Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
her şeyin, noktası, püf

Her Şey&Quot;İn Püf Noktası

Eski 07-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Her Şey&Quot;İn Püf Noktası



Abajura parfüm koyup yakıyorsun, etraf şahane kokmaya başlıyor… Yemeğe buz atıyorsun fazla tuzluysa azalıyor Daha ne acaip püf noktaları var bir bilseniz İşte sohbet sırasında "hava atabileceğiniz" hayatın her alanından püf noktaları







Yemeğinizin yağı fazla kaçtı ise içine bir kaç küp buz atarak yağların buzun üzerine toplanmasını sağlayabilirsiniz





Lambalarınızın üzerine kullanmadığınız kokularınızdan veya biraz vanilya sürerseniz, lambalarınızı yaktığınızda mis gibi koku yayılacaktır






Satın aldığınız ayakkabılar ayağınızı sıkıyor ise onları bir kaç dakika buhara tutun







Kadife ve ipekli elbiselerinizi buharlı bir banyoya asın Buhar onların tüm kırışıklıklarını alacaktır






Sarımsak doğrarken bıçağa yapışmasını istemiyorsanız, kesme tahtasına biraz tuz serpiştirin

-Sarımsaklarınızı her zaman elinizin altında hazır bulundurmak istiyorsanız kabuklarını soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine zeytinyağı koyup muhafaza edebilirsiniz Ayrıca bu yağ yemeklerinize, salatalarınıza ayrı bir lezzet katacaktır



Mobilyaların yerlerini değiştirdiğinizde halıların üzerinde iz bırakır Bu izleri yok etmek için izlerin üzerine bir parça buz koyun ve erimesini bekleyin Daha sonra üzerinde elektrik süpürgesini gezdirin İzden eser kalmadığını göreceksiniz







Sağlıklı dişlere sahip olmak istiyorsanız günde iki kez 150 gr yağsız peynir tüketin Peynirdeki kalsiyum diyetini kuvvetlendirir, dişleri sağlamlaştırır








Kötü kokan spor ayakkabılarınızın içerisine biraz bikarbonat koyun ve bir gece bekletin Sabahleyin silkeleyin Kötü kokulardan eser kalmayacaktır







Çekmecelerinizin rayları takılıp kolayca kapanıp açılmıyorsa biraz sabun sürün Rahatça açılıp kapandığını göreceksiniz







- Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun

- Katı yumurtayı parçalamadan kesmek için kullanacağınız bıçağı önceden sıcak suyun içerisine koyup ıslatın ve kesin Dağılmayacaklardır








Evinizde hayvan besliyorsanız ve bunların tüyleri koltuklarınıza, kanepelerinize bulaşıyorsa elinize yapışkan bir bant sarın ve tüylü olan yerlerde gezdirin
__________________



Halıdaki sigara yanıklarından, yanık yerler üzerinde zımpara kadidi ile dairesel hareketler yaparak kurtulabilirsiniz

-Halıya sakız yapışırsa üzerinde buz torbası gezdirin

-Yeni yıkanmış nemli halınızın üzerine mobilyalarınızı koymadan önce ayaklarının altına biraz alüminyum folyo koyun Böylece izlerin çıkmasına engel olacaksınız








Ütü yapmayı kolaylaştırmak ve süreyi azaltmak için ütü masasının kılıfının altına alüminyum folyo koyun Sıcağı geri yansıtacağından ütü yapmak daha kolay olacaktır






Gözlüğünüzün vidası çok çabuk çıkıyorsa vidayı takmadan önce, vidanın gireceği deliğe renksiz oje damlatın Vidayı öyle takın






Eğer ayaklarınız çok ısınıp şişiyorsa onları saatlerce sıcak suda bekletmeyin, aksine kolonya ile ovalayın Bilekleriniz ve ayaklarınız şişmeyecektir




