![]() |
....Ve Tanrı Kadını Yarattı. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ....Ve Tanrı Kadını Yarattı.Eski bir Sanskrit efsanesine göre Yaradan, erkeği yarattıktan sonra, ·* ayın yuvarlaklığını, ![]() ·* yaprakların hafifliğini, ·* bulutların ağlayışını, ·* kaplanın zalimliğini, ·* ateşin akışkanlığını, ·* karların soğukluğunu ve ·* kuşların cıvıltısını bir araya getirerek kadını yaratmış ve onu erkeğe sunmuş ![]() Üç gün sonra erkek,Tanrıya gelip şöyle demiş: "Bana verdiğin bu kadın; ·* hiç durmadan konuşuyor, ·* beni hiç rahat bırakmıyor, ·* sürekli ilgi istiyor, ·* bütün vaktimi alıyor, ·* her şey için ağlıyor, ·* hiçbir iş yapmıyor ![]() Onu geri almanı istiyorum ![]() Tanrı, bunun üzerine kadını geri almış, ama çok geçmeden erkek geri gelmiş ve demiş ki: ·* "O şarkı söyleyip dans ederdi, ·* göz ucuyla beni izlerdi, ·* oyun oynamayı çok severdi, ·* korktuğunda bana sarılırdı, ·* gülüşü müzik gibiydi, ·* onu seyretmek çok hoştu ![]() Onu bana geri ver ![]() Böylece Tanrı kadını geri vermiş, ama üç gün sonra erkek yine kadını geri getirmiş ve Tanrıdan onu almasını istemiş ![]() " Olmaz " demiş Tanrı, "Ne onunla ne de onsuz yaşıyorsun ![]() |
![]() |
![]() |
|