![]() |
Romantik Komedi Tadında İlişki İstiyoruz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Romantik Komedi Tadında İlişki İstiyoruzBiz kadınlar romantik komedilere bayılıyoruz ve onları örnek alıp ilişkilerimizde beklentilerimizi de o yönde tutuyoruz ![]() ![]() Bugün, sizleri yeni bir yazarla tanıştırmak istiyoruz: Zeynep Şeker ![]() ![]() ![]() ![]() Yazılarında yaşam sevinci hiç eksik olmayan, kadın erkek ilişkilerine dair gerçeklere dikkat çeken ve kendimizi değiştirmek için bize hep cesaret veren Zeynep Şeker'in pudra ![]() Romantik Komedi Tadında İlişki İstiyoruz Biz kadınlar romantik komedilere bayılırız değil mi? Hepimiz izlerken başroldeki kadın oyuncuyu kendimiz olarak hayal ederiz, erkek karakter tarafından yapılan o romantik süprizleri de yine bize yapılmış gibi düşünüp, mutlu oluruz ![]() ![]() Oysa gerçekler hiç de öyle değildir ![]() Film boyunca yüzümüzde yer etmiş olan o geniş gülümseme, ekranda beliren “The End” yazısı ile birlikte yerini belli belirsiz bir hüzüne bırakır ![]() Hayal dünyasından çıkıp, pat diye acı gerçeklerin tam ortasına düşeriz ![]() Biz aslında New York sokaklarında, dışarıda lapa lapa kar yağarken, elimizde şampanyamızla, bir restoranda değil, Şişli’de evimizin salonundaki kanepemizde, bir kase çekirdekle oturmaktayızdır ![]() ![]() ![]() Müthiş bir hayalkırıklığına uğrarız ![]() ![]() ![]() ![]() Peki bu noktada yaptığımız şey, aslında biraz şımarıklık değil midir? Ve sizce de o filmler biraz abartı değil midir? :) Aslında değildir, tamamen aynısı olmasa bile, herşeyi karşıdan beklemek yerine, ilişkimize bir el atarsak, öyle olaylar bizim de başımıza pekala gelebilir ![]() Yazımın başında belirttiğim gibi, biz kadınlar romantik komedilere bayılıyoruz ve onları örnek alıp ilişkilerimizde beklentilerimizi de o yönde tutuyoruz ![]() ![]() ![]() Diğer bir deyişle, madem beklentilerimiz büyük, ya bunlardan vazgeçmek yada elimizi taşın altına sokmak lazım ![]() Peki nasıl? Belki sevgilinizle romantik bir şekilde tanışmadınız, belki son derece sıradan bir şekilde sizi bir arkadaşınız tanıştırdı ama ne farkeder? İlişkiniz romantik başlamamış olabilir ama o ilişkiyi romantikleştirmek sizin elinizde ise eğer, bunun ne önemi var? Mesela filmde yenilen o romantik yemek ise istediğiniz, sevgilinizden beklemeyin, siz organize edin o yemeği ![]() Yada istediğiniz şey, eve gönderilmiş bir buket çiçek ise, bir kere de siz onun evine gönderin çiçeği ![]() ![]() Yada filmlerde yaşanan, sevgiliye kaybetme korkusu yaşatma taktiklerini sizde uygulayın ![]() ![]() Yine filmlerdeki çiftleri düşünün ![]() Asla sürekli birbirlerine “Seni seviyorum ![]() ![]() ![]() Öyle bir yerde söylerler ki o iki kelimeyi,ekran karşısında içimiz erir, “Ahh ne romantik!” diyip dururuz ![]() ![]() Yani aslında film, tüm bu taktik savaşından, az ama yerinde söylenen “Seni seviyorum” lardan ve romantik anlardan dolayı güzel gelir bize ![]() Ve tam da bu nedenle, eğer filmlerdeki gibi bir ilişki istiyorsanız ve karşınızdaki size bunu veremiyorsa, bence filmleri izleyip özeneceğinize,siz biraz uğraşın ![]() Açıkcası ben tamamen “odun” olan bir erkeği bir romantiğe çevirmenin ve yine son derece romantik olan bir erkeği mükemmel bir oduna çevirmenin, tamamen biz kadınların elinde olduğunu düşünüyorum ![]() ![]() O nedenle haydi bayanlar, kolları sıvayın, şu ilişkinize biraz da siz romantiklik katın ![]() “Yok benim istediğim romantiklik değil ama sevgilimin Brad Pitt gibi şöööyle kaslı bir vücudu olsun ![]() ![]() O buna üşeniyor olabilir ama bence aldığınız bu paketle, sizin artık onu seksi bulmadığınızı düşünüp, üşengeçliği bir kenara atacak ve muhteşem kaslar için çalışmaya başlayacaktır ![]() Yalnız bu noktada bir uyarı yapmak istiyorum : 6 ay sonunda sevgiliniz Brad Pitt’e benzemezse ona kızmayın ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|