Makasınızı bilemek istiyorsanız, zımpara kâğıdı kesin







Elbisenize sakız yapışırsa, naylon torbanın içerisinde buzluğa koyun Bir saat bekletin ve çıkartın Kolayca çıkacaktır



Fermuarlı giyeceklerinizi çamaşır makinesine koymadan önce kapalı olup olmadığını kontrol edin Açıksa zedelenebilirler








Satın aldığınız plastik ve cam eşyaların üzerine yapıştırılan etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklik margarin sürün ve 15 dakika bekletin Bir bez ile ovalayıp yıkayın Üzerinde hiç bir leke ve çizilme oluşmayacaktır







Radyatörlerinizin arkasına alüminyum folyo yapıştırırsanız, sıcaklığın duvardan dışarı değil odanın içerisine yansımasını sağlamış olursunuz








Eğer ayaklarınız çok hassas ise, sıcak havalarda şikâyetleriniz artıyorsa, her sabah bir kaç damla zeytinyağı ile ovalayın







Bez pabuçların temizlenmesi sorun oluyor ise pabuçları bir yastık kılıfının içerisine koyun Kılıfın ağzını kapayın ve çamaşır makinesinde yıkayın Yeni gibi olacaklardır







Buz kalıplarınızı su ile doldurmadan önce bölmelere portakal, limon ve dilediğiniz meyve parçacıkları yerleştirirseniz dekoratif buzlar elde etmiş olursunuz
Pasta yaparken katı yağ kullanacaksanız onu rendenin kalın tarafı ile rendelemeyi deneyin Küçük parçalar haline gelen margarin daha kolay işlenir






Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için ilk yıkamada bir gece soğuk suyun içerisinde bekletin, sonra yıkayın, çekmeyeceklerdir






Bir büyük soğanı rendeleyin ve orta boy bir bal kavanozuna koyup iyice karıştırın 48 saat bekletin, şurup haline geldiğinde öksürüğü ve soğuk algınlığı olan hastaya sabah aksam bir çorba kasığı içirin Soğanın içerdiği yağlar öksürüğü durduracaktır

- Soğan, sarımsak kesmeden önce parmaklarınıza limon suyu sürerseniz, istemediğiniz kokulardan kurtulmuş olursunuz







Duvar kâğıtlarını yenilemek istediğinizde eski kâğıtları çıkartmak her zaman sorun olur Ilık su dolu bir kaba bir miktar bulaşık deterjanı dökün ve karışıma batırdığınız sünger ile duvar kâğıtlarını silin, kolayca çıkacaklardır








Yeni bir tava satın aldığınızda ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatın Bu işlem ilerde kızartmalarınızın tavaya yapışmasını önleyecektir








Cevizle dost olun İçindeki yağ beyin hücreleri için çok yararlıdır Kan sekerini düşürdüğü için seker hastalarına da uzmanlar tarafından tavsiye edilir - Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin Böylece içleri de dağılmayacaktır








Hızlı kilo verip tekrar almak vücudunuzun zayıflamaya karşı direncini arttırır ve giderek kilo vermeniz zorlaşır Metabolizma alt üst olur








Duvarınıza çivi çakacağınız zaman işaretlediğiniz yerin üzerine çapraz bant yapıştırın Çiviyi öyle çakın Böylece duvarın alçısını çatlatmamış olacaksınız











Kızartma yağını bir kaç kez kullanabilirsiniz Kullanılır durumda olup olmadığını anlamak için kızgın yağın içerisine bir dilim ekmek atın Ekmekte kara lekeler oluşmuyorsa kullanabilirsiniz








Unlarınızın böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir adet defneyaprağı koyun







- Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler

- Fırında patates yapmadan önce, 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin Daha kolay pişecektir



Kullanılmış limon kabuklarını rendeleyip seker ile karıştırın Kavanozun içerisinde buzdolabında uzun bir süre saklayabilirsiniz Böylece pasta yaparken elinizin altında hazır bulunur





Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız

- Hazırladığınız omletin tavaya yapışmaması için, önce tavayı ocağa koyup iyice ısıtın sonra yağı döküp kızdırın Daha sonra karışımı tavaya alın ve ocağın altını kısın







Eğer tencere kapağınızın tutacağı kırıldıysa onun yerine şarap mantarı geçirebilirsiniz Böylece hem tutacak görevi yapacak, hem de yatırım







Peyniri kolay rendelemek için, 15 dakika buzlukta bekletin








Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın





Bakır eşyalarınızın parlamasını istiyorsanız, onları sirke ya da limon ve tuz ile ovun







Ahşap eşyalarınızı temizlemek için sirke ve zeytinyağı (bir kaç damla) karışımı hazırlayın Eşyalarınız hem temizlenecek hem de parlayacaktır




Çekmecelerin içini boşaltmadan temizlemek istiyorsanız, elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin






Sert etlerinizi eşit miktarda sirke ve sıvı yağ içerisinde bekletin Yumuşadığını göreceksiniz






Domates salçanız çok ekşi ise içerisine bir havuç rendeleyin Havuç, salçanızı (sosunuzu) tatlandıracaktır






Mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin Daha sonra pişirin







Fırın torbasında tavuk pişirirken; malzemeleri doldurduğunuz fırın torbasının üzerine bir kaç delik açın Böylece daha çabuk ve iyi pişer

Ayrıca fırın torbasının içerisine bir kaç diş sarımsak koyarsanız lezzetine doyum olmaz







Fırında tavuk kızartacağınız zaman bir limonu ikiye bölün, yarısını tavuğun üzerine bastırarak iyice sürün Diğer yarısını ise tavuğun içerisine yerleştirin Tavuğunuz nar gibi kızaracaktır
__________________




Satın aldığınız havucun yapraklarını atmayın, salatalarınızda kullanın Çünkü bu yapraklarda kemik erimesini önleyen kalsiyum bol miktarda bulunur







Hazırladığınız kekin, fırında pişirirken çökmemesi için hamuru kalıbı ile birlikte fırına koymadan önce 20 dakika kadar dinlendirin

- Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkartabilirsiniz








Hazırladığınız kekin ortasına malzeme koyacağınız zaman bıçak ile kesmenize gerek yok Dikiş ipliğini kekin etrafına gerip dikkatlice çektiğiniz zaman düzgün bir şekilde kesildiğini göreceksiniz






Satın aldığınız kültür mantarlarını kese kâğıdında ağzı kapalı olarak buzdolabının sebze bölümünde saklıya bilirsiniz En az 2-3 gün tazeliklerini kaybetmezler Mantarları hiç bir zaman plastik torbada muhafaza etmeyin çünkü yapış yapış olurlar







Üst üste koyduğunuz bardaklar yapışıp çıkmıyorsa bir leğenin içerisine koyun Üstteki bardağın içerisine buz koyup leğenin içerisine yavaş yavaş sıcak su koyun Bardakların kolayca çıktığını göreceksiniz
__________________








Makarnanızı soğuk suyun altından geçirmeniz gereken yegâne zaman onu soğuk olarak servis yapacağınız zamandır Ya da üzerine kaynar bir sos döküp anında servis yapacağınız zamandır O zaman pişirme sürecini durdurmak için soğuk suyun altında gezdirin ve suyunu iyice süzün






Hamur açarken merdane yerine içi buz gibi su dolu bir şişeyi deneyin Hamurunuzun daha kolay açıldığını göreceksiniz







Pişirdiğiniz sebzelerin renklerini kaybetmemesi için bir kesme seker yada limon suyu koyun








Kesilmiş ve açık havada kalmış soğan zararlıdır Kullanmadığınız soğan parçalarını saklamayın








