![]() |
Azrail’İn Guzelligi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azrail’İn Guzelligi(bir doktorun hikayesi) Ben, 40 yillik bir kanser uzmani olarak, maddeyi asan, sayisiz olayla karsilastim ve bunlari, o olaya sahit olanlarla birlikte belgeleyerek, ozel bir arsiv yaptim ![]() yilinda yasanmis bir olayi size nakletmek istiyorum ![]() Kanser hastanesinde bashekimken, Serap adinda genc bir hanim hastam vardi ![]() Bu hastam gogus kanserine yakalanmis ve tedavi icin yurt disina gitmek istemesine ragmen, bazi formaliteler sebebiyle o imkani bulamamisti ![]() Serap’i ozel bir ilgiyle bizzat ben tedavi altina aldim ![]() Ve kisa bir sure sonra da iyilestigini gordum ![]() butun diger kanserliler gibi ilk 5 yillik sureyi cok dikkatli gecirmesi gerekiyordu ![]() Bir is kadini olan Serap, 4 yil kadar sonra bir ihale icin Izmir'e gitmek istedi ![]() gitmesi sartiyla kabul ettim ![]() habersiz bindigi otobusun kaza gecirmesi uzerine, 6 saat kadar mahsur kalmis ![]() Donusunden kisa bir sure sonra kanser, kemik ve akcigerine yayildi ![]() bacak kemiklerindeki metastaz nedeniyle yuruyemez hale gelirken, hastaligin akcigerdeki tezahuru sebebiyle de devamli olarak oksijen cihazi kullaniyor ve soyledigi her kelimeden sonra, agzini o cihaza yapistirarak nefes almak zorunda kaliyordu ![]() Evine gittigim gun, yine guclukle konusarak : “Doktor bey” dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Nicin?” diye sordum ![]() “Siz ![]() ![]() ![]() ![]() ahireti anlatmiyorsunuz?” Dini inanclarinin cok zayif oldugunu bildigim icin bu teklifi karsisinda oldukca sasirdim ![]() “Doktora ulasmak kolaydir” dedim ![]() istedigine tedavi olursun ![]() ![]() ![]() ![]() Konusmaya mecali olmadigindan, “Ben o istegi duyuyorum” manasinda basini salladi ![]() Artik umitsiz bir tibbi tedavinin yani sira, ebedi hayatin ve saadetin recetesi olan iman derslerimiz baslamis ve dersler “hizlandirilmali ogretime” donmustu ![]() Anlattigim iman hakikatlerini butun ruhuyla mezcediyor ve arada bir soru soruyordu ![]() Vefatina bir hafta kala, “Doktor bey” dedi ![]() “Kelime-i Sehadeti soylemelisin ![]() O, haliyle tebessum ederek yine basini salladi ![]() Cok istirabi oldugu icin, Serap'a surekli morfin yapiyor ve onu uyutmaya calisiyorduk ![]() bir muddet ziyaretine gidemedim ![]() “Serap, bir haftadir morfin yaptirmiyor ![]() ![]() “Sabahlara kadar inliyor ve cok istirap cekiyor…” Hemen eve gittim ve igne yaptirmamasinin sebebini sordum ![]() Aldigim cevabi hala unutamiyor ve hatirladikca urperiyorum ![]() “Ya morfinin tesiriyle olume uykuda yakalanir ve son nefeste? “La ilahe illallah” diyemezsem?” Iste Serap, boyle bir hanimdi ![]() yatmami ve eger bir kac gun daha omru varsa, son gunu uyanik kalacak sekilde morfin yaptirilmasini rica etti ![]() Ben hic adetim olmadigi halde Cuma gunune rastlayan o gece, istihareye yattim ve Serap'in acizligi hurmetine Allah’a sigindim, sali gunune kadar yasayacagina dair isaret hissettim ![]() “Hic korkma!” dedim ![]() ![]() Ve Serap bir veda niteligi tasiyan bu gorusmemizde son sorusunu da sordu : “Doktor bey ![]() ![]() ![]() “Kizim” dedim ![]() olumun sana insaallah guzel gorunecektir ![]() Sali gunu Serap'in agirlastigi haberini alinca hemen eve gittim ![]() Ancak vefatina yetisememistim ![]() ![]() Sadece kendisine uzun muddet bakan dindar bir hanim akrabasi ayaktaydi ve beni gorunce yanima gelerek : “Doktor bey, biliyor musunuz, bu evde biraz once bir mucize yasandi!” dedi ![]() Ve devam etti : “…Serap, bir saat kadar once oksijen cihazini atti ve "yataktan kalkmasi imkansiz" denmesine ragmen kalkarak abdest aldi, iki rekat namaz kildi ![]() Butun ev halki hayretten donup kaldik ![]() vefat etmeden biraz once de: “Doktor beye soyleyin” dedi ![]() Azrail, onun soylediginden de guzelmis! ![]() |
![]() |
![]() |
|