Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Aşk & Sevgi > Şiirler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
suskunum

Suskunum!

Eski 07-30-2007   #1
suskun

Suskunum!

_on iki ay gece - on iki ay hüzün - on iki ay hazan - aylardır yoksun_

telaş içerisinde gittim istasyona nefesim kesilmiş yetişmeye çalışırken çalan düdüğün varış mı, ayrılış mı olduğunu ayırt edememişim
gitmişsin
belki de hiç gelmedin

içerimi taşlamış,
gözlerimi kanlamışlar
dudağımda lisanı yabancı bir tutam hece

yüreğim aceleci,
ellerim titrek,
anladım ki; dakikalar yıllara belenecek yetişemedim

bakakaldım sadece dumanına vardığım trenin ardından tren yoluna izmaritini atmışsın nefesin istasyona belenmiş bekçiyi görmeksizin, yok saymışım güvenlik duvarını inmişim rayların üzerine, izmariti almış, kibriti işe karıştırmadan içime çekmişim seni bana bir tütün kadarmış nefesin
gitmişsin
beni beklemeden

ciğerlerimde soluk tükenmiş,
yangın yeriymiş yokluğun,
derdi çok, dermanı yokmuş ateşinin

sesim kısıkmış,
tenim yaşlanmış,
anladım ki; mevsimden bahar eksilecek

bir adam girmiş yokluğunda düşünceme kaçsam yine aldırmaksızın yetişemediğime, tutmaya yeter mi takatim uzanan eli? kessem iplerini acıların, azat etsem sensizliğin ağrılarını
beceremem,
sen değilsin

ahhh! sen yok musun!_________!yoksun!

sensizlik sebep sessizliğime,
kederli,
harap,
viran bi şehrim

sakın uzanma elinle yokluğuna
koşacak takatim kalmadı aldanışlara

dönmüşüm geri, bir daha arkama bakmaksızın acaba gelir mi diyerek düş kurmaksızın kaçıncı hazan bu, kaçıncı

ahhh! sen yok musun!_________!yoksun!

böyle değildim yollar önce,
böyle değildim düşümde,
ne var ki götürdü seni raylar aylar önce

kedidilin(m), suskunun(m), gece vurmuş on ikiyi, uykusunda kül kedin(yüreğim)

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-30-2007   #2
bbk

çok güzel teşekkürler

Neler istediler neler

Sonra bırakıp dünyayı gittiler

Sen hiç gitmiycek gibisin değilmi?

O gidenlerde senin gibiydiler;
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-30-2007   #3
suskun

ben teşekkür ederim değerli vaktini ayırıp okuduğun için:)
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-30-2007   #4
Ergenekon

suskun- alıntı mı sizin mi ona göre yazacağım
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-30-2007   #5
suskun

hayır benim değil alıntı
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-30-2007   #6
angelesdream

sıradan ve basit yazılar gibi değilçok beğendimseninse daha bir beğendimdeğilsede beğendim:))
sağol canım

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-30-2007   #7
Ergenekon

ben çok beğendim ondan sordum, sizin olsaydı gel şunu şiir gibi yaz harika bir şiir olsun iz bıraksın diyecektim
bu haliyle ne şiir ne metin, edebiyatta böyle bir tür yok
her terim gibi şiirin de tanımı var, birbirine eş dört doğru parçasına kare diyebilir miyiz, aynı düzlemde olacak, 90 derecelik açı ile karşılıklı paralel birleşecekler kare olur, paralelliği sağlar dikliği sağlamazsanız eşkanar dörtgen olurKesişme ortak noktalarda olmazsa dörtgen bile olmaz

oysa yazan ne güzel yazmış, "aşkını helal et" şiirini okudum tema yok şiirde dağılmış, her bir mısra birbiriyle çelişmek için adeta çarpışıyor,duygu anlatım karmaşası ön planda Ama bu öylemi, yazan çok sağlam kurmuş temayı, her türlü iç-dış imgeyi ustalıkla kullanmış, uslup akıcı, çelişmiyor duyguları, fakat arada konuşuyor o konuşma metinlerini bu kadar usta yazan biri muhakkak bir kaç mısraya döndürürdü, "benim tarzım bu" diyorsa öyle bir tarz yok, ben icad ettim derse, o icadı yapacak kadar da profesyonel değil
Bu şiiri çok sevdim, mükemmel, yazanı da tanımak isterdim Ben böyle mükemmel bir şiir görüp de teknik hatalara rastlayınca çok üzülüyorum, ama her ne olursa olsun harika
eline sağlık, teşekkürler
ee arada " teşekkürler", " eline sağlık" " paylaşım için teşekkürler" " ayy bayıldım valla" demekten iyidir herhalde uzun yorum yapmak:)
bu güzel şiirlere devam etmeni dilerim

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-30-2007   #8
suskun

çok teşekkür ederim sevgili ergenekonTabiki uzun yorum diğerlerinden kat kat iyidirUzun yorum yapmak zaten konuyu iyice okumuş ve üzerinde durulmuş demketir zatenbu yüzden teşekkür ederim

Bu şiirin daha doğrusu edebiyatta yeri yokmuş yaznın diyim,yazarını sizin için araştırıcamben çok beğendiğim için beğenerek koydum,sizin gibi düşünmemiştim ilkbaşta ama tabiki haklısınız dediğiniz hatalar olmasaydı çok daha güzel olurdulg ve alakanızdan dolayı teekkür ederm sevgl ergenekon!

Angelesdream sanada çok teekkür ederm

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com