![]() |
Ev Kadınının Yükünü Hafifletecek Tüyolar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ev Kadınının Yükünü Hafifletecek TüyolarFazlaları atmak yerine değerlendirin * Bayat ekmekleri ekmek tatlısı, ekmeklipuding, pita salatası, pide kebabı, ekmekböreği, Çerkez tavuğu, soğanlı ekmek lokma-ları, sarmısaklı ekmek, köfte, iskender ya dayalancı paça yapmak için kullanabilirsiniz ![]() * Lahana sarması yapılırkenkırılmış yapraklarından; pazı vepancar sarması yaparken de sapkısımlarından yemek ve çorbayapabilirsiniz ![]() ![]() * Marulun dışındaki yeşilkısmı ile karnabahar ve kere-vizin yeşil yapraklarını doğrayıp, salata yapa-bilirsiniz ![]() ![]() * Evde hazırladığınız ya da dışarıdan aldı-ğınız tatlı, fazla şekerli çıkarsa atmayın ![]() ![]() ![]() ![]() Doğru saklanmayan gıda bayatlar! Salata ve meyveleri, servis etmeye yakın bir zamanda kesin ![]() ![]() * Dondurulmuş ürünleri derin dondurucuda -18 derecede veya daha düşük ısılarda saklayın ![]() * Gıda maddeleri dondurulmaya uygun şekilde paketlendikten sonra, derin dondurucuda 8 ay saklanabilir ![]() * Et ve tavuk ürünlerinde, sadece ızgara yapılacak miktarı buzdolabından çıkarın ![]() * Sosis gibi et ürünleri, sıcak buhar çıkarıncaya kadar ısıtıldıktan sonra tüketilmelidir ![]() * Konserve edilmiş, dondurulmuş ve tütsülenmiş deniz ürünlerini tercih edin ![]() ![]() * Eğer sütü çiğ alıyorsanız; iyice kaynatarak için ![]() Kadife giysileri asın örgülüleri katlayın! *Kaldırmayı düşündüğünüz giysilerinizi mutlaka temizleyin ![]() ![]() * Kaldıracağınız giysileri onarırsanız, onları giyeceğiniz mevsim için önceden hazırlamış da olursunuz ![]() * Giysilerinizi bez ya da plastik torbalarda saklayabilirsiniz ![]() * Kışlık giysilerinizi kaldırırken, naftalinlemeyi unutmayın ![]() ![]() ![]() * Örgülü giysileri asmak yerine düzgün bir şekilde katlayarak kaldırın ![]() ![]() Yemek pişirirken çok yapılan hatalar * Çoğumuz ıspanak, asma yaprağı ve yabani otları önce bol suda haşlayıp, sonra sularını süzerek yemek yaparız ![]() ![]() ![]() * Sebze ve meyvelerin kesildikten veya doğrandıktan sonra bekletilmesi, C vitaminlerinin kaybolmasına yol açar ![]() * Sütlü tatlılar yapılırken pirinç unu, şeker ve süt birlikte konur ve pişirilirse; içlerindeki protein kaybolur ![]() * Kullanılmış yağlar açıkta, aydınlıkta veya sıcak yerlerde bekletilirlerse; enerji değerlerini kaybederler ![]() Alışveriş yaparken bunlara dikkat edin! Mevsimlik sebze ve meyveler, turfanda olanlardan daha ucuz, lezzetli ve besleyicidir ![]() ![]() * Konserve ve süt kutularında yarık, çatlak ve kapaklarda dışa dönüklük olmamalıdır ![]() ![]() * İçerisinde çok fazla katkı maddesi olan besinler, alerjik reaksiyonlara sebep olabilir ![]() ![]() * Baklagillerde ayıklanmış ürünleri seçmeye dikkat edin ![]() ![]() * Taze yumurta hafif değildir ve sallanırken içinden ses gelmez ![]() ![]() * Taze balığın solungaçları kırmızı, pulları yapışık, görünüşü ise diridir ![]() Bulaşığı makinede yıkamak daha kârlı Bulaşık makinesi kullanmak, elde bulaşık yıkamaya göre çok daha ekonomiktir ![]() ![]() * Bulaşık makinesi kullanmak, elde bulaşık yıkamaya göre çok daha hijyenik ve hızlıdır ![]() ![]() ![]() * Az kirli bulaşıkları kısa veya ekonomik devirli, düşük sıcaklıklı programda yıkamayı tercih edin ![]() * Yaz aylarında, ısı ve nemi azaltmak için sabah veya akşam saatlerinde bulaşık yıkayın ![]() ![]() * Bulaşık makinesi çalışırken, mutfakta aşırı miktarda su kullanmayın |
![]() |
![]() |
|