Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
evlilik, sorunları

Evlilik Sorunları

Eski 07-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Evlilik Sorunları

Evlilik aslında birbirinden farklı iki insanın paylaşmaya başladığı yeni bir hayat dönemi olarak değerlendirilir İnsan hayatındaki her değişim strese sebep olur ancak evlilik gibi köklü değişimlerin yeri daha bir farklı olmaktadır

Şöyle düşünün kültürel olarak aile yaşantısı olarak birbirinden farklı iki kişinin aynı evi aynı zaman ve mekanı paylaşmaya başlamaları hayatınızda ne kadar radikal bir değişimdir

Hele bir de eşinizle öncesinde tam tanışmadığınızı düşünün Belki de hep güzel saatleri paylaştınız ve birbirinize göstermek istediğiniz yüzünüzü gösterdiniz Gülünecek neşeli anları paylaştınız Ancak artık evlisiniz ve iki kişilik düşünmek zorundasınız Bu durumda kendinizi kısıtlanmış gibi hissetmeniz gayet doğaldır Karşı tarafın da aynı duyguları paylaştığını unutmayın Bunu böyle düşündüğünüzde karşılıklı anlayışla bazı sorunların üstesinden gelebilirsiniz

Yeni yaşamınızda değişen bir şeyde artık düzenli bir cinsel yaşamın başlaması Özellikle toplumumuzda insanların büyük bir çoğunluğu ilk cinsel deneyimlerini eşleri ile yaşamaktadırlar Daha önce yaptığım bir araştırmada erkeklerin % 40 ı ilk deneyimlerini kendi eşleri ile geçekleştirdiklerini gördüm Bu oran kadınlarda daha da yüksek çıkmıştı Dolayısıyla tecrübesiz iki insanın bir araya gelmesi üstelikte yanlış bilmeleri nedeniyle bazı cinsel sorunlarda karşımıza çıkmaktadır

En sık evliliğin ilk günlerinde cinsel birleşmeyi başaramama karşımıza çıkmaktadır Bunun temelinde bazı törelerinde etkisi vardır Kapıda birileri sizden haber beklerken sınavdaki bir genç gibi performans kaygısı yaşayan ve cinsel organında sertleşme sorunu yaşayıp ilişkiye girmeyenlerle sıkça karşılaşmaktayız

Bazen de cinsel ilişkide yaşayacağını sandığı için kendini aşırı kasan ve bu nedenle ilişkiyi başaramayan genç kızlarla da karşılaşmıyor değilizİlişkiye müsaade etmeyecek kadar vajina kaslarında kasılma ile giden duruma ise vaginismus diyoruz

Tüm bu durumlar bazen kendiliğinden çözülebilir ancak bazen de çözümlenemeyen basit sorunlar ayrılmaya varacak nahoş durumlarla karşımıza çıkmaktadır Eğer bir iletişim sorununu kendiniz çözemeyecekseniz sorunun çözümü için bir profesyonele başvurmaktan çekinmemelisiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Evlilik Sorunları

Eski 07-14-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Evlilik Sorunları

merhaba arkadaslar,

kendime konusup derdimi anlatacak ve bana fikir verecek birilerini ariyorum

nerden baslasam bilmiyorum bile en bastan baslamak gerek galiba

2senedir evliyim evlenmez olaydim evliligimin 12saatinde esim annesi yüzünden üstüme yürüdü tek sorun, kayinvaldeme, kusura bakma ama anne benim esim benim ne zaman nereye gittigimi bildigi sürece ben sana haber vermeye mecbur degilim demem (tamam belki benim bu tavrim yanlisti ama bana sart kostu mecbursun falan filan tavirinda bulundu) esim ise, hatali olsam bile insan annesinin önünde 12saatlik esine sahip cikip, oyundan olsa bile susmaliydi, ama o annesinin yaninda üstüme yürüdü

hersey ilk gününde basladi evlenmez olaydim diyorum ya

karsimdaki beni yanlis anladiginda kendini aciklama durumunda oldugumu düsünen bir insanin beni yanlis anlayana veya ben yanlis anlattiysam hatami düzeltmek isterim

her neyse kac kez dayagini, tokatini yedim kac kez saclarimdan sürüklenerek aksam vakti cebimde 5bes kurusla kapi önüne kondum ne yazikki her gidisimin dönüsü oldu Nedenmi????? cünkü sevmeyi 24yasimda bana o ögretti ondan önce erkeklerle isim olmazdi okul, ailem ve arkadaslarimla ilgilenirdim

