değerlerinin farkında iseler o zaman ilişkide kendilerini geliştirmeleri gereken nokta diğer kişinin varlığını kabul etmektir ![]() O zaman yavaş yavaş alınan kararlarda danışılmaya, paylaşılmaya başlanır ![]() ![]() Bu evre olgunlaşan kendi değerlerinin ve karşısındakinin değerini fark etmiş olanlar için artık gerçek ‘Sevgi’nin, ‘Aşk’ın ve ‘Haz’zın paylaşıldığı son evre olan “ İyi Ki Varsın”a hazırlık evresidir ![]() İyi Ki Varsın Bu son evrede ilişki içindeki bireyler birbirleri karşısında tam ve bütün olarak durabildikleri için yaşanan olaylardan tetik almazlar ![]() ![]() ![]() Bu evre sevginin bolluk, bereket ve zenginlik içinde yaşandığı son evredir ![]() Şimdi durup bir kendinize baktığınızda; “Siz ilişkinizde neredesiniz?“ |
![]() |
![]() |
|