Çok miktarda alkollü ve alkolsüz kokteyller hazırladığınızda onlardan bir miktarını buz kaplarına yerleştirin Kokteyllerin içerisine bunları kullanın Böylece sulanıp tatlarını kaybetmeyeceklerdir








Satın aldığınız kaŞar peynirini uzun süre saklamak istiyorsanız onu küçük porsiyonlara ayırın ve buzlukta dondurun İstediğiniz kadarını çözülmesini bekleyip kullanabilirsiniz







Maydanozu yemeklerinize ateşten almadan bir kaç dakika önce ilave edin Çünkü pişmiş maydanoz acımtırak bir tat alır ve vitamini kaybolur

- Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içerisine bir iki dal maydanoz atın







Kırmızı et ile hazırladığınız yemeklerin daha lezzetli olmasını istiyorsanız etin üzerine bir miktar biberiye serpin, kemik uçlarına sarımsak sürün Daha sonra az yağ ile fırında kızartın








Satın aldığınız kahveyi taze saklamak istiyorsanız cam kavanoza boşaltıp içine iki adet kesme seker atın Ağzını sıkıca kapatın Kahvenin taze kaldığını göreceksiniz









Satın aldığınız kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca plastik bir torba içerisinde elma ve armut ile saklayın

-Bir adet kivide, bir portakalda olan C vitaminin iki kati vardır
__________________





Yaptığınız böreğin kıvamında pişmesini istiyorsanız fırına koymadan önce birkaç saat buzdolabında bekletin Böylece çok daha lezzetli olacaktır







Elma formunuzu korumak için ideal bir iştah kesicidir Ayrıca sabah aç karnına yendiğinde bağırsakları çalıştırır






Yoğurttan daha fazla yararlanmak istiyorsanız suyunu atmayın Yoğurdun tüm mineral ve vitaminleri bu suyun içinde bulunmaktadır








Evinizde mayonez hazırlarken bir kez de zeytinyağı yerine susam yağını deneyin Mayonezinizin daha lezzetli olduğunu göreceksiniz





Patlıcan kabuklarını soyduktan sonra içine sirke ve çok az zeytinyağı konmuş suda çok az haşlayın Daha sonra istediğiniz küçüklükte doğrayın ve pilav yaparken içine katın Pilavınız daha lezzetli olacaktır







Dondurduğunuz sebzelerin uzun bir süre tazeliklerini korumalarını istiyorsanız dondurmadan önce kaynayan su içerisine batırarak 2-3 dakika sok haşlama yapın, ardından hemen soğuk suya tutun Suları iyice süzüldükten sonra naylon torbalara doldurup havasını alın ve dondurun

- Kök ve yaprakları beraber yenilen sebzeler pişirilirken önce kökleri ince ince doğranıp tencereye konulmalı Yaprakları ise daha sonra ilave edilmeli Böylece besin değerleri kaybolmayacaktır







Evde pasta yaparken kullandığınız meyve şekerlemelerinin dibe çökmesini istemiyorsanız hazırladığınız hamura bir miktar mısır unu ilave edin








Meyveler pişerken suları yoğunlaşır ve dibe çökmezler








Satın aldığınız balığı hemen pişirmeyecekseniz, parçalara ayrılmış olarak almayın Temizlenmiş, bütün olarak alın Çünkü derisiz et zararlı bakterilere karşı daha açık ve duyarlıdır








Naftalin kokusundan hoşlanmıyorsanız, dolapların içine limon kabuğu ve karanfil taneleri koyun Böylece hem güve gelmeyecek hem de giysileriniz güzel kokacak






Lahana ve karnabahar pişirirken çıkan kokuyu önlemek istiyorsanız tencerenin kapağına bir dilim ekmek koyun







Parfümü bitmiş küçük parfüm şişelerini atmaya kıyamıyorsanız onları çamaşır dolabınıza koyun Böylece çamaşırlarınızın hoş kokmasını sağlarsınız






Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.