HEP BEN MANTIK EVLILIGI DEGIL SEVGI VE ASK EVLILIGI yapmak istiyordum derdim

evlenmeden önce ALLAHIM BEN KIMIN HAYIR DUASINI ALDIMDA BENI BU INSANLA KARSILASTIRDIN derdim

ama o bana deger veren, seven ve en basta beni insan yerine koyan adam gitti beni her gün asagliyan, elinin tersinle iten, itip kakan her allahin günü kahvelerde sabahlayan bir insan oldu

beni ailesinin icine atip kendi aradan kayboluyordu

kendim yüksek egitim görmüs bir insanim insan sevgisi, saygi, hosgörü ve medeniyetin ne oldugunu ne oldugunu biliyorum zannedersem

esim ise ortaokul meyzunu meslek egtimi görmüs ama fabrikada calisiyor

ben ayri gayri yapan bir insan olsam, egitim farkina bakarak, simdiki esimle 4 sene önce tanismayi bile kabul etmezdim

benim icin insan insan olsun, ha okumus ha calisan hic fark etmez

ama esim galiba sorun yasiyor

1sene esim ve annem (esimin annesi) ne okumak istedigim kanitlamak icin didindim durdum ama sinifimi gectim aksam kovuldum, tokat yedim, duvardan duvara vuruldum ama ertesi gün gitip sinavlarimi yazdim ve basardim

kendimle gurur duyuyorum hem egitimim pesindeyim, calisiyorum ve evin bütün isleriyle ben ugrasiyorum Tek bir yardim görmüyorum kimseden,

üstelik esim galiba beni asagliyarak kendini büyük gösteriyor kendini kendince

hayatimda hic bir zaman hic bir insanin birseyine özenmis bir insan degildim cevrem büyük, herkesden sevilen, örnek alinan ve sayilan bir aileye ve kisilige sahip bir insanim

herkes icin hep sevinmis hic bir zaman kötü düsünmüs bir insan degilim sevdiklerim bana kalbin ccooookk temiz bazi insan seni enayi yerine koyuy0r derlerdi hep

neyse, demek istedigim etrafimdaki mutlu ciftleri gördükce icim CIZ ediyor cok imreniyor özdeniyorum birlikte keyifli dakikalar gecirip bir iki saat olsa bile beraber zaman gecirmek icin yirtinan insanlara özeniyorum!!!!!

cokmu kötü birsey?????

ben ise aslinda esimle zaman gecirmek isterdim ama onun yaninda hic kendimi rahat hissetmiyorum diken üstündeymisim gibi geliyor bana

aman yine hata mi yaptim, yanlis birsey mi söyledim yoksa yanlis bir bakis mi attim diye sorup duruyorum kendime

onun yaninda hala kalmamin tek nedeni ise

gün geldiginde arkama dönüp baktigimda ise keske bunuda deneseydim demek istemiyorum ama yavas yavas savasacak gücümün kalmadigini fark ediyorum ama disimi SIKIYORUM:gittigi yere kadar diyorum

COOOOKKKK UZUN LAFIN KISASI: Bana sevgi ve ask hüzün, gözyasi, hirpalanmak ve asalanmaktan baska birsey getirmedi!!!!!

evlenirken düsündügünün bir 1000 katini daha düsünün

tabiki mutlu evliliklerde var, ama benim gibi olanida var

hayatta karsindakine kendinden cok deger vermiyceksin, sonunda olan sana oluyor!!!!!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com